21 Δεκεμβρίου 2007

last exam

Οι τελευταίες μέρες, εβδομάδες είναι λίγο σαν την ομίχλη της pretend για το νευρόνιο. Οι συνεχείς μετακομίσεις, τα ατελείωτα ταξίδια, το πρώην σπίτι με την στρωματσάδα (αυτό με το μενίρ στην κουζίνα), το νέο σπίτι με τα κουτιά (αυτό με το μενίρ στο καθιστικό), το ξενοδοχείο αυτές τις μέρες (μενίρ πουθενά), τα τελωνεία, το πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα και ξαναπακετάρισμα, τα preXmas apero's, τα preXmas dinners, τα "GoodBye and Good Luck" drinks (και όχι μόνο για εμένα) ... ουφ ... όλα μπερδεμένα, όλα ... just too much.
Σήμερα ο μεγάλος τελικός. Last working day στην pretend, last meetings, last exam, last boxes ... Η μέρα ήταν σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο της λεπτό να είναι super busy και highly emotional.
7:15 με 9:30 packing κλπ με όλο το group που δεν έχει σταματήσει λεπτό για περισσότερο από ένα μήνα τώρα. 9:30-10:30 last exam. 10:30 με 12:00 γραφειοκρατεία και shipping off the ... dangerous stuff (με την προσθήκη των ξεχασμένων προσωπικών αντικειμένων και του Xmas tree που πνίγηκε και δεν μπορούσα να μην αντικαταστήσω) ... 12:00-12:30 apero μετά σπιτικού foie grass (much of which was confiscated for personal use!). 12:30 με 13:00 μετακόμιση ξανά, αυτή τη φορά μετακομίσαμε το Γαλλώδι στο "μοναστήρι" (το σκοτεινό απομονωμένο δωμάτιο που καταλήγουν νέοι, ενθουσιώδεις ερευνητές για να γράψουν τα απομνημονεύματά τους). 13:00-14:00 επισκέψεις στα γραφεία των συναδέλφων για goodbyes όχι χωρίς το αναμενόμενο emotional φορτίο ... 14:00-16:00 καθάρισμα στο εργαστήριο. 16:00 off again for a fast drink with my group. 17:00 Γαλλώδι και KV down town για Xmas shopping και (more) alcohol. 19:00 πίσω στο εργαστήριο για τα δώρα και τα τελευταία αντίο. 19 και κάτι, αμηχανία, το Γαλλώδι δεν ξέρει πως να φύγει ...

Και δεν έκλαψα. Καθόλου. Ούτε όταν δάκρυσε ο τεχνικός και δεν κρατήθηκε η little Miss Sunshine. Ούτε όταν έλεγα αντίο στον άνθρωπο που από συνάδελφος έγινε φίλος και στήριγμα για το εργαστήριό μου σε δύσκολες στιγμές. Ούτε με τις ευχές των γλυκύτατων συναδέλφων. Ούτε όταν είπα στο Γαλλώδι μου ότι λέει κανείς στο Γαλλώδι του φεύγοντας. Τώρα ίσως λίγο. Τώρα που γράφω σε ένα άδειο γραφείο, δίπλα σε ένα πεντακάθαρο εργαστήριο, έτοιμο για τον επόμενο ένοικο του. Τώρα που ο μαραθώνιος σχεδόν τελείωσε και έχω μπροστά μου δύο μέρες εντελώς δικές μου: εγώ και η pretend. Τώρα που δεν ξέρω πως να κλείσω τον Θανάση και να φύγω.

On the bright side ... Δεν ξέρω πως κάνετε Χριστούγεννα εσείς, αλλά εγώ μόλις αποχαιρέτησα μια ολόκληρη οικογένεια με δώρα και ευχές και γέλια και δάκρυα και υποσχέσεις και μια απίστευτα soothing ζεστασιά μέσα στο κρύο... Ήξερα ΤΙ ακριβώς θα έκανε τον καθένα από αυτούς να χαμογελάσει, ήξεραν ΤΙ ακριβώς να πουν και να κάνουν. Δύσκολο όλο αυτό. Πολύ δύσκολο ... αλλά, αυτού του είδους η μελαγχολία έχει μια απίστευτη γλύκα -Χριστουγεννιάτικη.

Τελευταίο σημείωμα, μένει πάνω στο γραφείο, δίπλα στην μιμόζα :
Dear A.,
Welcome in your new lab. Blah blah blah...
Good luck with everything. I hope "pretend" will be for you as lucky as it was for me.
best wishes
KV

Καλησπέρες
[signing off from this lab ...]

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχω κατασυγκινηθεί αλήθεια!!!

είσαι το αντίθετο του Σκρουτζ για τα Χριστούγεννα. Εύχομαι ειλικρινά, στο καινούριο σπίτι, να βρεις έστω και τη μισή θαλπωρή από αυτή που αφήνεις πίσω.

Και εύχομαι επίσης να καταφερεις να ξαναδείς και την pretend και την ποδηλατοχώρα, ξανά από κοντά, με όση συγκινησιακή φ΄ροτιση χρειάζεται.

Καλές γιορτές και καλή προσαρμογή στο καινούριο μενίρ!!! :)

νατασσΆκι είπε...

Καληνύχτα φιλενάδα...
και καλή καινούρια αρχή, στο σπίτι με το μενίρ στο καθιστικό.
(κι εγώ συγκινήθηκα, μα..χαίρομαι κι όλας για σένα)

Φιλί γλυκό, απ' όλους μας.
Καλά Χριστούγεννα
:)

o είπε...

αυτό ήταν ένα αληθινά χριστουγεννιάτικο ποστ.
και μου θύμισε μικρή
"μικρή πριγκίπισσα"
από το τέλος προς την αρχή.

πολλά χρόνια πολλά!!!!

KV είπε...

{Frenchie keyboard kai to plirwnoume me to deuterolepto...} Polla polla bisous se kathe mia sas ksexwrista, POLLA euxaristw kai xilies euxes. Den egrapsa Xristougenniatiko post, apla itan/einai entono diastima.
Akoma stin pretend, den kserw an mou fainetai alla einai pio omorfi apo kathe alli xronia efetos. Alli mia mera kai meta ... one way ticket. Pqrakseno mou fainetai...

Filia [dyskolo na sas diabasw, exw skasei!!!!!]

KV είπε...

PS
1. Geitonissa (to kratame auto gia ligo), den kserw an tha to pistepseis alla se skeftika polles fores autes tis meres me ta Xmas shopping klp. Eida ena Ratatouille pou fwnaze Krot!!!!
2. Filenada akoma den labate kouti ?????? Giaaaaaaaa koita kalytera!
3. Eleni mou, oti glykytero akousa tis teleytaies meres, euxaristw!

smak smak smak smak smak smak smak smak smak smak smak missed you guys!

Ανώνυμος είπε...

Να το χαιρεστε το νέο σας σπίτι. Και καλά Χριστούγεννα με το καλό να έρθει το 2008. Να είσαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη

Xνούδι είπε...

:)))
Καλορίζικο κοριτσάκι μου. Να περάσεις όμορφα εκεί και εύχομαι λιγότερο τρέξιμο για το 2008.
Τα φιλιά μου και καλές γιορτές

Alepouditsa είπε...

καλή αρχή!!!

...και πολλές ευχές για χαρά... πολλή χαρά!!

Φιλάκια :-)