28 Ιανουαρίου 2008

No 5

Μετά από ... 3+ μήνες γραφειοκρατίας, πολλά πολλά έγγραφα κλπ κλπ, έκρινα ότι ήρθε η ιερή στιγμή να ζητήσω την ιθαγένεια για το γατί ... Πήγα εκεί νωρίς-νωρίς, περίμενα να τελειώσουν οι υπάλληλοι με το πρωινό τους (γιατί είναι και το σημαντικότερο γεύμα τις ημέρας, μην το ξεχνάμε αυτό!), είχα μαζί όόόόόλα τα χαρτιά, τις μεταφράσεις, τις αποδείξεις από τις πολλαπλές πληρωμές για το ατελή εκτελωνισμό (όχι δεν το έγραψα λάθος!), ήμουν ΚΑΙ τυχερή και έπεσα σε ευγενική υπάλληλο ... ΑΛΛΆ φάκελλο με έλασμα, είχα;;; Όόόό-χι δεν είχα!!!
Δευτέρα είναι, δεν δίνουμε σημασία σε τέτοια...
Καφές Νούμερο 5 στο νηπιαγωγείο, στην άκρη ενός διαδρόμου που όλο και περισσότερο μοιάζει μοναστηριακός και ... πως πέρναγα την εβδομάδα μου στην pretend;;; Μήπως και εδώ θα έπρεπε να κάνω κάτι ανάλογο ... ;;; Μμμμμμ ...
Καλημέρα
[δύσκολο το planning]

23 σχόλια:

Alepouditsa είπε...

αχ...θα σε μαλώσω!
μα δεν κατάλαβες ότι ο ευγενικός κύριος ήθελε να σε ξαναδεί και για αυτό σου ζητάει τον φάκελλο;;; εεεε;;;;

:-ppppp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ... ;-)

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Χαχαχαχαχα,φάκελο με έλασμα!!! Μα πού πάτε χωρίς τα must?? :Ρ :Ρ
Το no planning καλύτερο! ;)
Καλήμερες!!!

KV είπε...

@ Αχ θα σε μαλώσω Αλεπουδίτσα μου, κοπέλα η ευγενική υπάλληλος!
Καλημέρα

@ Μπουρδου μου, εσύ με τον φάκελλο ΜΕ έλασμα παραμάσχαλα να κυκλοφορείς! :)
No planning γιατί όπως είπες σοφά, το σύμπαν ... (ευγενικάάάά) το σύμπαν μπερδεύεται και μας παιδεύει!
Καλημερούδια!

νατασσΆκι είπε...

Φάκελο με έλασμα!!!!!

Μα κι εσύ, τι την ήθελες την ιθαγένια στο γατί -πολλές απαιτήσεις έχεις...
:ppp
(αν δεν το "γελοιοποιήσω" , θ' αρχίσω να ουρλιάζω, και είμαι στον νο 6 ήδη..και φυσάει τρελά εδώ, και τα νεύρα μου κρόσσια)

Πήρες, τελικά;
:))))

Φιλί, καλό κουράγιο

KV είπε...

Φάκελλο πήρα (έλασμα έχει αλλά μια και δεν μου καθόρισαν το χρώμα πήρα 2-3, να υπάρχουν και να ταιριάζουν με όλα τα χρώματα!), πινακίδες πάλι ... ΔΕΝ πήρα ... αλλά δεν πέθανε και η ελπίδα! Και όπως κατάλαβες φιλενάδα Δευτέρα είναι ... δεν κάνουμε θέμα, προσπερνάμε!
Και εδώ οι καφέδες σαν νεράκι σήμερα και ένας παλιο-πονεκεφαλιστικος-αέρας.
Καλημερούδια!

Alepouditsa είπε...

φτου! ... λες να είναι λεσβία;;;;;
:-pp

Ανώνυμος είπε...

εννοείς πως δεν σου έβγαλαν τις πινακίδες επειδή τους πήγες τα χαρτιά χύμα?
το έχω πάθει με το διαβατήριο, που δνε μου το έβγαζαν επειδή δνε είχαν ψαλίδι για να κόψουν τις φωτόζ!!

ε, και για δε μένεις με τις πινακίδες GE??? δε σου αρέσουν πια? :(

KV είπε...

@ Αλεπουδίτσα μου αρέσει που δεν επικεντρώνεται στα πεζά η φαντασία σου. Αυτό είναι! και εγώ βιάστηκα να κατηγορήσω το ΕΔ! Ντλοπή! Σμακ :)

@ Κροτένια ναι καλά, σιγά μην πιστεύεις ότι δεν μου αρέσουν! Τις λατρεύω καλή μου τις GE-μου, με την χαρούμενη καντονοκαρδουλίτσα τους, τον ωραίο αριθμούλι και τα όλα τους είναι! Μακάρι να μπορούσα να μην τις αλλάξω... ταπ!
Αλλά όσο τις κρατάω ... πληρώνω ασφάλεια και τέλη pretendιανά με ... μισθό ΕΔ (ΧΩΡΙΣ προϋπηρεσία!)!!!
Άσε που δεν έπρεπε τελικά να μου τις έχουν αφήσει τόσο... μπερδεύτηκαν τα παιδιά -πληρώνω εγώ!
Όσο για το χύμα, όχι, εγώ σε φάκελλο τα είχα αλλά ... δεν είχε έλασμα! Πάντως, όχι δεν μου το καθυστέρησαν για αυτό. Απλά ... θέλει χρόνο :) Θυμάμαι την ανάλογη φάση στην pretend ... 10 λεπτά υπόθεση και διάλεγες και αριθμό!

Σμακ

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

χαχαχαχαχαα,μα είναι το συνηθισμένο τσεκάρισμα: "Κλειδιά,λεφτά,κινητό,φάκελος ΜΕ έλασμα" κι έξω απ το σπίτι!!! :P :P
Στο χρώμα τελικά είχαν κάποια ιδιαίτερη απαίτηση ή αυτό δεν τους χάλαγε το φενγκ σουι?

KV είπε...

χαχαχαχα! της έδωσα να διαλέξει! Είχα πάρει σε 4-5 παλ, feng-shui acceptable χρωματάκια! Ξέχασες μερικά όμως: "Κλειδιά,ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ (λεφτά τέλος),κινητΆ,φάκελοι ΜΕ έλασμα, ασφάλεια ζωής"
Σμακ (διάάάάάάβαζε!)

Ανώνυμος είπε...

Η Καντονοκαρδουλίτσα, χαχα, όλα τα λεφτά!

τι εννοείς χωρίς προϋπηρεσία; αν ήσουν "ανειδίκευτη", πώς θα σε προσελάμβαναν? αχ, ντεν καταλαβαίνει!

ψηφίζω θαλασσί φάκελο!
και ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ψηφίζω επίσης!!

KV είπε...

Γιατίίίί; Άδικο έχω;;; Καντονοκαρδουλίτσα και μάλιστα γλυκύτατη δεν είναι;;;; Βρε εδώ στην χώρα της pretend αποφασίζεις σε ποιο καντόνι θα κατοικήσεις με βάση την Καντονοκαρδουλίτσα... Για ένα διάστημα (στο Fenxs) που μου την είχαν κάνει πράσινη, είχα αγριέψει! Γιατί νομίζεις ξαναγύρισα στην pretend???
Επίσης ναι, σε προσλαμβάνουν ΓΙΑ την προϋπηρεσία ... και μετά θέλεις μέσο την Κροτ για να την αναγνωρίσεις!
Φακελλάκια ΜΕ έλασμα έχουμε πλέον σε όλους τους feng-shui acceptable χρωματισμούς, όποτε σου λείψουν ... ξέρεις εσύ! :)
Σμακ

{θα βάλεις φωτό, να πάρω prozac;;;;}

Ανώνυμος είπε...

Καλέ, συμφωνώ απολύτως για την καντονοκαρδούλα!

αλλά, εξακολουθώ να ΜΗΝ καταλαβαίνω: αν δεν αναγνώριζαν την προϋπηρεσία ως έγκυρη, πώς διάολο δέχτηκαν να σε προσλάβουν και να σε πληρώνουν (έστω και pretend /τέταρτα)??? (η Κροτ μακάρι να καταφέρει να βάλει το μέσον, χε!)

θα βάλω φωτογραφίΕΣ, αλλά όχι ακόμα! πρέπει να στρωθώ να γράψω και να τις ξεδιαλέξω κιόλας!...

(και χάλασε και η μηχανή μας, σνυφτ!)

KV είπε...

χαχαχαχαααααα προσπαθείς να καταλάβεις το ΕΔ;;;; Ήμαρτον! Αλλά για την ασέβειά σου αυτή την πάτησες τώρα: Θα σου πω τι κατάλαβα εγώ μέχρι τώρα (1 χρόνο μετά)!!!

Εκθεση Ιδεών.

Είσαι στην pretend και το μόνο σου άγχος είναι το καναρίνι με το dress code του και κανένας περαστικός Πονοκέφαλος, χαζεύεις το ποτάμι που χαζεύει τώρα ο αντικαταστάτης μου και χτυπάει το τηλεφωνο ... Μακρυά ξεκίνησα, καλά!
Λοιοιοιοιπόν (πέντε πλάνα πιο κάτω): Σε προσλαμβάνουν κάποιοι με βάση τα επιστημονικά σου προσόντα (που αποδεικνύεις με δημοσιεύσεις, εμπειρία, συνέδρια, παρουσιάσεις κλπ κλπ κλπ εκτός και αν είσαι η Νατάσσα -όχι η φιλενάδα μου, η άλλη - οπότε τα προσόντα τα βγάζετε μετά!). Αυτό είναι το επιστημονικό μέρος και μέχρι εκεί το μισθολογικό (=ψίχουλα όπως μαθαίνεις μετά) δεν το θίγετε καν γιατί ... είσαι επιστήμων, δεν χρειάζεται να τρως κιόλας, δεν σε αφορά το θέμα! Επίσης για το ΕΔ είσαι χαζός επιστήμων γιατί τις τελευταίες 3-4 φορές που σε προσέλαβαν κάπου (εκτός ΕΔ) και ρώτησες για τον μισθό, έγινες ρεζίλι. Τι σημαίνει πόσος είναι;;;;;; αν είμαστε στην ΕΕ, είναι τόσος που να περνάς καλά. Αν είμαστε στην pretend πρόσθεσε ΠΟΛΥ στο καλά! Δεν χρειάζεται να ρωτάς, όντως δεν σε αφορά! Την πατάς καμμιά δυο φορές και το μαθαίνεις! ΧΑ! Δεν είσαι χαζός εσύ!

Κάποια στιγμή -ΜΕΤΑ την απομάκρυνσή σου από το ταμείο - τον ακριβή αριθμό για τα ψίχουλα που "δικαιούσαι" από το ΕΔ τον καθορίζουν άάάάάλλοι: οι επίσημοι γραφειόσαυροι ... Αυτοί δεν σε ξέρουν, άντε να συστηθείτε από την αρχή, σου ζητάνε χαρτιά, φωτό, βεβαιώσεις, πιστοποιητικό γέννησης, τι αμάξι οδηγείς, ποιο χρώμα σου αρέσει, άλλες βεβαιώσεις κλπ κλπ κλπ. Εμένα λοιπόν αυτοί οι γραφειόσαυροι μου ζητούσαν καινούρια ανανεωμένα και πιο gagdetéνια (!) έγγραφα κάθε φορά που το συζητούσαμε το θέμα. Με διαβεβαίωναν δε λανθασμένα ότι η προϋπηρεσία μετρά αναδρομικά. {think μυριάδες ευρώπουλα που θα είχες ξοδλεψει σε Μανίνες δηλ. να έρχονται όόόόόλα μαζί. Φαντάσου, μέχρι να εκταμιεύσω το μυθικό ποσό, δεν αγόραζα τραπέζι .. είχα κλείσει rendez-vous με τον Βαράγκη himself !}
To make a long story ... a bit shorter, μετά από μαραθώνιες ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσες (interesting) συζητήσεις πρόσφατα πήρε μπροστά και το νευρώνιο για ένα femptosec και σκέφτηκε να τους ζητήσει το πως το λένε ;;; ... μμμμ (έχει σβήσει για τα καλά αυτή την ώρα το νευρώνιο) ... το επίσημο "γραφειοσαυροχάρτι με τους άθλους". Εκεί να δεις λερναίες ύδρες! Σύντομο gallop μεταξύ συναδέλφων απέδειξε ότι ελάχιστοι κατάφεραν να "αποδείξουν με βούλα" την προϋπηρεσία τους, πράγμα σοφό μια και τελικά το ποσοστό της προϋπηρεσίας στα ψίχουλα, φτάνει/δεν φτάνει για την αμοιβή του επιστήμονα που παρακολουθεί όσους τα κατάφεραν!

Να τα ξαναπώ γιατί τα μπέρδεψα με την ορολογία ή φτάνει;;;;; I am sure you got it και είσαι στο τηλέφωνο με τον πρόξενο!!!!

Όσο για τις φωτό, τι να κάνω; θα πάρω χάπι (έχει πάντως ένα άσπρο βουνό εκεί απέναντι από το γραφείο μου, πολύ το σκέφτομαι να εκδρομέψω για pretend άσπρο!). Τι ράτσα η μηχανή;;; (ρωτάω γιατί μου χάλασαν 2 Nikkon-είμαι-η-super-camera τα τελευταία χρονια).

Σμακ night night

KV είπε...

Πι Ες. Και να φανταστείς ότι ένα χρόνο μετά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα μου ζητήσουν το φάκελλο με το έλασμα όπως οι άλλοι!
1 μήνας και 5 μέρες
Σμακ

Ανώνυμος είπε...

αχ, αχ, αχ...
δεν μπορώ να γελάσω, γιατί θυμήθηκα πως όποιος και να σε προσλάβει στο ΕΔ, είναι το ΥΠΟΙΟ που σε πλερώνει, οπότε άλλος πίνει, άλλος κερνάει, οπότε βράσε όρυζα...

αντί για το λευκό βουνό -δεν είναι χιόνι, δεν είναι χιόνι αυτό το άσπρο!!-, δεν χαζεύεις τη θάλασσα, να εκτιμήσεις και το βάθος να δεις αν κάνει για αυτοκτονία;;

Τζέζους Κράιστους!! (τι χρώμα ντοσιεδάκι με έλασμα λες να πάρεις σε τούτους?).

Πι Ες, είναι η δεύτερη κάνον που καταστρέφω μόνη μου, επειδή δεν έλαβα υπόψιν το νόμο περί ελεύθερης πτώσης! τι χαζή!

KV είπε...

Ωχ ... ;;;; Αυτοκτονία;;; Μήπως το παρα-παρακάνεις;;;;;

Σμακ -Καλημέρα

Alepouditsa είπε...

μήπως επλεπε (λέω εγώ τώρα...) κάπως να μάθεις πάνω-κάτω τί γίνεται με τους ριμαδομισθούς στο ΕΔ before getting to the place that gives birth to λεβεντες;

ΥΣ: αν δούλευες σε ιδιωτικούς οργανισμούς, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα σου αναγνωρίσουν τίποτα. :-(

ΥΣ2: πρόταση: δεν αφήνουμε το βάθος του κρητικού πελάγους... και να αρχίσουμε να στέλνουμε κανένα βιογραφικό;;; (για καμιά νέα θέση;;) ;-)))

Μάκια :-D

KV είπε...

Αλεπουδίτσα φυσικά ήξερα πάνω κάτω από πριν. Το actual ποσό όμως δεν το ήξερα και αυτό προσαρμόστηκε κάτω από το κάτω όριο τελικά. Το καλό είναι όπως ξέρεις ότι μπορώ να το αυξήσω μόνη μου έστω και αν αυτό παίρνει χρόνο.
Όσο για την προϋπηρεσία... ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να δεχτώ να μην μου την αναγνωρίσουν ... μέχρι τα ΕΕ θα φτάσουμε, είναι θέμα αρχής. Δουλεύω 20 χρόνια, με εμπιστεύεσαι να διδάξω τα παιδιά σου, ΜΗΝ με υποτιμάς έτσι. Σε ΚΑΘΕ ΔΥ αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία, σε εμάς γιατί όχι; ... εργασιακός ρατσισμός;;; δεν καταλαβαίνω!
Επίσης όχι, δεν έχω λόγο να στείλω βιογραφικά.(Άλλωστε αν προσπαθούσα να βρω τώρα κάπου δουλειά, δεν θα χρειάζονται το βιογραφικό, θα έπρεπε να με ξέρουν). Δεν νομίζω ότι αν έψαχνα θα είχα πρόβλημα να βρω δουλειά, να πάω θα είχα πρακτικό πρόβλημα.
Άσε που :) Δεν τα παρατάω τόσο εύκολα ... δεν μπορώ να δεχτώ το έτσι είναι ή το δέχεσαι ή φεύγεις. Σόρυ αλλά θα προσπαθήσω λίγο ακόμα, τουλάχιστον όσα αφορούν άμεσα εμένα, να τα φέρω στα μέτρα μου!!!

Καλημέρες!

νατασσΆκι είπε...

Καλημέρες φιλενάδα
(ένα μεγάάάάάάλο φιλί, γι' αυτό το Δεν τα παρατάω τόσο εύκολα
:)))))

Να σε πληγώσω; Εδώ, χιονίζει..!
(μην φανταστείς τίποτε τρομερό, μα για να παίξουν τα πιτσιρίκια, φτάνει...:))) )

Και το άσπρο απέναντι από το παράθυρο, μια χαρά χιόνι είναι -να πας! (Θα 'θελα να 'ρθω κι εγώ..)
:)))

Σμακ! σμακ! σμακ!
(ωραίο το καινούριο τραγουδάκι, πότε το άλλαξες; τώρα το πήρα χαμπάρι! )
νο 6! -σπίτι, και δουλειά
σμακ! ξανά

KV είπε...

Καλημερούδια φιλενάδα μου! σμακ σμα σμακ!
Δεν με πληγώνεις καθόλου και εδώ το άσπρο έγινε λευκότερο (άσε την Κροτένια να λέει, δεν έχει ακούσει για το βουνό που μένει λευκό throughout the year), 6οC και νιφάδες mixed με χαλαζάκι!!! Το φοβερό είναι όμως ο αέρας. 9 Μποφώρ μπουρίνια, οι ήχοι όλο το βράδυ ήταν απίστευτοι! Και η θάλασσα ... ήρθα παραλιακά και τσαντίστηκα που δεν είχα φωτογραφική μαζί μου.

:) Σου αρέσει το τραγουδάκι;;; :) από την ποδηλατοχώρα μου, σήμερα το άλλαξα, δεν σου ξέφυγε τίποτα!!!!

Καλό κουράγιο με τα τρεξίματα, Νο 5 εδώ και ... υπερπροσπάθεια να μείνω στη δουλειά!!!!
Σμακ σμακ σμακ

Ανώνυμος είπε...

με βολεύει να το ονομάσω αυτοκτονία -αν και περί φόνου επρόκειτο, χε! :(

τον θαυμάζω τον τσαμπουκά σου, πολύ μου αρέσει. έτσι, να τα φέρεις στα μέτρα σου, ή τουλάχιστον να ξέρεις πως έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου. έτσι πρέπει, δεν θα μα ςπατήσουν αυτοί με τα χρωματιστά ντοσιεδάκια με τα ελάσματα, πφφφ....

βρε, το ξέρω το βουνό, απλά ξέρω και μερικά άλλα μυτερά και χρώματος σαντιγύ -για χατήρι σου και μόνο λέω πως, ε, ναι, μπορούν και να συγκριθούν! χαχαχα!

KV είπε...

... ναι, καλά, σιγά μην μπορούν να συγκριθούν τα μυτερά με την σαντιγί από κρέμα gruyère με την άχνη!!! Ευχαριστώ όμως!!! :)
(Άσχετο, έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα με το εν λόγω μυτερό και το χιονίζω κάθε μέρα για την δόση μου!)

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω Κροτένια αλλά ... σιχτίρ με τα ελασματάκια και τα κομπλεξικογραφειοκρατικά, δεν λες και εσύ;;;; Ε-μα-πια ...