21 Οκτωβρίου 2007

Top 7

Κυριακή πρωί, καφές Νο3 και φωτογραφίες από τις αγαπημένες μου κούπες μετά από την πρόσκληση της Νατάσσας (ευχαριστώ φιλενάδα).
Μμμμμ νόμιζα ότι η λατρεία μου για τις κούπες μου (και το περιεχόμενό τους) θα ήταν αρκετή για το post αλλά ... Κυριακή ΚΑΙ καφές Νο3 δεν είναι η πιο κατάλληλη ώρα τελικά!!! Λίγο γιατί το νευρόνιο δεν έχει ακόμα ξυπνήσει (it IS the day after on its defence :) ), λίγο γιατί ... είναι όλες οι κούπες εδώ;;; Όόόόχι λείπουν αρκετές, μερικές ΠΟΛΥ αγαπημένες (σπίτι Νο2, υπόγειο Νο1, γραφείο 1&2) ... και λίγο γιατί ... το νυσταγμένο νευρόνιο το έπιασε το καλλιτεχνικό του αλλά ... δεν τα κατάφερε και ο Βlogger δεν βοηθάει :)))
Ξέφυγα ... Κούπες.
Βάζω φωτό με την σειρά ... και η σειρά εδώ φτιάχνεται ανάλογα με την εξάρτηση :) ...
Πρώτη και καλύτερη και πιο αγαπημένη, η super-τουριστική, super-απλή, super-minimal, I heart NY. Αγοράστηκε εκεί, στο πρώτο μου ταξίδι και έσπασε όλες τις σειρές στην ιεραρχία από την πρώτη στιγμή. Έχει τέλειο μέγεθος, κρατάει τον καφέ ζεστό για αρκετή ώρα και μου θυμίζει ένα από τα καλύτερα ταξίδια που έκανα ποτέ. :) Η θέση της σε κάθε μου σπίτι είναι πίσω-πίσω στο ντουλάπι, για να μην την "επιλέξει" ο ανύποπτος και ανυποψίαστος φιλοξενούμενος που θα θελήσει να βάλει μόνος του λίγο καφέ ... if you know what I mean!!!
Δίπλα της, η κούπα-βαλίτσα (one of) και αυτή αγαπημένη, είναι η πρώτη που μπαίνει στο αμάξι σε περίπτωση ταξιδιού (μεγαλύτερου των 20 λεπτών). Η συγκεκριμένη κούπα αγοράστηκε ... whow πριν 6 χρόνια στην Πολιτεία με τα Πορτοκάλια. Με συνόδεψε έκτοτε σε όόόλα τα ταξίδια με το Twingo. Αν μπορούσε να μιλήσει, θα έγραφε βιβλίο! :)

Τρεις από τις πιο αγαπημένες μου κούπες είναι ακόμα εδώ. Την μεγαλύτερη και πιο γλυκιά ιστορία, την έχει η κούπα με την αράχνη. Η κούπα της φωτογραφίας, ΔΕΝ είναι "Η κούπα με την αράχνη", δεν είναι η οriginal εννοώ. Την original την αγόρασε ο κουμπάρος σε ένα από τα πρώτα του ταξίδια στο νησί. Την έφερε στην Λεβεντογέννα και ένα ωραίο πρωΐ ΤΟΛΜΗΣΕ να πιει τον καφέ του σε αυτή στο εργαστήριο. Love at first sight. Παρακάλεσα, ικέτεψα, έκανα πονηριές, προσπάθησα να την κλέψω ... Ποτέ ποτέ ΠΟΤΈ δεν με άφησε ούτε να την κρατήσω. Ήταν το προσωπικό του gadget και δεν είχε σκοπό να το μοιραστεί μαζί μου. Η κούπα της φωτό είναι δώρο. Χρόόόνια μετά την Λεβεντογέννα, ο τότε καλός μου μου την έφερε από ένα ταξίδι του. Όμοια με του κουμπάρου, άλλο χρώμα ... Εκείνη την στιγμή νομίζω ότι τον λάτρεψα (!) και η κούπα έσπασε κάθε προηγούμενη σειρά στην ιεραρχία και έγινε αγαπημένη αυτόματα.
Για την ιστορία, η original, "Η κούπα με την αράχνη", είναι αυτή τη στιγμή στο σπίτι Νο2. :)))) Ο κουμπάρος, γεμίζοντας το σπίτι με καλούδια πριν πάω έκανε και ΤΗΝ απόλυτη πράξη ανιδιοτέλειας: Μου άφησε ολομόναχη, λαμπερή ακόμα μετά από περισσότερα από 15 χρόνια, ΤΗΝ κούπα ΤΟΥ πάνω στον πάγκο της κουζίνας ΜΟΥ :)))) Ήταν το πρώτο πράγμα που έβλεπες μπαίνοντας μέσα! (μια μικρή υποψία από δάκρυ καλύφθηκε από πλατύ χαμόγελο). Σιγά μην του την ξαναδώσω ποτέ. Δεν έχω πάρει πιο γλυκό δώρο!
Στην μέση η κούπα από την ποδηλατοχώρα, έγινε αγαπημένη γρήγορα και όχι μόνο γιατί έχει πάνω της αγαπημένο έργο ...
Αριστερά η κούπα της Κροτ! :)))) Με εξέπληξε το πόσο γρήγορα έγινε αγαπημένη και απαραίτητη! Είναι η κούπα που φιλοξενεί πολλούς βραδινούς καφέδες και ήταν υποψήφια για μεταφορά στην Λεβεντογέννα αλλά ΔΕΝ το ρίσκαρα! :) By the way, ποτέ καμμία επαγγελματικά related κούπα, δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε η κούπα της Krot!

Και τέλος, espresso και Ελληνικοί έχουν και αυτοί τις δικές τους ιδιαίτερες κούπες. Η πιο αγαπημένη λείπει :( ... Η κούπα δεξιά, το σετάκι μάλλον, ήταν δώρο σε μία από τις πιο όμορφές μου μετακομίσεις. Ήταν η κούπα που στάθηκε πάνω στις κούτες για τον πρώτο καφέ, έναν από τους ... χιλιάδες σε εκείνο το σπίτι :). Το φλυτζάνι του espresso αριστερά ... είναι σχετικά καινούριο, δώρο από φίλο και αγαπημένο για το σχήμα και την διακόσμησή του. Το αδελφάκι του, στην Λεβεντογέννα!

Ουφ! Σταματάω εδώ. Οι κούπες πολλές (και εδώ και εκεί και εκεί), οι περισσότερες αγαπημένες και όλες μια ιστορία. Όπως και όλα εδώ μέσα. Θυμίζουν κάτι, κάποιον, κάποτε... :) Κάπως έτσι μαζεύτηκαν 20+ κυβικά μέτρα για την επικείμενη μετακόμιση!
Καλημέρες
[Καφές Νο4
ώρα για δουλειά
χειμωνιάτικο casual...επιτέλους! :)]

Α ... ναι ... ποιος να συνεχίσει;;; Μμμμμ ... η Κροτ σίγουρα, που όλο ένα τασάκι μας δείχνει :) και η Μπούρδου που μετακομίζει :) και όποιος άλλος έχει το κέφι !!! :)

12 σχόλια:

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Ωωωω,φοβερές κούπες! Κι ο Βαν Γκόγκις τρισυπέροχος!!(Είναι ο αγαπημένος μου!!)
Καλημέρα!!!(μεσημέρι είναι αλλα χου κεαρς??)

Υ.Γ: Το τραγούδι είναι ασορτί με την κούπα??

KV είπε...

:) Καλημέρα, Καλημέρα !
Το τραγούδι ασορτί με την κούπα, ναι :))))
Κρίμα που οι κούπες είναι σκορπισμένες, είχα και άλλον Van Gogh [θα σε σοκάρω : Βαν Χόχι κατά τους ιθαγενείς!!!!] στις αγαπημένες μου :))))
Σμακ!

νατασσΆκι είπε...

Καμία έκπληξη, πια...

Απλή κουπα ΝΥ - μια χαρά
Κούπα-βαλίτσα (one of) Yes! Ίδια/ίδιες, για τις διαδρομές..
(να σημειώσω εδώ ότι το δικό μου twingo είναι κίτρινο-μουσταρδί, και το φωνάζουμε tweety)
Κούπες Βαν Γκογκ, έχω μια σειρά(προσεκτικά φυλαγμένες πίσω-πίσω στο ντουλάπι...)
:))))
και βέβαια, τα μικρά του espresso...

Καλημέρα !
Πολύ όμορφες όλες - η αράχνη, τέλεια, και ο κουμπάρος...! Σωστός!

Φιλιά, καλό κουράγιο για τη δουλειά.

KV είπε...

χαχαχαχα :) Ναι μου φαίνεται καμία έκπληξη πια! :)
Αλλά να έχεις Twingo ;;; Φοβερό. Το δικό μου το λέγανε Λίλα :) και τώρα το έχει μια οικογένεια με μεγάλο κήπο για να μπορεί να παίζει! Ακόμα μου λείπει... Είναι super αμάξι.
:))))
Φιλί (6 ή 7) - Καλό απόγευμα!

Кроткая είπε...

εδώ δεν έχει προσωπάκι που κοκκινίζει, αλλά, χεχεχε!! :)

Πολύ γέλασα με την Πολιτεία με τα πορτοκάλια!

Θα ανταποκριώ, μόλις προλάβω!
Αλλά εγώ δεν έχω τουριστικές κούπες, μάλλον επειδή συνήθως παίρνω άλλα τουριστικά γκάτζετς από φόβο μη σπάσουν.

Η κούπα αράχνη είναι πολύ πολύ όμορφη! (Βαν Χόχι έχουμε σε καδράκι, μετράει; χεχεχε!)

KV είπε...

Krotένια και εγώ δεν παίρνω τουριστικές κούπες (συνήθως τις σιχαίνομαι), την ΝΥ την αγάπησα και έκανα εξαίρεση!!
Ο Βαν Χόχις μετράει πάντα :) ... εμ ... εκτός από κάτι αξεσουάρ μπάνιου που είχα δει :)))

σμακ

Кроткая είπε...

αξεσουάρ μπάνιου?!?!?!?
ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΠΑΝΙΟΥ?!?!

δλδ χαλάκι, θήκη για ρολό και τέτοια;

ο, μον ντιε!!! τι προσβολή!!!

KV είπε...

Oh yes :(((

Ανώνυμος είπε...

Έχω εντυπωσιαστεί με το πόσες πολλές ιστορίες χωράνε μέσα στις κούπες...

Την καλησπέρα μου
Να έχεις από αύριο μια όμορφη εβδομάδα.
Φιλιά

KV είπε...

Πολλές Σωτήρη μου, σε σημαντικές στιγμές καμμιά φορά θυμάμαι και τι κούπα κρατούσα ... ή η κούπα αναλαμβάνει να με φέρει πίσω :)
Φιλιά
Καλή Εβδομάδα :)

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

challenge accepted!(και απο δω-επίσημα!)
thanks! ;)

Α,ο βαν χόχισ (χοχ? mon dieu,κάτι είχα ακούσει αλλα ήλπιζα ότι δεν θα ίσχυε!) βγαίνει και σε καπάκι λεκάνης??γιατι μ ενδιαφέρει το θέμα...Σε κουρτίνα μπάνιου ίσως??

KV είπε...

Σίγουρα σε κουρτίνα μπάνιου ΚΑΙ σε καπάκι ... :((( Έχω δει... :(
Καλημέρα! Καλή αρχή και από εδώ! :)