17 Οκτωβρίου 2007

Καλημέρα!

06:15, Καφές νούμερο 3 και κόβεις το σύννεφο για να βρεις Ίδρυμα αυτή την ώρα (πάλι καλά που το γατί είναι all weather). Αυτή η ήρεμη, πηχτή, πρωϊνή ομίχλη/σύννεφο, είναι τελικά όμορφη όταν ξέρεις ότι ο ήλιος περιμένει. Σε μερικές ώρες θα νομίζει πάλι κανείς ότι είναι καλοκαίρι ...
Γιατί αξημέρωτα; Γιατί χρειάζονται που και που 2 ώρες δουλειά πριν έρθουν οι υπόλοιποι και αρχίσει ο πανικός. Ειδικά τώρα ... Οι επιστροφές στην ... βάση μου (;;;) είναι όλο και πιο γεμάτες. Μισή agenda στην θέση μίας, οι συνεργάτες μου εκδηλώνουν ρητά την ανάγκη για pampering και πατ-πατ (...), και τα ταξίδια στην άλλη μου βάση (;;;;;) δεν είναι όσο αποδοτικά σχεδίαζα (ο ήλιος, η θάλασσα, το καπνιστό λαυράκι, η ρακή...). Anyways, όχι παράπονα, οι επιστροφές busy αλλά και γλυκές, τα κενά και οι λίστες καλύπτονται ... οι διαφορές όχι τόσο.

Η τακτική μου τις μέρες τις Λεβεντογέννας ήταν να βλέπω τα πράγματα, ή να ψάχνω λόγο για να βλέπω τα πράγματα, θετικά. Δεν έχω λόγο να μην το κάνω, το αντίθετο... Και πολλά ήταν. Σε μερικά όμως ... η αντίθεση γίνεται πολύ πιο έντονη με την επιστροφή (και να μου θυμίσετε όταν θα έχω έντονη διάθεση για Λεβεντοbitching να συγκρίνω καναρίνι με στρουθοκάμηλο... ταπ).
Σήμερα ξεκίνησα από το σπίτι-με-το-μενίρ αξημέρωτα και έχω ήδη πει μια δωδεκάδα Καλημέρες. Στον γείτονα -που δεν ξέρω- αλλά συνάντησα στο διάδρομο, σε ένα τύπο που είχε παρκάρει δίπλα στο γατί, στον τύπο που είχε φορτωμένα δύο πιτσιρίκια στο ποδήλατο και τα έφερνε στον παιδικό της γειτονιάς, στον βενζινά που δεν μου έβαλε καν βενζίνη (do it yourself εδώ), στον φύλακα του Ιδρύματος που είναι καινούριος και δεν ξέρω, στις καθαρίστριες που γυαλίζουν αυτή τη στιγμή το πάτωμα των διαδρόμων, σε έναν -κοιμισμένο- συνάδελφο, στην κοπέλα από την καντίνα -που επίσης δεν ξέρω- αλλά μου έφτιαξε καφέ ΜΕ χαμόγελο πριν καν ανοίξουν [αυτό το τελευταίο ... χαμόγελο και καλημέρα και εξυπηρέτηση, δύσκολο, ε;].
Καφές Νο 3 λοιπόν, στο γραφείο και το Ζεν ξεκινάει με την Καλημέρα. Γιατί το παράπονο;;; Γιατί δεν μπορώ να μην κάνω την σύγκριση (αντί "Καλημέρας" στην καντίνα, αφού περίμενες υπομονετικά να είναι past the opening time, "Τι θέλΕΙΣ;" ή ένα απλανές βλέμμα που διακόπτεται από έντονη απορία) ... Μπορεί να έχω άδικο (πληηηηζ πείτε ότι έχω άδικο), μπορεί να λείπω χρόνια και να μην το θυμάμαι καλά το κόλπο με τις Καλημέρες και να το κάνω λάθος, ή μπορεί να συνέπεσε η τελευταία μου επίσκεψη με την εβδομάδα του "δοκίμασε-να-μην-χαμογελάσεις-πριν-το-μεσημέρι" αλλά ... question : Τι ακριβώς έγινε με τις Καλημέρες;;; Τις λέμε και εμείς, δεν τις λέμε;;;;
Καλημέρα
[πρωϊνό παράπονο-περνάει όταν φεύγει το σύννεφο,
εγώ τις λέω με το ζόρι
ΚΑΙ χαμόγελο τις Καλημέρες everywhere
Γραφικό;;; I don't give a sh@t, I love γραφικό!]

35 σχόλια:

o είπε...

Καλημέρα - Καλημέρα!!!

μπράβο στο κορίτσι της καντίνας!

απολύτως δικαιολογημένο το παράπονο - μάλιστα κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τις Καλημέρες στην πατρίδα μας...

επίσης, παράμεινε "γραφική" - κάνε τα πάντα δηλαδή για να μην το χάσεις!!!

KV είπε...

Καλημέρα Ελένη!
Ναι, το κορίτσι της καντίνας ξεπέρασε τον εαυτό της (κοιμόταν περισσότερο από εμένα !)
Δικαιολογημένο παράπονο, ε;;;; :( Κρίμα. Εγώ πάντως γραφικά γραφική, μην ανησυχείς!
Σμακ

Alepouditsa είπε...

χμμμ....στην ελλάδα με την ευγένεια έχουμε ένα θεματάκι είναι η αλήθεια... αλλά μην ανησυχείς... μόλις σε συνηθίσουν να τους λες καλημέρα θα στο ανταποδίδουν και αυτοί... (για το χαμόγελο δεν ξέρω. Είναι και στον άνθρωπο)

Καλημερούδιααααααα :-)))

KV είπε...

Το θέμα Αλεπουδίτσα μου, είναι να μην λες Καλημέρα επειδή κάτι σε αναγκάζει (τον ξέρεις ή τον συνήθισες τον άλλο), να λες έτσι, ΧΩΡΙΣ λόγο!
Καλημέρες!

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Πως-πωωωως,έχουμε κι εδω καλημέρες! Απλά μας βγαίνουν λίγο στο "μμμ"...

Αυτο πάντως που δεν λένε καλημέρα και δεν πεταρίζουν βλέφαρο όταν τους καλημερίζεις πολύ μου τη σπάει!!

Кроткая είπε...

πριν απο 5 χρόνια. επιστρέφω στην Πρωτεύουσα για Χριστούγεννα για πρώτη φορά Πάω στο περίπτερο:
-Καλημέρα σας, θα μπορούσα να έχω ένα πακέτο Davidoff classic παρακαλώ;

(στο τσακ τον πρόλαβα να μην ειδοποιήσει ασθενοφόρο και ζουρλομανδύα!).

Πλέον, το διασκεδάζω, για να μην εκνευρίζομαι.

Είχε προηγηθεί βέβαια πολύ intimidating περιστατικό στην Γαλλωδία, τύπου "καλημέρα δε λέτε στο χωριό σου?" στο πολύ πολύ πολύ πιο ευγενικό, από το σωφέρ λεωφορείου που ΦΥΣΙΚΑ και δεν γνώριζα.

Όχι, δε λένε καλημέρα στο χωριό μου. Στην καλύτερη μουγκρίζουν...

Πόσους αιώνες είπες πως λείπεις; Και πας κατευθείαν λεβεντογέννα ε? Στο hard core! (καλά, οκ, η Πελοπόννησος είναι ακόμα πιο hard core στην βαρβαρότητα, οκ... Υπάρχουν και χειρότερα).

Кроткая είπε...

ααα...
και δεν κατάλαβα!
Νο3 στις 6 το πρωί;!

ααα... θα έχεις πολλάάάάά να ξαναμάθεις, μπαρμπουνοβασιλικέ!!

Alepouditsa είπε...

Κβούλα μου μην τα θέλουμε και όλα δικά μας... μπάστα! :-Pp

ΥΓ: αυτό με τον βασιλικό πολύ μου αρέσει!!

:-)

KV είπε...

# Μπουρδου εσύ που είσαι μικρό να λες καλημέρες σε όλους. ΕΙΔΙΚΑ στα πιο μικρά! Και στους Καθηγητές σου εκεί στο Ίδρυμα να θυμούνται τα παλιά! :)))

# Κροτολιθοκοτσιδάκι hard core, ξεhard core δεν διασκεδάζεται εύκολα, αλλά ναι και εγώ το προσπαθώ. Καμμιά φορά σε διασκεδάζει η αμηχανία των άλλων. Έγκλημα φοβερό: είπες Καλημέρα ΧΩΡΙΣ να τους ξέρεις. Jeeeezzz!! Και εμένα θα πρέπει να μου την είπε κάποιος στην αρχή υποθέτω αλλά το συνήθισα εύκολα. Σου φτιάχνει το κέφι αυτή η Καλημέρα. Είπα στην ταμία του super market στην Λεβεντογέννα και μόνο που δεν με έδειρε. Και κρατήθηκα πολύ για να μην απαντήσω ανάλογα ... ταπ!
Και ναι, Νο3 στις 6:15 ... Ξεμαθαίνω εύκολα αλλά με τον ύπνο ήμουν μαλωμένη από παλιά :))))) Σμακ

# Αλεπουδίτσα δεν καταλαβαίνω γιατί όχι... Ναι σε αυτό το θέμα τα θέλω ΌΛΑ. ΔΕΝ ζήτησα ο μισθός μου να είναι ίδιος, το σπίτι μου να είναι φτιαγμένο με ίδιες προδιαγραφές, το δίκτυο να τρέχει με την ίδια ταχύτητα, επαγγελματικά να νοιώθω την ίδια στήριξη... Η απλή, ευγενικά, ανθρώπινη, καλοδιάθετη Καλημέρα μου έλειψε. Όχι και τόσο παράξενο! Και σε αυτό ΔΕΝ είμαι διαθετημένη να κάνω υποχωρήσεις, εγώ θα την λέω και ας πέφτει κάτω (η Καλημέρα ή ο παραλήπτης!) Σμακ!

Unknown είπε...

Μπα... Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο λιγότερες είανι οι καλημέρες....

Γιατί νομίζεις ότι λατρεύω την νυφούλα μου;

:)))

KV είπε...

Όόόόόό-χι ... και εδώ μεγάλη πόλη είναι, και εκεί που ζει η Κροτ, και εκεί που ζούσα πριν. Μαλλιάζει η γλώσσα σου κάθε πρωΐ στην Καλημέρα! ΔΕΝ είναι ανάγκη να τον ξέρεις τον άλλο !

Unknown είπε...

Κατ' αρχάς μίλησα για την Ελλάδα...
Κατά δεύτερον δεν με ενδιαφέρει να την συγκρίνω με το εκεί...
Κατά τρίτον να σου πω την αμαρτία μου δεν παρατήρησα ποτέ να καλημερίζει κανείς σε όσες πόλεις πήγα ποτέ στο εξωτερικό...

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αποξένωση των ανθρώπων εδώ και οι λόγοι που την δημιουργούν...

KV είπε...

Darthiir ... Καλημέρα!

Alepouditsa είπε...

Welcome to Greece...

θέλει και ένα (ανθρώπινο) επίπεδο η καλημέρα, θέλει και να μην βρίζεις την κοινωνία που σε κατάντησε έτσι (ΔΕΝ εξετάζω αν έχεις δικιο ή όχι, μην αλλάξουμε θέμα), θέλει και παιδεία... θέλει και έλλειψη αποξένωσης που λέει ο Γκρινιαρούλης... θέλει (!) βρε παιδί μου και εσύ τώρα...

πάντως, εσύ λέγε την! αλήθεια... και να δεις που θα αρέσει σε όλους τους γύρω σου (εκτός βεβαίως ειδικών περιπτώσεων...)

Καλημερουδιααααα :-))

KV είπε...

Αλεπουδίτσα μου Καλημέρα!

Δεν το δέχομαι αυτό το welcome to Greece. Τι σημαίνει;;; Ότι είμαστε όλοι γαϊδούρια (όχι εσύ και εγώ, οι άλλοι πάντα) και καλά θα κάνω να το δεχτώ ; ... ΌοοοοΧΙ, έτσι;;;; :)))) υποτιμάμε τον εαυτό μας έτσι.

Πιστεύω γενικότερα δεν είναι σωστή αυτή η μετατόπιση ευθυνών σε κάτι αόριστο όπως η κοινωνία (ειδικά όταν αυτή δεν μαστίζεται από πόλεμο ή πείνα), το σύστημα, η αποξένωση, η παγκοσμιοποίηση ή το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μιλάμε για απλά καθημερινά πράγματα που απαιτούν μηδενικού επιπέδου κοινωνικότητα και κουλτούρα και καμία ενέργεια. Σε αυτά θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις.
ε;;;;
:)

Unknown είπε...

Φυσικά και δεν πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις. Όμως οι συγκρίσεις δεν ωφελούν (και σε τελευταία ανάλυση αν κόβαν τον λαιμό τους δεν θα μας ενδιέφερε η σύγκιση, αν λένε καλημέρα γιατί μας ενδιαφέρει;) ούτε το να λες καλημέρα λύνει το πρόβλημα. Αν δεν αρθούν οι αιτίες που δημιουργούν ένα πρόβλημα, ότι και αν κάνει ο καθένας μεμονωμένα δεν έχει κανέναν αντίκτυπο...

Δυστυχώς...
Γι' αυτό και με ενδιαφέρει πάντα και μόνο το γιατί και όχι η έκφανση αυτή καθ' εαυτή.

Кроткая είπε...

Αμάν Καμηλιέρη, ΕΣΕΝΑ δεν σε ενδιαφέρει να συγκρίνεις, γιατί δεν έχεις να συγκρίνεις. Τους άλλους που ζουν μοιρασμένοι ανάμεσα στο εσωτρερικό και το εξωτερικό όμως, μάλλον τους νοιάζει.

Επίσης, όταν λες "Κατά τρίτον να σου πω την αμαρτία μου δεν παρατήρησα ποτέ να καλημερίζει κανείς σε όσες πόλεις πήγα ποτέ στο εξωτερικό...", μάλλον προβοκάρεις επίτηδες. Διότι όταν σου λένε άνθρωποι που ζουν χρόνια εκεί ότι αυτό συμβαίνει και εσύ αντιτάσσεις τις ελάχιστες εμπειρίες από ολιγοήμερες εκδρομές, ε, κάπου χάνεις την αντικειμενικότητα έτσι; Πιο πιθανό να επεσες εσύσ το τυχαίο γεγονός, παρά εμείς!

Μπαρμπούνι, άλλαξε θέμα, γιατί όλα μου τα νεύρα από το ξεφτέρι -που, guess what? συνεχίζει ακάθεκτο!- θα τα ξεσπάσω στις καμήλες του καμηλιέρη!

Alepouditsa είπε...

ότι έχεις δίκιο, το έχεις!

και ναι... φαίνεται σαν να υποβιβάζουμε τον εαυτό μας. το ξέρω!

το θέμα είναι ότι αυτή είναι η νοοτροπία σε πολύ κόσμο... λάθος; λάθος!! αλλά αυτή είναι.

Πάντως, δεν είναι όλοι έτσι, και αυτό είναι το ευχάριστο! Συνήθως αν σε δουν ότι εσύ είσαι πρόσχαρος και ευγενικός, είναι και αυτοί το ίδιο!

ΥΓ: κάνε κάτι γιατί θα την αράξω κάπου με θέα και θα βλέπω την τρελοκοτσιδού να κυνηγάει τις καμήλες και από πίσω της τον καμηλιέρη...και δεν συμμαζεύεται
;-))

Alepouditsa είπε...

κροτούλα;; κόψε την τον αέρα! (με όποιο τρόπο ταιριάζει στον χαρακτήρα σου)

Кроткая είπε...

KILL CAMELS!!!!

Unknown είπε...

Kαλά αλλά άμα σε δαγκώσουν εγώ δεν θα φταω...

Καλά;

Кроткая είπε...

ο καμηλιέρης είναι σπαμ!!!

νατασσΆκι είπε...

(το είδα το πρωί - δεν πρόλαβα να σχολιάσω, μα...ακόμα???)
Εγώ πάντως λέω καλημέρα παντού, και πάντα (πολλές φορές και αργά το απόγευμα..) Μα δεν νομίζω πως η καλημέρα είναι το πρόβλημα εδώ - και στην τελική, προτιμώ μια αληθινή καλημέρα κι ένα αληθινό χαμόγελο, από τις πολλές καλημέρες από ευγένεια και συνήθεια....
Δεν ξέρω πάλι - δεν έχω ζήσει εκτός, δεν μπορώ να πω...

Καλημέρα :)))
(επιστροφή στο σπίτι πριν λίγο - καφές νο... άγνωστο πια, και συνεχίζω, άγνωστο για πόσο...)
Φιλί.

Unknown είπε...

Σπαμ εε;

Χμμμ δεν το είχα σκεφτεί...

Кроткая είπε...

SPAM CAMEL SPAM ! ! !

KV είπε...

Babies εμένα μια απλή ευγενική, αυθόρμητη Καλημέρα μου έλειψε ... Μήπως το υπερ-υπερ-αναλύσαμε το θέμα;;;; :))))

@ Αλεπουδίτσα κατά την ταπεινή μου γνώμη στη έκφραση "το θέμα είναι ότι αυτή είναι η νοοτροπία σε πολύ κόσμο... λάθος; λάθος!! αλλά αυτή είναι. " υπάρχει μεγάλο λάθος και υποχώρηση!

@ Sunshine ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με την ΚΡΟΤ. Για να είμαι ειλικρινής, την προηγούμενη φορά που (δεν) σου απάντησα είχα προσέξει το ίδιο. Γιατί τόση αντίδραση;

@ Κροτ Τα βλέπω εγώ τα headlines! "Δύο τρελλές στο κέντρο της Αθήνας -η μία με παπουτσάκι που έχει μαργαρίτες και η άλλη με ένα κανάτι καφέ στο χέρι- λένε Καλημέρα σε όλους!" Πρόσεχε από δαγκώματα!

@ Νατασσάκι μου, ούτε εγώ πρόλαβα να αναπνεύσω χτες!!! Τις καλημέρες εδώ τις νοιώθω αυθόρμητες και ειλικρινέστατες (Κρότ;;;). Για αυτό μου λείπουν. Κουράγιο με την δουλειά, ΠΣΚ στον ορίζοντα! σμακ

Unknown είπε...

Γιατί απλά με ενδιαφέρει το πρόβλημα εδώ, ενώ το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει το πρόβλημα αλλού είναι άσχετο με το αν υπάρχει εδώ και τους λόγους για τους οποίους υπάρχει εδώ.

Και γιατί όπου ακούω πλλά κεράσια κρατάω πάντα κούτσικο καλάθι... (μη σου πω ότι καμιά φορά δεν παίρνω καν μαζί μου)

KV είπε...

ΓΡΟΥΜΦ πια με την μία διάσταση και τις παρωπίδες.

ΔΕΝ υπάρχει ΕΔΩ και ΕΚΕΙ, όόόόόλος ο πλανήτης δικός μας είναι. ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΣ ΠΡΩΤΑ και μετά Βελγώδι, ή Γάλλος, ή Ελβετός ή Έλληνας, ή Τζαμαϊκανός. Και να επαναλάβω: ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ, ευγενική και καλοδιάθετη ΚΑΛΗΜΕΡΑ . Δεν ζητάμε από τον μέσο Τζαμαϊκανό να μας λύσει διαφορική αξημέρωτα.
Βάζοντας παρωπίδες και μπαίνοντας σε ένα κουτί χωρίς παράθυρα ο μέσος Τζαμαϊκανός που ξέχασε να λέει καλημέρα, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ξαναθυμηθεί. Το ίδιο και να του κάνουμε πατ πατ και πούμε ότι φταίει η καταραμένη κοινωνία...



Κεράσια τελικά δοκίμασες ποτέ;;;

{Ρώτα και την Κροτ αλλά εμείς εδώ όταν βγαίνουν τα κεράσια παίρνουμε μεγάλο καλάθι!}

Кроткая είπε...

Συμφωνώ απολύτωςμε το Μπαρμπούνι!

1. Οι καλημέρες που ακούω εγώ είναι καλοδιάθετες και ειλικρινείς και καθόλου τυπικές. Κι έτσι έμαθα κι εγώ να τις λέω όμορφα, ακόμα κι αν είμαι αγουροξυπνημένη. Δεν μου φταιν οι άνθρωποι αν έχω ξυπνησει στραβά!

2. Καμηλιέρη, όταν κάποιος είναι αγενής Ελληνάρας (ή Βέλγάρας ή Ιταλάρας ή οτιδήποτε), θα είναι αγενής και στην πατρίδα του και έξω από αυτήν, δεν θα αλλάξει επειδή πέρασε τα σύνορα.
Θες να σου πω ΠΟΣΕΣ φορές έχω ντραπεί που είμαι ελληνίδα επειδή είδα ελληνάρες να φέρονται εδώ όπως και στο χωριό τους; Μόνο που εδώ χτυπάει επειδή αποτελούν την εξαίρεση και επειδή οι άλλοι είναι εντελώς διαφορετικοί.

Δε θα μας πεις τώρα ότι είναι ευγενικός λαός οι έλληνες. Και οι καλοί τρόποι είναι θέμα αγωγής και κοινωνικής παιδείας (όχι ακαδημαϊκής, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ) από την οποία έχουμε τρομερή έλλειψη δυστυχώς

Γ Ρ Ο Υ Μ Φ πια!!!!

Unknown είπε...

Το αν ο μέσος τζαμαϊκανός είναι αγενής μου είναι επίσης αδιάφορο. Και όσο για το "πλανήτης μας είναι" άσ εμε να έχω αμφιβολίες...

Άλλωστε είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο. Κατά τα άλλα μου αρέσουν οι τοπικές ανεξάρτητες κοινωνίες...

Unknown είπε...

Παρεπιπτόντως σε ποιό σημείο των σχολίων μου είπα ότι ο έλληνας έιναι ευγενής;
Τα σχόλιά μου απλά λένε ότι αυτό που με νοιάζει είναι ότι οέλληνας έχει ένα (α) πρόβλημα που τον κάνει αγενή στις πόλεις του και ότι αυτό είναι που με νοιάζει και χι το τι γίνεται εκτός Ελλάδος. Αν εσείς κολάτε επειδή σας αρέσει να συγκρίνετε κοκ και δεν θέλετε α αταλάβετε τι είναι αυτό που λέω, δεν σας φταίω.

Και αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω βάλτε τα σε σπαμ λίστ.

Кроткая είπε...

στην επαρχία που υποτίθεται πως δνε υπάρχουν τα προβλήματα που υποννοείς, είναι ΑΚΟΜΑ ΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ και ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.
(εκτός από τα νησιά του ιονίου που έχουν πέσει στη μαρμίτα).

άρα δεν είναι θέμα περιβάλλοντος οικισιτκού.
θέμα κοινωνικής αγωγής είναι.
που λείπει.


ΣΠΑΜ!!

KV είπε...

Sunshine χάνεις το humor σου. Γιατί; Απλά διαφωνούμε (εγώ τουλάχιστον κάθετα), δεν είναι κακό να διαφωνούμε! Αν δεν ήθελα αντίλογο, θα είχα κλείσει τα σχόλια.

Κατά την άποψή μου, στενεύεις το θέμα σε αυτό που ΣΕ ενδιαφέρει (Ο Έλληνας) και το κάνεις προσωπικό. Δεν είναι. Τουλάχιστον εγώ, εδώ, έχω πολλές φορές παραπονεθεί και για άλλες κουλτούρες/συνήθειες. Γιατί το συγκεκριμένο παράπονο για την έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής κουλτούρας σε πείραξε;;; Αν το έλεγα για τον μέσο Τζαμαϊκανό, θα αντιδρούσες ανάλογα;

Όσο για τις συγκρίσεις ... γίνονται αυτόματα (και θετικά και αρνητικά), είσαι σίγουρος ότι εσύ δεν τις έκανες;;;;

Και by the way "Άλλωστε είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο. Κατά τα άλλα μου αρέσουν οι τοπικές ανεξάρτητες κοινωνίες..." Δεν νομίζω ότι έχεις επιλογή ... Σόρυ.

Unknown είπε...

Το ξέρω ότι δεν έχω επιλογή, αλλα έχω την επιλογή να συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για τους γύρω μου και να αδιαφορώ για τις συγκρίσεις.

Άλλωστε όπως είδες δεν με πείραξε το ότι μίλησες για την αγένεια, ούτε σου είπα ότι έχεις άδικο. Σου είπα (τρίς και λπίζω α μη νχρειαστεί τετράκις) ότι απλά δεν με ενδιαφέρει η Ελβετοβελγογαλλοδία κτλ...

Με ενδιαφέρει η Ελλάδα. Δεν ανακατεύομαι στα των υπόλοιπων όπως δεν θέλω να ανακατεύονται στα της Ελλάδας (ασχέτως αν έχω επιλογή ή όχι).

KV είπε...

Φυσικά και έχεις την επιλογή... Εσύ λες ότι πάντα έχουμε. Απλά με εκπλήσσει !