14 Νοεμβρίου 2007

chit chat

Το προξενείο για να αφήσει το Λεβεντοκαμιόνι να ταξιδέψει, θέλει ΚΑΙ το χαρτί Α (ΚΑΙ άλλα 200 αλλά το Α μας απασχόλησε σήμερα) ... Για να πάρεις το Α πρέπει το Ίδρυμα να σου δώσει το Β, να πάρεις το Γ από την εφορία, το Δ από τον Δήμο, το Ε από το Καντόνι κλπ κλπ κλπ να τα πας όλα στο γραφείο τάδε, να ελέγξουν αν είναι σωστά, να βάλουν την κοκκινόμαυρη σφραγίδα και να ξαναγυρίσεις στο Α.
Το πρόβλημα είναι ότι για να πάρεις το ΕΙ -που βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας- θα πρέπει να έχεις πληρώσει τους τελευταίους φόρους σου στο καντόνι "σου" ... δύσκολο, μια και ο φόρος αφαιρείται από τον μισθό και ο μισθός πληρώνεται ΑΦΟΥ περάσει ο μήνας (αυτό δεν μου άρεσε ποτέ) ... Δηλαδή ... τέλος Δεκεμβρίου ;;; ... ;;; ΜΕΤΑ την εβδομάδα 49 ... ταπ.
Θα μου πείτε γιατί υπάρχει το καναρίνι;;; Σωστό και αυτό. Απαντώ: 1. το καναρίνι ήταν fully unaware για την ύπαρξη λίστας-εγγράφων (γιατί χώρα είναι μόνο μία, ποιος θέλει να μετακομίσει;;;) και 2. Στην υποθετική ερώτηση "Προλαβαίνουμε μέχρι την εβδομάδα 49;;;", η απόλυτα δεδομένη απάντηση θα ήταν "Ποιου έτους;;;" Πάάάάει και το καναρίνι.
Να ομολογήσω ότι με έπιασε πανικός λίγο, παρόλη την 3χρονη+ καλή εμπειρία με το σύστημα. Ειδικά όταν κάνοντας την λίστα ανακάλυψα ότι για το έγγραφο Δ χρειάζεσαι ΚΑΙ το Α, το οποίο για να το πάρεις χρειάζεσαι το Δ... ταπ.

Βαθιά ανάσα ...
Σε δύο κτίρια, το ένα απέναντι στο άλλο, ήταν όόόόλες οι υπηρεσίες (δύσκολο να το σκεφτούμε αλλού). Αρκετές Καλημέρες, chit chat και ευχές αργότερα, το ένα έγγραφο μετά το άλλο στον φάκελλο ... 1 ώρα και 45 λεπτά πήρε.

Καλησπέρες
[καθόλου άσπρο :)
ταπ!
fresh enough though!]

11 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Σε δύο κτίρια, το ένα απέναντι στο άλλο, ήταν όόόόλες οι υπηρεσίες (δύσκολο να το σκεφτούμε αλλού). Αρκετές Καλημέρες, chit chat και ευχές αργότερα, το ένα έγγραφο μετά το άλλο στον φάκελλο ... 1 ώρα και 45 λεπτά πήρε.

ναι, αυτά εδώ να τα ξεχάσεις..
ταπ.
ΑΛΛΑ..
καλή εξέλιξη :))

(νο 8-9-10, και δουλειά, ακόμα...
-δύσκολα σήμερα -
Φιλί.
:)

KV είπε...

χαχαχα πόσο μεγάλη είναι η κούπα και χωράει και τους 3 καφέδες ;;;; :) (έχω μία τέτοια *$)
Και εδώ 8 ή 9, αδύνατο να δουλέψω ... προσπαθώ ανεπιτυχώς ... :(
Ναι, ήταν καλή εξέλιξη αυτό σήμερα, για να δούμε αν θα συνεχιστεί έτσι ... πολύ χαρτομάνι θέλει το προξενείο ... Και ... το ξέρω ότι πρέπει να τα ξεχάσω αυτά! Πήρα μια γεύση πρόσφατα ... αλλά για να μην είμαι άδικη, ήταν καλύτερα απ' όσο θυμόμουν!

Φιλί -Κουράγιο, ΜΗΝ το ξενυχτήσεις!
Να σου στείλω να γράψεις για τα γυρινάκια, να μου στείλεις τα δικά σου μπας και αποκτήσει ενδιαφέρον ;;;; :)

νατασσΆκι είπε...

λες;;;
:)))))
Φιλί - θα δούμε πόσο θα πάρει...
:)

KV είπε...

Σίγουρα θα είναι πιο ενδιαφέρον για εμένα τουλάχιστον!!! :) Hold on, σμακ!

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Εχμ,αυτη τη στιγμη τελω υπο την επίρρεια αλκοολ και δεν μπορω να ταξινομησω τις πληροφορίες,οπότε θα πω μια καληνύχτα και θα αποχωρήσω στα ιδιαίτερα διαμερισματα μου...(τι λεω παλι!)
Καληνυχτα!!!

Unknown είπε...

....
!!!!!

Κουράστηκα και μόνο που το διάβασα...

Кроткая είπε...

"χώρα είναι μόνο μία, ποιος θέλει να μετακομίσει;;;"

έλα μου ντε... αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ τρία χρόνια μετά και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

μέχρι την εβδομάδα 49, θα έχει και άσπρο.
αλοίμονο σε μας που έχουμε μουλιάσει!

KV είπε...

@ Mπουρδου μου, Καλημέρα. Ασπιρινούλα και ζάχαρη στον καφέ!!! Σμακ!

@ Sunshine μπα, τελικά μια χαρά ήταν...

@ Κροτένια
"χώρα είναι μόνο μία, ποιος θέλει να μετακομίσει;;;" Ααααχ πόσα ξέρει το καναρίνι! Αυτό με το άσπρο πολύ μας ταλαιπωρεί ... :( !!!!


Καλημέρες!

Unknown είπε...

Μαζόχααααα.....

Alepouditsa είπε...

ασε τον καμηλιέρη να λέει...

1:45 μόνο;;; για... να ήσουν Ελλάδα να σου πω εγώ πόσες ΗΜΕΡΕΣ θα χρειαζόσουν και πόσα ηρεμιστικά θα κατάπινες για να αντέξεις την ηλίθια γραφειοκρατία...

πάλι καλά!! ;-))

KV είπε...

@ Sunshine σε πιο post απαντάς;;;


@ Αλεπουδίτσα για να είμαι ειλικρινής πάλι δεν κατάλαβα ... Το ξέρω αυτό για το "εκεί" όχι μέρες, μήνες θα έπαιρνε και πολλή ενέργεια... Σμακ