14 Μαρτίου 2007

Ταινίες -> Βιβλία!

Καινούρια μέρα, καινούρια μπιρίμπα. Επειδή μου αρέσουν οι μπιρίμπες ΑΛΛΑ με μπερδεύετε συνέχεια γιατί δεν προλαβαίνω πια να παρακολουθήσω ποιος από εσάς δεν έχει πάρει ακόμα πρόσληση ή ποιος έχει πάρει 300 (είστε και διάσημοι :) ) κλπ κλπ κλπ να το αλλάξουμε λίγο. Πολύ μάλλον :) Εγώ λοιπόν θα γράψω (κατά την διάρκεια της μέρας) τις 7 αγαπημένες μου ταινίες (Ευχαριστώ για την πρόσκληση Κροτένια, έχεις δίκιο, 7 είναι λίγες) ΑΛΛΑ θα συνεχίσω την μπιρίμπα ... σπάζοντάς την!
Πρό(σ)κληση για 7 αγαπημένα βιβλία.
Here you are, καινούρια μπιρίμπα-γαϊτανάκι και ... τώρα μπορώ να καλέσω ελεύθερα :))) Και θα ήθελα πολύ να ακούσω ποια ήταν τα καλυτερότερα βιβλία σας (και γιατί αλλά μου φαίνεται ότι ζητάω πολλά;;;):
Κrotένια, Μάρκο, Καμηλιέρη,
Orelia, Χνουδένια,Παραζαλισμένη,
Καπετάνιε
ΟΚ, ξεκινάω την δική μου μπιρίμπα. Το post θα συμπληρώνεται σιγά (αλλά σταθερά), έχω και το τρέξιμο της μέρας με την #$@!δουλειά: Γαλλώδια που τα πείραξε η άνοιξη, τον Ινδένιο που τον πείραξε ... ο πλανήτης (;;;), το καναρίνι που μου λέει όλο ευχαριστώ (καλημέρα --> ευχαριστώ, όλα καλά; --> ευχαριστώ, καταθέτεις αυτό το χαρτί σε παρακαλώ;;; ευχαριστώ), τον τεχνικό-με-τα-φετίχ (ή δεν τον έχω πια;;; πρέπει να βρω που είναι!) και ένα σωρό χαρτιά -Γαλλοχαρτιά που δεν ξέρω τι θέλουν από εμένα.
Καλημέρες
[:) γυαλιά ηλίου!]

#1 "Μια τρελλή-τρελλή Οικογένεια". Η absolute αγαπημένη Ελληνική ταινία αυτή που με έχει συνοδέψει σε όλα τα ιδρύματα, όλα τα χρόνια που είμαι έξω. Στα ιδρύματα ;;; ναι! Άλλοι βάζουν μουσική όταν δουλεύουν, εγώ όταν ήμουν μόνη στο εργαστήριο είχα την βραχνή φωνή της Καρέζη για συντροφιά (totally Kαρέζη-person) και την ασύγκριτη Αρώνη να λέει : "Νιόόόόνιο;;; Δεν είμαι σαν την άνοιξη σήμερα;;;"

#2 "Blade Runner" TO (κεφαλαίο) absolute sci-fi, (Fritz-Lang-Edward-Hopper-ish) cyberpunk, drama. Ατμοσφαιρικό, παράξενο, έντονο, καινούριο για την εποχή, υπέροχη μουσική ! Το λάτρεψα, το είδα ξανά και ξανά και ... ξανά!

#3 "K-PAX" ... καταρχήν γιατί ό,τι έχω δει με τον Kevin Spacey το έχω λατρέψει (πχ American Beauty, The Usual Suspects). [Άσχετο: Έχω φτάσει στο σημείο να κάνω το γιαπωνέζικο κόλπο με το "ρ" και το "λ": αν μου αρέσει πολύ μία ταινία μετά από λίγο καιρό νομίζω ότι έπαιζε ο Kevin Spacey!!! Ανάλογα, αν μου αρέσει πολύ κάποιος ... μετά από λίγο καιρό νομίζω ότι τον λένε George;;; έ, όχι και έτσι!] Δράμα και κωμωδία μαζί, εξαίρετες ερμηνείες, ατμοσφαιρα, ρομαντισμός, λίγο από όνειρο/παραμύθι. Αν το αφήσεις να σε παρασύρει ... μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα είπαν οι παραγωγοί. Δεν θα το πήγαινα τόσο μακρυά αλλά σίγουρα αλλάζει την διάθεσή σου. Χαμογελάς και αναρρωτιέσαι!!!
Prot: "Υou misread Einstein, Dr. Powell. May I call you Mark? You see Mark, what Einstein actually said was that nothing can accelerate to the speed of light because its mass would become infinite. Einstein said nothing about entities already traveling at the speed of light or faster.

#4 "Cinema Paradiso" Δράμα, μελαγχολία, συναισθήματα τρυφερά, μελαγχολικά, ξεχασμένα ή συναισθήματα που απλά ονειρευτήκαμε. Τhe absolute virtual flashback! Το είδα σε θερινό cinema για πρώτη φορά, στην Λεβεντογέννα και πολλές (πολλές) φορές από τότε. Το ίδιο τρυφερό (με άλλη έννοια) θεωρώ και το ασύγκριτο "Big Fish" και την "Πολίτικη Κουζίνα".

#5 "Memento" επειδή ήταν η πρώτη ταινία που δεν μου θύμισε καμμία άλλη. Πρωτότυπο, γρήγορο, ... :) απαιτητικό! Στην ίδια κατηγορία (στο πιο light και chick flick-ie του) έβαλα και το "Eternal Sunshine of a Spotless Mind" πρόσφατα.

#6 Κάθε λίστα πρέπει να έχει και την απόλυτη ιστορία αγάπης: "Dr. Zhivago" λοιπόν. Για όλα του. (Κοντά το "Love Story" πιο πολύ γιατί μου αρέσουν, αισθητικά οι ήρωες, το ύφος, το στυλ, η εποχή! Absolute classic pre-chick flick)

#7 "Underground" ... δεν νομίζω καμμία ταινία να με εξέπληξε τόσο. Δράμα, υπέροχος κυνισμός, black και όμως απόλυτα λυρική και αυθεντική και ζωντανή και απρόσμενη.

Και έτσι έμειναν έξω οι "Νονοί" και η
"Casablanca", το "Pulp Fiction", οι ταινίες από τους Monty Python και ένα σωρό άλλες.

Ed Couch: What the hell's this?
Evelyn Couch: That's a low cholesterol meal. Happy Valentine's!!!
Sipsey: Secret's in the sauce!

"Fried Green Tomatoes"


11 σχόλια:

Unknown είπε...

ΟΥΣΤ

Кроткая είπε...

Το ένα και το 4, απλώς έπρεπε να βγουν από την δική μου λίστα, γιατί δεν χωρούσαν.

Ευχαριστώ, πολύ ωραία πρόσκληση αυτή με τα βιβλία, θα ανταποκριθώ οσονούπω!

Καμηλιέρη, γίνεσαι αγενής.

Кроткая είπε...

Το 5???????

KV είπε...

Darth Γιατί με πληγώνεις καλέ μου;;; (χιχιχι)

Κροτένια συμπληρώθηκε η ταινιο-λίστα μου επιτέλους (αυτή η δουλειά είναι καταστροφική για το blogging!)! Και έμειναν πολλά αγαπημένα έξω...
Για τα βιβλία το βρίσκω και εγώ ενδιαφέρον (άσε που είναι και θέμα ανάγκης, ξεμένω όπου να'ναι!)
Περιμένω λοιπόν εναγωνίως!

μάκια

snikolas είπε...

Τα 3 πρώτα είναι κορυφή και για μένα.

jojo είπε...

η 1η είναι και στις δικές μου αγαπημένες αλλα είπα να μη βάλω ελληνικές (απο τις παλιές) γιατί δεν θα έβαζα τίποτε άλλο!

αχα! νέα πυραμιδομπιρίμπα!

θα γράψω μόλις συγκεντρώσω το απαραίτητο υλικό!

μερσί μποκού! :)

Xνούδι είπε...

Underground μακράν...
Ευχαριστώ kvούλα. Κι εγώ φυσικά θα ανταποκριθώ μάλλον μέσα στο ΣΚ.

Καλημέρα

υγ από την λίστα με τα άσματα σου αφιερώνω σήμερα το siren της Tori Amos από το grate expectations (άλλο αριστούργημα ταινία κι αυτό).
Αυτή κι αν είναι ερμηνεία του συγκλονισμού :)

Orelia είπε...

ζαλιστηκα απο τον μουσακα ή καλα καταλαβα;;;
εσυ εγραψες ταινιες κι εμεις θα γραψουμε Λιβλια;;;
απαπαπαπαπαααα!
απαπαπαααα!
πωπω ρε παιδι μου!
χαχααααααα
με επιασε το σκανταλιαρικο μου!
να γραψω περιοδικα παλια;;;
θα βαλω και τον Μαρκος να γραψει...
ή να πιασω και τους τσελεμεντεδες;;; :)))))))))))

φιλιά KV
κατι θα κανομεν δι εσας που σας ζαλιζουν τα Ινδογαλωνευροκαναρινα..!

KV είπε...

Νικόλα δεν χώρεσαν πολλά! :)

jojo μου, γράφουμε που γράφουμε, να βγάλω και εγώ κάτι που ξεμένω όπου να'ναι από αναγνώσματα!!! Φωτιά θα πάρουν τα ταχυδρομεία!

Χνουδένια το φαντάστηκα ότι θα σου άρεσε το underground :))))) Και φυσικά συμφωνούμε ΚΑΙ στο τραγούδι! Η λίστα μου μπορεί να περιμένει τα κέφια σας!!! Ούτως ή άλλως την επίσκεψη θα την κάνω! σμάκια

Killer Τσιγγάνα μου, καθόλου δεν σε βλέπω να μπερδεύτηκες, είσαι στην σωστή κατεύθυνση!!!! Και εγώ θα έβαζα ένα τουλάχιστον τσελεμεντέ για συναισθηματικούς λόγους!!! Περιμένω (εγώ την λίστα σου, εσύ τον μουσακά μου:))))) ) φιλιά!

Markos είπε...

Kαι μετά λέτε εμένα εκδικητικό τύπο !!!

:) :)
Ας είναι. Θα... το σκεφτώ και θα επανέλθω..

KV είπε...

Καίσαρα, δεν σου έβαλα δύσκολα! Σκέψου να σου έβαζα να γράψεις ιστορία με τις λέξεις: γκρινια, ταραμοσαλάτα, νευρόνιο, υπερθέαμα, πολιτικός κρατούμενος!!!!

Φιλί!