* Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο : Γύρισα ή δεν γύρισα μόλις από την Λεβεντογέννα;;; Check!
* 1/2 φλιτζάνι ψιλοκαρβουδισμένο κουκουνάρι : ε, καλά τώρα ... πάντα πρόχειρα, Check!
* 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη : Check, check, check !!!
* 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα : The real one σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη, Check!
* αλάτι : Κάλας φυσικά, το κακό!
* πιπέρι : Φρεσκοτριμμένο και μυρωδάτο από Γαλλομύλο (της ιδίας ... ράτσας με το γατί), Check!
και
* Μπόλικα φρέσκα φύλλα βασιλικού!
ΧΑ !!! Το Σάββατο που μπήκα σπίτι νόμιζα ότι δεν θα ξαναζωντανέψει ποτέ. Μου κράτησε μούτρα δύο μέρες, τον μετέφερα από μπανιέρα σε παράθυρο καμμιά 500αριά φορές, το συζητήσαμε αναλυτικά et... voilà! Φρέσκος και ζωντανός σαν να μην έλειψα καθόλου ... Και συνεργός στο καλυτερότερο pesto που έφτιαξα ποτέ (και που θα φαγωθεί σε λίγο παρέα με τις χαζότερες αστυνομικοψυχολογικοprofiloscientific εκπομπές της τηλεόρασης! :))) )
Το πειραματικό (!) φυσικά από τις μέρες του Jamie στην Ιταλία. Μια και έφτασα μέχρι εδώ ας το γράψω (μέρα αποδοτικότατη, λίστα ξεχνιέται για αύριο).
Πειραματικό :
Καρβουδίζουμε το κουκουνάρι (just enough όμως, ίσα να πάρουν χρωματάκι, δεν το παρακάνουμε γιατί είναι ύπουλα τα κουκουνάρια, κάνουν take overs και mutinies).
Αναμιγνύουμε τα κουκουνάρια με το σκόρδο και τα SUPER φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου by the way), προσθέτουμε λάδι (με το μάτι, του ... Jamie), πιπέρι και αλάτι και τα βάζουμε στο διαολάκι (οι ειδήμονες ξέρουν ακριβώς τι εννοώ, οι υπόλοιποι, μην ξεκινήσετε με pesto!). Mix well, προσθέστε λάδι αν χρειάζεται, βάλτε το σε μπωλ, προσθέστε λίγη παρμεζάνα, μετά λάδι (τόσο ώστε να έχει την pestoυφή που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε), αλάτι και πιπέρι και ξανά παρμεζάνα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, με υπομονή και αγάπη μέχρι να τελειώσει η παρμεζάνα (μισό φλυτζάνι είναι, μην αρχίσουμε τα παράπονα, στο εργαστήριο προσθέτουμε λίτρα και λίτρα καμμιά φορά!).
Done!
Off στην τηλεόραση για την πρώτη μέρα relax μετά το τρέξιμο των ετεροχρονισμένων τοπικών deadlines!!!
* 1/2 φλιτζάνι ψιλοκαρβουδισμένο κουκουνάρι : ε, καλά τώρα ... πάντα πρόχειρα, Check!
* 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη : Check, check, check !!!
* 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα : The real one σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη, Check!
* αλάτι : Κάλας φυσικά, το κακό!
* πιπέρι : Φρεσκοτριμμένο και μυρωδάτο από Γαλλομύλο (της ιδίας ... ράτσας με το γατί), Check!
και
* Μπόλικα φρέσκα φύλλα βασιλικού!
ΧΑ !!! Το Σάββατο που μπήκα σπίτι νόμιζα ότι δεν θα ξαναζωντανέψει ποτέ. Μου κράτησε μούτρα δύο μέρες, τον μετέφερα από μπανιέρα σε παράθυρο καμμιά 500αριά φορές, το συζητήσαμε αναλυτικά et... voilà! Φρέσκος και ζωντανός σαν να μην έλειψα καθόλου ... Και συνεργός στο καλυτερότερο pesto που έφτιαξα ποτέ (και που θα φαγωθεί σε λίγο παρέα με τις χαζότερες αστυνομικοψυχολογικοprofiloscientific εκπομπές της τηλεόρασης! :))) )
Το πειραματικό (!) φυσικά από τις μέρες του Jamie στην Ιταλία. Μια και έφτασα μέχρι εδώ ας το γράψω (μέρα αποδοτικότατη, λίστα ξεχνιέται για αύριο).
Πειραματικό :
Καρβουδίζουμε το κουκουνάρι (just enough όμως, ίσα να πάρουν χρωματάκι, δεν το παρακάνουμε γιατί είναι ύπουλα τα κουκουνάρια, κάνουν take overs και mutinies).
Αναμιγνύουμε τα κουκουνάρια με το σκόρδο και τα SUPER φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου by the way), προσθέτουμε λάδι (με το μάτι, του ... Jamie), πιπέρι και αλάτι και τα βάζουμε στο διαολάκι (οι ειδήμονες ξέρουν ακριβώς τι εννοώ, οι υπόλοιποι, μην ξεκινήσετε με pesto!). Mix well, προσθέστε λάδι αν χρειάζεται, βάλτε το σε μπωλ, προσθέστε λίγη παρμεζάνα, μετά λάδι (τόσο ώστε να έχει την pestoυφή που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε), αλάτι και πιπέρι και ξανά παρμεζάνα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, με υπομονή και αγάπη μέχρι να τελειώσει η παρμεζάνα (μισό φλυτζάνι είναι, μην αρχίσουμε τα παράπονα, στο εργαστήριο προσθέτουμε λίτρα και λίτρα καμμιά φορά!).
Done!
Off στην τηλεόραση για την πρώτη μέρα relax μετά το τρέξιμο των ετεροχρονισμένων τοπικών deadlines!!!
night night!
[το είπα ξανά;;;
good to be home!]
[το είπα ξανά;;;
good to be home!]
23 σχόλια:
Πάντως για τις πρώτες βοήθειες(αχρείαστες να ναι!) του βασιλικού εγω είμαι εδω! Μόνο ρώτα με μετα απο κανα χρόνο γιατι τώρα δεν σκαμπάζω! zarzavat doctor...
Ή φτιάχνουμε πέστο ή δεν φτιάχνουμε!! ;)
Μπράβο νοικοκυρούλα!
:)))
(είδες ο Jamie ???? ;)
Καλή όρεξη!
:))
(εμείς, ομελέτα=απλή σαλάτα...τώρα 9+ καφές, κι ακόμα δουλειά...)
σμακ!
αν έχεις προβλήματα με τον βασιλικό, φέρον από δω, γειτόνισσα, ο δικός μου έχει γίνει 60 πόντους ψηλός και συνεχίζει!!
να εξηγήσει και του δικού σου πώς!
αχ, πέστο, μιαμ!!
τιραμόλα: ο άνθρωπος λάστιχο;
η κούπα θα έλεγα να πηγαινοέρχεται κι αυτή, αλλά φοβάμαι μη σπάσει...
αυτή άλλωστε αποκλείεται να κάνει μουτράκια σαν τον βασιλικό!
:)
@ Μπούρδου μου άάάάάλλα είναι τα προβλήματα του βασιλικού (neglecting caused by travelling) εκτός και αν σε ένα χρόνο γίνεις φυτοψυχίατρος (φοβερή ειδικότητα!) ή καταφέρεις να τηλεμεταφέρεις νερό στα φυτά μου, δεν βλέπω πως τον σώζουμε!!!!
@ Νατασσάκι ο Jamie έχει πει πολλά σοφά. Νο 9 και εδώ μετά το pesto και παύση εργασιών! :) σμακ
@ Κροτένια, για δοκίμασε το πειραματικό που έδωσα να δεις αν θα ξαναγίνει ο βασιλικός σου 60 εκατοστά :)))))) Και η πάστα al dente!!!!!
Για την κούπα το φοβήθηκα και εγώ. Ήταν δύσκολη επιλογή το ποιες μένουν και ποιες μεταφέρονται :)))) Επέλεξα εκείνες που δεν με πείραζε τόόόόσο πολύ να σπάσουν (αν και ... ζορίστηκα γιατί όπως όλοι ξέρουμε, οι κούπες είναι όλες σημαντικές και ιδιαίτερες). Η δική σου έμεινε εδώ!
Τον ξέρω τον Τιραμόλα, εγώ όμως δεν είμαι! Αυτός τα κατάφερνε χωρίς κιχ!!!!!
Α και Νατασσάκι, αυτές οι "απλές" ομελλέτες είναι πολύ ύπουλες!!! Μου έφτιαξαν μια τέτοια "απλή" στην πατρίδα σου και ακόμα την ονειρεύομαι!!!!
Φυτοψυχίατρος??? LOL και ξανα LOL!!:D :D
Λες να του κάνω φυτοψυχανάλυση???
Θα τον βάλω στο ντιβάνι και θα περιμένω να μου μιλήσει...
:) Αν το σκεφτείς καλά είναι η πιο super δουλειά!!! Αυτό και το space-biology!
Ο δικός μου πάντως παρόλο που δεν μιλάει (πολύ :) ) φαίνεται να ακούει τις συμβουλές!
o δικός σου δεν μιλάει, επειδή κάνει μούτρα, ο κακόμοιρος!!!
στην τελική μετακόμιση, ελπίζω να μεταφερθεί και η δική μου κούπα, σώα και άθραυστη, αμ πώς!
Τιραμόλα, ξέρω καλέ τι λέω! Απλώς εσύ είσαι βαλκάνιος Τιραμόλα, εκεί έγκειται η διαφορά!!
τι φαγητο εφτιαξες, κουκουναρι με παρμεζανα;
@ Krot μου η δική σου κούπα στο καλό κουτί!!! Με το γατί θα πάει :)))) Ο βασιλικός ήταν κακοδιάθετος, όντως αλλά φαίνεται να του πέρασε και ο Τιραμόλα δεν είναι σαν και εμένα. Αυτός τα προλαβαίνει όλα!
@ Ονούφριε, σαν τα χιόνια! Παρκουζάνα ;;; :))))
και καλά βρε παιδί μου, εσύ λόγω ..... εξειδικευμένων σπουδών (!!!) τα καταφέρνεις σ' αυτά.
Γι εμάς τους υπόλοιπους, μήπως να μας έκανες το τραπέζι; :) :)
Καλημέρα
Φιλιά
Πέστο ε;;;
Χμμμ
Ωραίο ρε γμτμ' αλλά χμμμ... βαρύ;
Καημλιέρη, τι χαζός που είσαι!
Βαρύ το πέστο?
τοτε την καρμπονάρα πως θα την πεις?
μόνο με "τέτοιες" σειρές και κατά προτίμηση μόνη μου με δίσκο στον καναπέ απολαμβάνω μακαρονάδες!!!!!
(να σου πω:
αυτό το κόλπο που βάζεις ένα πλαστικό μπουκαλάκι γεμάτο νερό ανάποδα μέσα στο χώμα της γλάστρας και το φυτό απορροφά όσο χρειάζεται το έχεις δοκιμάσει;;;;)
Φιλί - Καλημέρα.
Δυναμίτη :)
Αλλά μ' αρέσει
Απλά το πέστο δρα ορισμένες φορές και ως.. καθαρτικό :ppp
@ Σωτήρη μου αλήθεια αυτό! Εξειδίκευση. Δεν ξέρω κανέναν καλό του επαγγέλματος που να μην έχει μια ιδιαίτερη σχέση και με την μαγειρική! (Δεν είναι απαραίτητο να είναι σούπερ μάγειρες, αλλά πάντα θέλουν να είναι!) ...
Όσο για το τραπέζι, ευχαρίστως (γιεεεε)! Μόλις εγκατασταθώ πλήρως, όποτε θέλεις! ;;;; :)))
Φιλιά!
@ Darthiir Βαρύ και καθαρτικό ;;; ;;; μμμμμμ το pesto;;;; μμμμ ... Για πες μου την άποψή σου για ... την Ινδική κουζίνα πχ ...
@ Κροτένια λέω στον κουμπάρο να φυτέψει από τώρα βασιλικό, ΟΚ;;;;
@ Ελένη το έκανα το κόλπο καλή μου με το μπουκαλάκι (για αυτό έγραφα στην Κροτ μπιμπερό!) αλλά ... πάλι λίγο του φάνηκε. Τον έχω κακομάθει όσο είμαι εδώ μου φαίνεται!
Χαχαχα "Αυτές" οι σειρές εκτός από τον καναπέ, τον δίσκο και την μακαρονάδα (και την απουσία άλλου όντως που να μπορεί να καταθέσει για το γεγονός) έχουν και την αντίστοιχη coocooning αμφίεση, έτσι;;;;
Καλησπέρα σου- φιλί!
Δεν είναι θέμα άποψης..
Το έχω δει να συμβαίνει...
Όχι σε εμένα βέβαια που ως γνωστών το στομάχι μου αλέθει τα πάντα (σε φαγητό)...
@ Darthiir, για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα: το κουκουνάρι, δεν είναι χλωρό και το έχουμε καθαρίσει πριν, έτσι;;;
Καμηλιέρη, τι εννοείς καθαρτικό; Σαν την χλωρίνη;
Αυτοκράτωρ και Μπαρμπούνι, αυτό λέγεται "επαγγελματική διαστροφή" καλέ!!
Μπαρμπουνάκι, από δω και πέρα θα σε λέω "σγουρέ βασιλικέ μου"! Και, όχι, δεν είναι σωστό να τον αντικαταστήσεις! Θα πληγωθεί! Τον ίδιο να μεταφέρεις!
(λαμα θέλει ΤΟΣΟ νερό στην pretend, σκέψου τι θα θέλει στην Λεβεντογέννα! Εκεί θα μπορείς να τον ποτίζεις και ρακή βέβαια...)
ΤΑΠ...
ταπ?
... δηλ;;;
Δημοσίευση σχολίου