3 Απριλίου 2007

Φωτόνια

Το να βάζεις το ... νευρόνιο κάτω, να το στίβεις και να προσπαθείς να το κάνεις να λάμψει για ένα psec σαν το λαμπάκι του Γρανάζη ... δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα (01), μοναχικό, εξαντλημένο και όχι τόσο δημιουργικό τελικά νευρόνιο. Ειδικά όταν δίπλα σου λάμπουν καθημερινά πολλά εκπληκτικά φωτεινά και δραστήρια νευρόνια (τα οποία θαυμάζεις τόσο που δεν μπορείς να τα σιχαθεις!)
Και αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς. ΑΝ (ααααν) συνεργαστεί το νευρόνιο, μετά επικεντρώνεσαι στο να κάνεις την ιδέα εύπεμπτη, ευπαρουσίαστη, ευκολονόητη, ελκηστική και -κυρίως- απαραίτητη. Δύσκολο αλλά ... προγραμματισμένο το πως και το τι με την μαμά Ευρώπη. Σχεδόν έχει μια άγραφη συνταγή... Τα πράγματα είναι δεδομένα, τα κόλπα, πως γράφεις κάτι, τι λες και -κυρίως- τι δεν λες, πως φαίνεσαι έτοιμος να σώσεις τον κόσμο ή πως τον έχεις ήδη σώσει και το κρατάς ακόμα μυστικό γιατί είσαι και μετριόφρονας ... Τα γράφεις, όπως έχεις μάθει να τα γράφεις, καταθέτεις το πρόγραμμα και περιμένεις. Μην μπερδευτούμε εδώ: Το ότι τα έγραψες σωστά δεν σημαίνει και ότι η μαμά Ευρώπη θα τσιμπήσει, όόόχι, η μαμά Ευρώπη είναι (πολύ) καπριτσιόζα, αλλά έχεις τουλάχιστον την αίσθηση ότι έκανες στο ακέραιο αυτό που μπορούσες να ελέγξεις και έχεις μια δίκαιη πιθανότητα...
Αυτό που δεν έχει συνταγή στην όλη διαδικασία είναι το πως πείθεις /προσεγγίζεις /διαπραγματεύεσαι /κατοχυρώνεις συνεργασίες και μάλιστα ΠΡΙΝ την κατάθεση ενός ερευνητικού προγράμματος. ΠΡΙΝ το ένα φωτόνιο που παράχθηκε με πολύύύύ κόπο (και πολύ διάβασμα και καλπάζουσα φαντασία) από ένα μοναχικό σου νευρόνιο και γράφτηκε με πολύ πολύ αγάπη, να είναι κατοχυρωμένα δικό σου.
... Του μπι κοντινιουντ
Καλημέρες
[κρατήστε τα γυαλιά
η πρωϊνή συννεφιά ΔΕΝ σημαίνει κάτι!]

[greek radio rocks today! :)
ή φταίει η γιορτινή μου διάθεση;;;
Σου είπα χρόνια πολλά ;;;;
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ μικρό!]

10 σχόλια:

Unknown είπε...

:)

Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί θέμε όλη αυτή τη βιτρίνα αφού και εσύ ξες ότι είναι βιτρίνα και αυτοί το ξένε...

Οπότε μην μασάς... δεν τσιμπάνε, κάνουν πως τσιμπάνε... (την ζωή μας δύσκολη κάνουμε όλοι μας δηλαδή)

Για εύπεπτη, ευπαρουσίαστη, ευκολονόητη να συμφωνήσω (αν και τον τελευταίο καιρό τρομάζω με το πόσο χαμηλά πρέπει να κατέβεις για να κάνεις κάτι ευκολονόητο). Αλλά ελκυστική και απαραίτητη; Ή είναι ή δεν είναι. Να την κάνεις αποκλείεται, να την παρουσιάσει, ίσως, αλλά μην νομίζεις ότι το χάψανε...

Και αυτό να δεις πόσο γρήγορα και εύκολα το σιχαίνεται το νευρώνιο... με ταχύτητα φωτονίου :)))

ekto είπε...

γιορταζουν τα μικρα σημερα; χρονια τους πολλα!

KV είπε...

Darth μου, δεν είναι βιτρίνα, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Κερδίζεις στρατιωτάκι ΑΝ το πεις /παρουσιάσεις σωστά. Σε αυτή την διαδικασία γίνεται αρκετό ξεκαθάρισμα!
Ελκυστική και απαραίτητη μπορείς να την κάνεις. Πρόσεξε, δεν μιλάμε για μια άρχηστη ιδέα (σε αυτό συμφωνούμε), μιλάμε για μία ιδέα που εσύ τουλάχιστον πιστεύεις και θέλεις να κάνεις και τους άλλους να την δουν έτσι. Αυτός ο καλλωπισμός και είναι απαραίτητος (γιατί δεν είναι ο άλλος στο μυαλό σου για να το δει) και θέλει ακόμα πιο πολύ δουλειά.
Το νευρόνιο μπορεί να σιχαίνεται πολλά αλλά ... ποιος το ρωτάει ;;;
μάκια

Ονούφριε 12 Ιουνίου εσύ καλέ μου, σήμερα γιορτάζουν τα μικρά! Μην τσιμπάς!
σμακ

Unknown είπε...

Ή απλά...

Κομπαγιάσι μαρού... :)

KV είπε...

:ο
Είπες το proposal μου επιστημονική φαντασία ;;;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!!

{οι δυό μας μείναμε στην blogόσφαιρα;;;;; κάνει μια ησυχία}

Unknown είπε...

Εεεε..
Όχι...
Μάλλον δεν ξες το κομπαγιάσι μαρού...

KV είπε...

ή μπορεί και να προτιμώ την εκδοχή της επιστημονικής φαντασίας από το no win !

Unknown είπε...

Μα το κομπαγιάσι αυτό μας διδάσκει: Δεν υπάρχει no win!

KV είπε...

fictionally, αρχικά σαν τι σχεδιάστηκε ;;;

Unknown είπε...

fictionally;
Πλανάσαι :)