27 Απριλίου 2007

vs345

Ρούχα ελαφρά: Τ-shirt/φορμίτσα/flip flops, κινήσεις αργές και νυσταγμένες χωρίς άγχος, μεγάλος, υπέρδιπλος ζεστός καφές, μισόκλειστα μάτια πίσω από γυαλιά ηλίου, ο ήχος του νερού, η ζέστη του ήλιου, κανένα ρολόϊ, το δίκτυο να φαίνεται να έχει πάψει να δουλεύει στον πλανήτη, η Ευρώπη να κοιμάται χωρίς απαιτήσεις. Καμμία ανάγκη να μετακινηθείς ή να μιλήσεις.

Αυτό ακριβώς θα ήθελα σήμερα ... Μόνο.
Ούτε μεγάλα σχέδια, ούτε τρομερές ιδέες που θα σώσουν τον πλανήτη (σώζοντας οικονομικά εμάς that is), ούτε χιλιάδες χαρτάκια και mail και τηλέφωνα, και αρχεία με την vs 345 του επόμενου proposal, ούτε mental notes, ούτε το παιχνίδι "Μάθε τον συνεργάτη σου από το πως αντιδρά υπό πίεση". Eιδικά το τελευταίο.
Υπήρχε ΜΟΝΟ μία δουλειά που θα μπορούσα να αναλάβω αυτή την στιγμή και που θα έκανε το άγχος ενός απλού, θεωρητικά, proposal μεγαλύτερο: "Coordinator: when you're done stressing out yourself, introduce new players to the game" ... Quess what ??? Καταραμένη φτώχια.
Καλημέρα
[counting down again]

34 σχόλια:

Unknown είπε...

Άμα δεν είναι NOE δεν αξίζει...
Εκεί μάλιστα...

Άμα είναι να μας σώσουν τα countdowns καλή μου... άστο... να μου λείπει... προτιμώ το ταβάνι :)

KV είπε...

Darth, πως το λέγανε παλιά;;; Τράβα πόνο για ομορφιά. Αν δεν κάνεις τα απαραίτητα countdowns και περιμένεις να τα κάνει άλλος για σένα δεν νομίζεις ότι περιμένεις πολλά;;;; Πως αλλιώς δηλαδή ;;;; Με lotto;;;;

ΝΟΕ ;;;;;

Unknown είπε...

Δεν κατάλαβες καλή μου. Δεν ζήτησα από κανέναν να μου κάνει τα countdowns. Δεν με ενδιαφέρει απλά να σωθώ με τέτοιο τρόπο :)
Απλά δεν με ενδιαφέρουν οι τρελοί ρυθμοί και το να τρέχω για να προλάβω. Αργά και σταθερά (για να ξέρουμε και που πατάμε)

Networks Of Εxcellence :)

Unknown είπε...

Άσε δλδ που αυτό το πράμα που κάνεις δεν θα άντεχα καν να διανοηθώ να το κάνω...

Μα πως μπορείς; Ώρες ώρες σε θαυμάζω, παρότι δεν θα το έκανα με τίποτε :)))

KV είπε...

@ Καμηλιερουδάκο,
Αυτό που ΔΕΝ κάνω coordinate είναι ΝΟΕ (δεν σε κατάλαβα) αλλά στα υπόλοιπα... τι δεν σου αρέσει ακριβώς;;; το 1-κόμμα-κάτι εκατ. ή δεν σου αρέσει το επιστολόχαρτο στο template;;;

Το άλλο που είπες θέλει συζήτηση μεγάάάάάλη που πολύ θα ήθελα αλλά δεν προλαβαίνω να την κάνω τώρα. Αλλά να την κάνουμε γιατί ... θέλεις τον σκύλο χορτάτο ΚΑΙ την πίττα ολόκληρη ή μου φαίνεται ;;;;
(Ωχ ...πολλά τέτοια λέω σήμερα)

σμάκια

Unknown είπε...

Τσουκ...
Σου είπα δεν με ενδιαφέρει να χορτάσω έτσι... υπάρχουν και άλλες μέθοδοι... :)

Λίγος σκύλος, λίγη πίτα και όλα μια χαρά...

Αλλά να τρέχω σαν παλαβός να προφτάσω επειδή άλλοι θέλουν 2 πίτες ολόκληρες και 3 σκύλους χορτάτους τσου :)

Άλλωστε εγώ δεν θεωρώ ότι ο άνθρωπος (και οι σκύλοι του) πρέπει να είναι χορτάτος. Να μην πεινάει πρέπει. Όταν είναι χορτάτος είναι το ίδιο κακός με όταν πεινάει :)))

KV είπε...

Darth μου, το ξέρεις βέβαια ότι στο δρόμο που διάλεξες για καριέρα αυτά που λες δεν ισχύουν, έτσι ;
Μπορώ να το συζητήσω για ώρες (μετά το deadline). Αν όμως θέλεις δουλειά 9 με 2 χωρίς extra προσπάθειες (ή αν εγώ θέλω και γκρινιάζω για το ίδιο -δεν βγάζω την ωραιότατη ουρίτσα μου έξω) σε λάθος χώρο είμαστε. Μην μου μιλήσεις για Ελληνικά δεδομένα σχετικά με αυτό γιατί προχτες μιλούσαμε για αλλαγές και τον κόσμο οπως τον θέλουμε εμείς ή θα έπρεπε να είναι.

Το δεδομένο στις χώρες που δεν είναι pretend, είναι ότι προσπαθείς ό,τι μπορεί να προσπαθήσεις την εποχή της σφαγής (proposal) ΌΧΙ γιατί είσαι κακός και άπληστος άνθρωπος αλλά επειδή οι πιθανότητες χρηματοδότησης (και επομένως ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ επιβίωσης) είναι μικρές και αν δεν προσπαθήσεις είναι μηδέν. Αυτό. Διαφωνούμε σε αυτό ;;;;

Unknown είπε...

Τσούκ, συμφωνώ μαζί σου.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ με την ορθότητα του σκεπτικού και συνεπώς δεν σκοπεύω να το υποστηρίξω, τουναντίων :)

Unknown είπε...

++ {του σκεπτικού και του συστήματος :)))}

Unknown είπε...

Χμφττττ

Επειδή θα το τραβήξεις από τα μαλλιά πάλι (σ' αρέσουν τα άκρα), όλα τα ανωτέρω σημαίνουν ότι απλά χρησιμοποιώ τους σταθερούς και σίγουρους ρυθμούς μου, ωστε να ξέρω τί μου γίνεται, και όχι τους ρυθμούς που προσπαθεί το σύστημα να μου επιβάλλει για να βγάλει τους 3 χορτάτους και τις 2 ολόκληρες πίτες.
Δεν σημαίνει λοιπόν ότι δεν κάνω τίποτε και περιμένω από τους άλλους όπως αρχικά υπέθεσες...

Χαλλλαράααααα

Кроткая είπε...

συμφώνώ με τον $#^@@$#^%&$Καμηλιερη και πάω αμέσως να κλείσω ραντεβού για συνεδρία σε ψυχοθεραπευτή.

Η κατάσταση αρχίζει να σοβαρεύει πολύ!

KVούλα, φτυσ'τους όλους και ΄πήγαινε για ΜΠΑΝΙΟ!

KV είπε...

Darth καλέ μου το σύστημα (που δε ειναι και τοσο αδικο: θες λεφτα για ερευνα πείσε με) είναι ποιοι ;;;; Εσύ και εγώ και οι άλλοι. Αν οι μισοί κρατήσουμε την μύτη κλειστή για να το τιμωρήσουμε, οι άλλοι μισοι θα κανουν αυτο που υποτιθεται εμείς ονειρευομαστε και εμεις ... δεν ξέρω... σύνταξη;;; Στους ωμους του ΕΔ;;; Οι σταθεροί ρυθμοί σου, πόσο σίγουροι και αποδοτικοί είναι;;;;; Για το δια ταύτα μιλάμε. Αν με πεισεις ευχαριστως να αλλαξω μεθοδο!
(τους τονους την επομενη φορά!)

Κροτενια... σε τι συμφωνεις δηλαδή;;; Στην αποχή από τις προτάσεις για λογους προσωπικής διαφωνίας με "το σύστημα";;;; Και σαν λυση τι προτεινεις;;; (γιατι δεν θα εχεις λεφτα να κανεις δουλεια, αυτο ειναι δεδομενο)
Μα ... τι σε εχει πιασει και συμφωνεις;;; Δεν μπορεί να είναι ΜΟΝΟ η άνοιξη!

Unknown είπε...

Χμφφφτττ!!!

Μα κροτ μου το θεωρούσα δεδομένο... :)

Μπαρμπουνάκι μου ποιό κομμάτι ακριβώς απ' αυτά που σου λέω δεν θες να καταλάβεις; Δεν απέχω από τις προτάσεις, απέχω από την διαδικασία των 1000 προτάσεων που δεν έχω κι εγώ καταλάβει πότε και πως τις έκανα και τί έγραψα σε αυτές. Και φυσικά απέχω από την φιλοσοφία του αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν οι άλλοι και έτσι το σύστημα θα βρει τα καλολαδωμένα γρανάζια που χρειάζεται για να δουλέψει. Γιατί το σύστημα δεν είμαστε εμείς, είναι αυτό που μας επιβάλλουν να κάνουμε.

Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου ότι έτσι είναι και επειδή διαφωνώ με την ορθότητα αυτού του έτσι, επιδιώκω να το αλλάξω, δεν συμβιβάζομαι με αυτό ακόμα και αν αυτός ο μη-συμβιβασμός αποβεί σε απώλεια.

Θυμάσαι κάτι απλό που έλεγες κάποτε; Ότι δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς; Αρνούμαι με οποιοδήποτε τρόπο να επιτρέψω στο σύστημα να με φέρει σε αυτή την κατάσταση. Θέλω να έχω την συνειδητότητα των πράξεών μου και συνεπώς δεν επιδιώκω τίποτε περισσότερο απ΄ όσα μπορώ να κάνω συνειδητά. Και ταυτόχρονα αρνούμαι να χάσω την ισορροπία της ζωής μου.

Αυτή την περίοδο λοιπόν ο στόχος μου είναι άλλος. Και συνεπώς επειδή του συστήματος του την κάρφωσε αυτή την περίοδο να ζητάει προτάσεις, δεν ενδιαφέρομαι να αποτύχω στον δικό μου στόχο αυξάνοντας την "δουλειά μου" και χάνοντας την ισορροπία μου για χάρη του συστήματος. Όταν συμπέσουν οι στόχοι μας τότε θα συμπλεύσω με το σύστημα όσο χρειάζεται, και χωρίς φυσικά να αποκλίνω από την ιδεολογία μου, ώστε να επιτύχω την δική μου πλευρά των στόχων. Το ίδιο το σύστημα με αφήνει παγερά αδιάφορο :)

Кроткая είπε...

Λοιπόόόν... Για να δούμε θα με αφήσει τώρα;

Ελεγα λοιπόν ότι συμφωνω με τον καμηλιέρη στο γεγονός οτι δεν αφήνω την δουλειά μου να επηρρεάζει τον ελεύθερο χρόνο μου. Τα βράδια και τα πσκ μου είναι ιερά και δεν αφήνω σκέψεις σχετικές με την δουλειά να μου τα τρώνε. Εξού και η επαγγελματική μου επιλογή.
Προσπαθώ να είμαι όσο πιο συνεπής και εντάξει μπορώ, λειτουργώ με υπευθυνότητα, έχω το θάρρος της γνώμης μου και επιδιώκω να συμβάλλω στην βελτίωση των όρων εργασίας και της ποιότητάς της με όσα μέσα διαθέτω. ΑΛλά δεν θα πεθάνω δουλεύοντας.

Εκεί που διαφωνώ με τον καμηλιερη είναι στο ότι δεν είμαστε κομμάτι του συστήματος. Είμαστε θέλοντας και μη, αφού σε αυτό συμμετέχουμε. Αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να το αλλάξουμε, να το αναβαθμίσουμε.

Επειδή με έχει πιάσει οξεία καμηλιερίτιδα, την δευετέρα αρχίζω ψυχοθεραπεία... Επικίνδυνα πράματα!

Unknown είπε...

Από αυτή τη σκοπιά κροτούλα μου είμαστε το σύστημα. Εγώ απλά ως σύστημα δεν αναφέρω το σύνολο του οποίου αποτελούμε τμήματα, αλλά την εξωγενή μέθοδο «οργάνωσης» του συνόλου που αντί να καθιστά την «οργάνωση» αυτοσκοπό, ως και μόνο οφείλει, θέτει και υπηρετεί έτερους ιδιοτελής στόχους. Ουδέποτε θεώρησα πως είμαι αυτόνομη μονάδα θέτοντας τον εαυτό μου εκτός συνόλου, αντιθέτως το σύνολο με ενδιαφέρει, το σύστημα είναι αυτό που με αφήνει παγερά αδιάφορο :))

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η λέξη «οργάνωση» έχει την ίδια ακριβώς έννοια όπως και στην φράση: Η οργάνωση κυττάρων σε πολυκύτταρους οργανισμούς βελτιώνει την ικανότητα επιβίωσης και ανάπτυξης των κυττάρων

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω πως μερικοί δουλεύουν κι εμείς μόνο μιλάμε για δουλειές, όπως μερικοί κανουν αχαλίνωτο σεξ κι εμείς απλά μιλάμε για σεξ.

Кроткая είπε...

Α, Καμηλιέρη! Εγώ αυτό θα το ονόμαζα υποσύστημα (κατά το υποσύνολο) ή "φάμπρικα", αλλά τώρα συνεννοούμστε. Επειδή όμως οι εργασιακοί μας χώροι είναι διαφορετικοί, να σε ρωτήσω κάτι. Στον δικό σου, πόσο εύκολο είναι να κρατηθείς μακριά; Από ένα σημείο και μετά, δεν είναι κάπως ασύμβατο με το να προχωρήσεις επαγγελματικά; Ίσως όχι σε αυτό το στάδιο, αλλά αργότερα;

Η KVούλα πού είναι; Αφού το παρέδωσε το proposal! Λες να πήγε εκδρομή;

πολύ καλό το σχόλιό σας, Ονούφριε!!

KV είπε...

Ονούφριε :))))))))))) απάντηση στο τέλος... refreshing πάντως!

Darth φτιάξε καφέ και σκέψου πόσο σε συμπαθώ πριν διαβάσεις την απάντηση. [σμακ]
Υποθέτω ότι αντιδράς για κάποιο λόγο σε όσα λέω τόσο μονοχρωματικά, και ότι εγώ απλά δεν τον καταλαβαίνω αυτόν τον λόγο.
Το θέμα είναι ότι δεν με πείθεις (και σου εξήγησα ότι θα το ήθελα πολύ). Μιλάς για 1000 προτάσεις, έκανες 1000 προτάσεις;;; Μου απαντάς για τους "άλλους", ενώ σε ρώτησα για την δική μας στάση και βόλεμα (θα το κάνουν οι άλλοι και έτσι το σύστημα θα βρει τα καλολαδωμένα γρανάζια που χρειάζεται για να δουλέψει) και μου τα μπερδεύεις εντελώς με το "σύστημα" που είμαστε εμείς αλλά και όχι.
Ξαναδιαβάζω την πρόταση στο τελευταίο σχόλιο Εγώ απλά ως σύστημα δεν αναφέρω το σύνολο του οποίου αποτελούμε τμήματα, αλλά την εξωγενή μέθοδο «οργάνωσης» του συνόλου που αντί να καθιστά την «οργάνωση» αυτοσκοπό, ως και μόνο οφείλει, θέτει και υπηρετεί έτερους ιδιοτελής στόχους. Ουδέποτε θεώρησα πως είμαι αυτόνομη μονάδα θέτοντας τον εαυτό μου εκτός συνόλου, αντιθέτως το σύνολο με ενδιαφέρει, το σύστημα είναι αυτό που με αφήνει παγερά αδιάφορο
Μπορεί με το ένα μου νευρόνιο να μην την καταλαβαίνω ... και να μην κάνω τους συσχετισμούς με κάτι και να μου φαίνεται too much σε θεωρία ... Αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ γιατί σε βρίσκω άδικο. Για ποιους έτερους ιδιοτελείς στόχους μιλάς;;;; Αν μιλάς πχ για την προσπάθειά μου να φέρω λεφτά στο καινούριο μου εργαστήριο να σου απαντήσω ότι το 3+60 για εμένα το έχω διασφαλίσει-Possibly for life. Κατά την αποψή μου όμως ξέρεις πως παλεύουμε το σύστημα:Αρνούμενοι να το συνεχίσουμε όταν είμαστε ασφαλείς. Αρνούμενοι να έχουμε ανασφάλιστους, απλήρωτους ερευνητές που τους κόβουμε τα φτερά πριν καταλάβουν τι τους γίνεται. Και εγώ προσωπικά αρνούμαι να βάλω έστω και ένα άτομο στο εργαστήριό ΜΟΥ που θα δουλέψει σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που δούλεψα ΕΓΩ... Για αυτό το σκότωμα τωρα, δεν έχει δάφνες. Μήν ξεχνάς τό ανάλογο έκανα για το Γαλλώδι εδώ...
Όσο για το σύστημα itself ή την οργάνωση ή την ανώτερη δύναμη ... αν κάποιος θέλει να τα παλέψει (για ηθικούς ή απόλυτα ιδιοτελείς λόγους δεν έχει σημασία), ο μόνος τρόπος είναι να το κάνει πρακτικά.

Σε όλα αυτά που λες, καταλαβαίνω τις επαγγελματικές σου προτεραιότητες αλλά δεν καταλαβαίνω πως η αποχή μπορεί να τις βοηθήσει σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Επίσης δεν καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι αφού επέλεξες συνειδητά αυτό τον δρόμο μπορείς να αποφύγεις κάποια από τα πακέτα που πάνε παρέα (εκτός και αν μου πεις ότι νόμιζες πως η έρευνα θα έχει χρηματοδότηση στην Ελλάδα).
Η συζήτηση είναι συνέχεια όσων συζητούσαμε στο terminal, νομίζω δεν τελείωσε ...
σμακ!

Κροτ μου, σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ αυτά που λες: Επιλέγω την δουλειά μου με βάση των προσωπικών μου προτεραιοτήτων. Και το θαυμάζω. (Και δεν νομίζω ότι το έκανα πάντα, τώρα προσπαθώ να το κάνω) Εκεί διαφωνώ με τον Καμηλιέρη μας. ΕΠΕΛΕΞΕ συνειδητά έναν δρόμο, αν με πείσετε ότι κάποιος που πραγματικά κάνει την δουλειά του σωστά και αξιοπρεπώς μπορεί σε αυτό τον ίδιο δρόμο να γλυτώσει το άγχος των συνεχών προτάσεων κλπ κλπ κλπ εγώ θα είμαι η πρώτη που θα αλλάξει ρυθμούς. Προς το παρόν δεν βρίσκω άλλο τρόπο στο Ελληνικό σύστημα να είμαι συνεπής με όσα επέλεξα.
Σμακ
{το όνομα του ψυχοθεραπευτή και σε εμένα!}

Last but not least: Ονούφριε με μπέρδεψες .... :))))) ή νομίζεις ότι δεν κάνω αχαλίνωτο σεξ ή προτείνεις να μην κάνω γιατί μου κάνει κακό ! φιλί

KV είπε...

Η KV Krotένια είναι στο proposal νούμερο 2 (υπάρχει και 3) και γράφει από τις 7 σαν τρελλή! Επίσης ψώνισε, ήπιε καφέ και έγραψε έκθεση ιδεών στον Καμηλιέρη!
σμακ

Unknown είπε...

Μα καλή μου θα σου εξηγήσω που μπερδεύεσαι: Ούτε να σε πείσω θέλω, ούτε σου λέω ότι κάνεις λάθος σε αυτά που επιδιώκεις, αντιθέτως σου είπα ότι σε θαυμάζω ώρες-ώρες, δεν το είπα ειρωνικά!!!

Απλά θεωρώ ότι το να ακολουθείς τρελούς ρυθμούς, επειδή έτσι επιβάλλονται, δεν σου δίνει την δυνατότητα της συνειδητότητας (και πολλές φορές οδηγεί σε λάθη) οπότε εγώ αδιαφορώ παγερά στο να υιοθετήσω τέτοια συμπεριφορά. Όσο για το πως θα πετύχω αυτά που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να επιτύχω (συμπεριλαμβανομένων όσων αναφέρεις) - απλά θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο... Αν είναι να τα πετύχω έτσι, δεν θέλω να τα πετύχω, αυτό σου είπα. Θεωρώ την θυσία μεγαλύτερη του κέρδους. Οπότε.... Κομπαγιάσι μαρού...

Μπρερδεύεσαι απλά γιατί θεωρείς τα σχόλια ως κατηγορίες καλή μου, ενώ δήλωσα εξ αρχής ότι εγώ αποτυγχάνω με τέτοιους ρυθμούς και θαυμάζω εσένα που επιτυγχάνεις (όπως λες και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω) :)
Ταυτόχρονα, απλά πιστεύω πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θυσιάζει την ισορροπία του.

Θυμάσαι πολύ καλά πως όταν χρειάζεται το κάνω, αλλά το να τρέχω συνέχεια σαν παλαβός μου είναι αδύνατο. Την πλήρη συνειδητότητα των πράξεών μου δεν την θυσιάζω για να πετύχω τους στόχους μου :)))

Χαλλαρά... Αργά και σταθερά με συνειδητά βήματα και γνωρίζοντας - κατέχοντας πλήρως το τι κάνω :)

KV είπε...

Δεν θεωρώ το σχόλιο -κατηγορία, βλέπεις ότι το συζητάω (στις κατηγορίες : δεν ξερ'/δεν απαντώ). Σου έφερα προσωπικό παράδειγμα γιατί αυτό είναι το... πρόσφατο! Μπορώ να σου δώσω και δεκάδες άλλα. {btw Εγω δεν κάνω τίποτα το ιδιαίτερο, ίσα ίσα είμαι το κακό παράδειγμα και το ξέρεις!}
Ούτε λέω ότι εσύ ή οποιοδήποτε άλλος δεν μπορεί να υιοθετήσει τρελλό ρυθμό για ένα διαστημα που κρίνει ότι είναι απαραίτητο. Αυτό που με παραξενεύει είναι η προσέγγισή σου με βάση τις επιλογές σου. Και πραγματικά θέλω να με πεισεις ότι είναι η σωστή! I guess time will tell! :)

Unknown είπε...

Οι επιλογές μου προκύπτουν από την προσέγγισμή μου και με βάση το τι θεωρώ ορθό, όχι με βάση τις απαιτήσεις του συστήματος :)
Τουλάχιστον μέχρι τώρα λοιπόν, δεν μετράω καμιά σοβαρή αποτυχία και όσες από τις ευκαιρίες θεωρούσα μέσα στο φάσμα του συνόλου της θεώρησης και του ενδιαφέροντός μου τις άδραξα. Τις υπόλοιπες τις άφησα εν γνώση μου χωρίς να κατηγορώ την κακούργα κοινωνία γι' αυτό :)
Όσο για τα υπόλοιπα, εννοείται πως: μηδένα προ του τέλους μακάριζε :)))

Unknown είπε...

XA

Τό'χω, κάτσε να στο πώ τώρα πριν το ξεχάσω....

Αν ήθελα να δουλεύω για να παράγω λεφτά δεν θα γινόμουν ουδέποτε επιστήμονας. Άλλωστε αν ενθυμήσαι γνώριζα ότι εδώ που ήρθα δεν... Υδραυλικός και πάλι υδραυλικός :)

Επιστήμονας έγινα γιατί είχα το όραμα να προάγω την επιστήμη και τον άνθρωπο. Ήθελα να δουλέψω για να παράγω επιστήμη, εφαρμοσμένη εν προκειμένω (μηχανικός γαρ) ώστε να δώσω μεγαλύτερη ώση :)))

KV είπε...

Darth επιμένεις και δεν κάνει. ΔΕΝ προάγεις καλέ μου έτσι την επιστήμη ... σορυ. Μακάρι να τα καταφέρεις, εγώ θα είμαι η πρώτη που θα χειροκροτήσει αλλά ... με γκαζάκι αερίου έρευνα ΝΤΕΝ γίνεται καρντιά μου. Ούτε με αυτό το καινούριο που έβγαλε ο Λουμίδης και δεν θέλει σπίρτα.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μπαρμπουνάκι μου επιμένεις να το τραβάς από τα μαλλιά και δεν κάνει :)

Ποιός σου είπε ότι θέλω να κάνω την δουλειά με γκαζάκι;
Απλά ο στόχος ΔΕΝ είναι το χρήμα. Είναι η (εφαρμοσμένη στην περίπτωσή μου) επιστήμη αυτή καθ' αυτή. Το θέμα είναι ποιός είναι ο στόχος και ταυτόχρονα αν τα μέσα που χρησιμοποιείς είναι ηθικά, ο σκοπός τ' αγιάζει μόνο όταν είναι ηθικά.

Θέμα του τι θέτεις ως στόχο είναι πουλάκι μου... Αν τώρα 5 μλκς θέλουν να φτύσεις αίμα γιατί στην ουσία θεωρούν άλλο στόχο, ε πόσες φορές θα το πω; κομπαγιάσι μαρου. Δεν θα πεθάνω για την ξεροκεφαλιά τους, θα πάω με τους δικούς μου ρυθμούς. Από εκεί και πέρα κουβούλα μου, αν οι μλκς που αναφέραμε πείσουν μεγάλη μερίδα πως ο σκοπός (τους) αγιάζει τα μέσα και τους επιβάλλουν να φτύσουν το αίμα, οπότε με παρακάμψουν. Πάλι κομπαγιάσι μαρού μέχρι όπου πάει. Μετά ας αποτύχω. Η ευθύνη εκεί δεν είναι δική μου, ενώ αν "συμμορφοθώ" κι εγώ, θα έχω βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στην χειραγώγιση, αυτό _δεν_ μου το επιτρέπω. Απλά πραματάκια.

Θέμα στόχων λοιπόν του συστήματος και ορίων των παιχνιδιών που θες να παίξεις :)

(Αλλά να νομίζεις πως θέλω γκαζάκι... όοοχι δα... σταμάτα να τραβάς τα πάντα από τα μαλλιά...)

KV είπε...

Darth μου,
Εγώ απλά σου είπα την άποψή μου. Αν εσύ θέλεις να θεωρείς ότι υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία από μαλάκες που ασχολούνται ειδικά με το να μας χαλάσουν το πρόγραμμα και την ζωή και να μας κάνουν ανήθικα ανήθικους ... δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει "σύστημα", ούτε ότι είναι καλό, άγιο, αγγελικά πλασμένο, ούτε ότι δεν είναι -περα του δέοντος- εντατικό.
Λέω ότι ΑΝ επέλεξες να είσαι εδώ, σε αυτό το χώρο, ο μόνος τρόπος που βλέπω ΕΓΩ να δουλεύει ΕΙΔΙΚΑ σε χώρες που δεν έχουν τα μέσα, είναι να κάνεις κάποια πράγματα, κάποιες εποχές ώστε να εξασφαλίζεις την βιωσιμότητά σου (και ΜΕΤΑ με τις πράξεις σου αλλάζεις το σύστημα -όταν θα έχεις αυτή την πολυτέλεια).
Αδυνατώ πραγματικά να δω πως εμείς που γράφουμε είμαστε τα πρόβατα που πουλησαμε την ψυχή μας στο χρήμα και εσύ παραμένεις ηθικός. Αδυνατώ να δω την λύση που βρήκες για να ξεφύγεις από την έρευνα-γκαζάκι. Πρακτικά. Δεν μου έδωσες στοιχεία.

Ένας από τους δύο μας έχει παρωπίδες μάλλον ... Αλλά εξακολουθώ να σου λέω, προτιμώ να είμαι εγώ αυτός, απλά πρέπει να με πείσεις με στοιχεία :)

Unknown είπε...

ΤΑΠ...

Δεν σου είπα πως είσαι πρόβατο ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αν θες να με πείσεις ότι δουλεύει τότε πρέπει να μου πεις πρώτα ποιές είναι οι ΜΕΤΑ πράξεις που θα κάνεις για να αλλάξει. Αν δεν μου τις πεις και δεν με πείσεις για την αποτελεσματικότητά του, θα προτιμώ πάντα να μην το ακολουθώ γιατί μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί πως αυτό το ΜΕΤΑ δεν έρχεται ποτέ... :)

Χωρίς πλήρη σχεδιασμό και σενάρια διαφυγής εγώ project δεν εγκρίνω :)

KV είπε...

ΑΝ δουλέψει η προσπάθειά μου έστω και στο ελάχιστο, θα έχω επιλογή κινήσεων μετά. Δεν πιστεύω να διαφωνείς ότι το σύστημα (που εγώ δεν βρίσκω τόσο συνωμοτικό όσο εσύ) αλλάζει μόνο από μέσα.

Εσύ πρέπει να πείσεις -μάλλον τον εαυτό σου πρώτα- ότι έχεις πρακτική επιλογή να αλλάξεις το σύστημα που δεν σου αρέσει. Εμένα δεν με πείθεις και όχι μόνο επειδή έχεις μουλαρώσει. Πρακτικά δεν βλέπω να έχεις πρόσβαση αν δεν είσαι ερευνητικά ενεργός.

Unknown είπε...

Όπως;
Ακούω...

Με τα θα όπως αποδείχθηκε ποτέ δεν άλλαξε μέχρι που την έδωσε στον κόσμο και τα βρόντηξαν όλα χάμο...

Περιμένω μια πρόταση του στυλ: θα κάνω αυτό και θα αλλάξει...
Όχι φιλολογία του στυλ θα έχω επιλογές...

KV είπε...

Καμηλιέρη δεν απαντάς σε τίποτα εσύ, έτσι;;; Πρακτικά! Ρωτάς, ενώ εσύ μάλλον πρέπει να πείσεις εμένα για τις εναλλακτικές. Εσύ έχεις τις καινούριες ιδέες. Εγώ δεν κάνω κάτι καινούριο, ακολουθώ την πεπατημένη στην Ευρώπη.

Όπως σου έχω πει, ο μόνος λόγος που έχω να κάνω αυτό που κάνω είναι να στηρίξω οικονομικά και ΧΩΡΙΣ άγχος για τον end user (PhD, p-d κλπ) την έρευνά μου και τις επιλογές μου. Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ΑΥΤΟ δεν είναι ήδη αλλαγή στο συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος;;; Ειδικά όταν δήλωσα ότι ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσω ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ συνεργάτες. ΚΑΙ αυτό είναι αλλαγή. Οι συνεργάτες ποτ εξασφαλίζεις έτσι, με τα ανήθικα προγράμματα, είναι αυτοί που θα κάνουν επόμενες προσπάθειες/επιλογές απλούστερες και χωρίς άγχος for all involved. Μην πάει το μυαλό σου σε κομπίνα ή συνομωσία. Μιλάω για τις απλές αρχές της συνεργασίας.

ΑΥΤΟ που ΔΕΝ μου εξηγείς εσύ είναι ΤΙ και ΠΩΣ το επιτυγχάνεις με την μέθοδο της αποχής. Θες να αλλάξεις τον κόσμο;;;;
Νομίζω ότι δεν θα το επιτύχεις τιμωρόντας το σύστημα.
Ούτε εγώ θα το επιτύχω με ένα απλό πρόγραμμα. Αλλά, αν τα καταφέρω, θα αλλάξω τι συνθήκες εργασίας στο μικροπεριβάλλον μου, και θα είμαι μέσα στο σύστημα και θα μπορώ να μιλάω. Και για αυτό, νομίζω ότι αξίζει η πίεση που όλοι αποστρεφόμαστε με βδελυγμία, αυτό το διάστημα. Γιατί καμμιά φορά μιλάω δυνατά.

Να σου πω επίσης ότι αν καταδικάζεις την πίεση, την εντατικοποίηση, το σύστημα και τις αρχές του και ταυτόχρονα δεν πιστεύεις ότι αλλάζει από μέσα ... δεν καταλαβαίνω γιατί το επιλέγεις και το προσπαθείς.

Unknown είπε...

Πάμε πάλι:

Δεν απέχω.
Απλά το κάνω με τους δικούς μου ρυθμούς.
Και ΤΩΡΑ απλά δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο, λυπάμαι αλλά αυτό που έχω να κάνω τώρα είναι ανώτερο και αποτελεσματικότερο (για εμένα) του να βρώ φράγκα και δεν θα το διακινδυνεύσω χάνοντας την συνειδητότητά μου υιοθετώντας αυξημένους ρυθμούς για να κάνω περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα. Οι στόχοι και οι κανόνες ορίζονται από εμένα.

Όταν πάλι θα έχω χρόνο, θα το κάνω ήρεμα και τελειώνωντας νωρίτερα, γιατί ακριβώς θα έχω συνειδητότητα των πράξεών μου, και χωρίς φυσικά να έχω στο μυαλό μου να κατεβάσω 10 προτάσεις μαζί αλλά μία, άντε δύο γιατί αν πάω παραπάνω θεωρώ ότι ο ρυθμός καταστρέφει την συνειδητότητα και την ισορροπία μου (και κατά την γνώμη μου έλλειψη των δύο αυτών οδηγεί σε σφάλματα)

Α και μια διευκρίνηση: Δεν είναι οι προτάσεις οι ανήθικες. Ο επιβαλλόμενος ρυθμός είναι που είναι λανθασμένος, και οφείλεται σε ανήθικες επιδιώξεις (όχι δικές μας). Περί αυτού γκρινιάζω...

Όσο για το να σε πείσω, δεν κατάλαβες, δεν θέλω να σε πείσω, σου είπα εξ αρχής ότι σε θαυμάζω και ότι εγώ δεν καταφέρνω/θέλω να το κάνω. Εσύ τώρα μου λες πως αν κάνω αυτό που θαυμάζω αλλά δεν θέλω (για α,β,γ) θα έχω επιλογές. Και σου είπα: Δείξε μου ποιές επιλογές έχω που θα οδηγήσουν σε αλλαγή αυτού του ρυθμού που θεωρώ εσφαλμένο. Εμένα το μυαλό μου είναι αρκετά μικρό και δεν μου επιτρέπει να τις αντιληφθώ...

Ξανά, να μην μπερδευτούμε: Η υπο διερεύνηση μεταβλητή αυτή τη στιγμή είναι ο ρυθμός. Η δεύτερη υπο διερεύνηση μεταβλητή που ανέφερα είναι ο τρόπος χρήσης των αποτελεσμάτων, αλλά αυτό όπως έχεις καταλάβει ξεφεύγει από το θέμα σου. Ας ασχοληθούμε με το πρώτο λοιπόν, αν και θα με ενδιέφερε να μου δώσεις προτάσεις και για τα δύο.

(Και να σκεφτείς ότι εσύ γκρίνιαξες πρώτη για τους τρελούς ρυθμούς που σε παρασύρουν και δεν σε αφήνουν να σκεφτείς και τώρα μου την λες εμένα....)

KV είπε...

Να ασχοληθούμε με ότι θέλεις μόλις τελειώσω. Να κάνω τώρα λίγο σιγή ιχθύος μπας και μου έρθει επιφώτηση;;;;

Unknown είπε...

Να πας να πιείς κρασάκια και να χαλαρώσεις ξεχνώντας εντελώς το θέμα και τα ξαναλέμε αύριο :)))

Και ότι θες... κάνουμε αβαρία για τους φίλους...