1 Αυγούστου 2007

Ημέρα νούμερο 2: Berries

Ξύπνησα εντελώς ανάποδα ... η δροσούλα, η ξαστεριά, το φεγγάρι χτες ... μμμμ ... το κρύωμα σήμερα!
Ξύπνησε μες την καλή χαρά. Λες και του χαρίζανε τον κόσμο ...
Anyways ... έφυγα από το Ίδρυμα νωρίς λόγω γρίπης (δουλειά μηδέν), κατέληξα στο αγροτόσπιτο (περίπου αλλά δεν βρίσκω ακριβέστερο χαρακτηρισμό) και ... έμαθα πολλά για μια μέρα ...
1. Τα puppies δεν βαριούνται καθόλου την επανάληψη, ειδικά αυτό (!): Όσες φορές και να του πετάξεις την μπάλα, αυτός ΔΕΝ θα την πιάσει! Όσες φορές και να του πεις να μην μασουλάει (σαν γαριδάκι λέμε τώρα) το τραπέζι, τόσες φορές θα σε αγνοήσει επιδεικτικά.
2. Όσο για τις εντολές, το "δώσε που το χέρι σου" το καταλαβαίνει σε όλες τις γλώσσες! Το "μην με ακολουθείς άλλο", σε καμία!
3. Ο Άλλος όντως λέγεται Henry, ψιλοκοίταξα το manual. Ο Henry δεν χρειάζεται κανέναν (το πολύ πολύ κανένα ανοιχτήρι) -ειλικρινά!
4. Όταν ποτίζεις τον κήπο (ναι, έχω και τέτοιες ευθύνες και μιλάμε για μεγάάάάάλο κήπο. Σε δικούς μας όρους ίσα με 8 αίθουσάρες διδασκαλίας των 100 ή 6 αμφιθέατρα από τα μεγάλα ... ξέφυγα...) Όόόόταν ποτίζεις τον κήπο λοιπόν, καλό είναι για σένα να μην φοράς πάνινα παπουτσάκια. Για το δεινοσαυροpuppy καλό είναι να μην έρχεται κοντά σου ή να μάθει να του αρέσει το νερό.
5. Για την υγεία όλων, όταν θέλεις -ΠΟΛΥ- να φας το βερίκοκο κατευθείαν από το δέντρο ... ΔΕΝ καταβρέχεις τις μέλισσες και τις σφίγγες με το νερό... Περιμένεις να φύγουν οικειοθελώς... ΤΑΠ.
... Επαφή με την φύση ... interesting :)
On the bright site, μάζεψα τόσα cranberries και rasberries (για μεταφράστε τα αυτά τα δύο ...) και blueberries που αύριο η μέρα μου θα ξεκινήσει με φρέσκια φρέσκια berr-άδα!
night night
[κρύο εδώ στην εξοχή,
ευτυχώς έχουμε την γιορτή μας σήμερα
εμείς οι pretendιανοί,
θα ζεστάνει ο ουρανός σε λίγο]

Update
6.
Είναι απίστευτο πόσο φοβούνται τα σκυλιά τα βεγγαλικά ... Το κακόμοιρο το δεινοσαυράκι :(( σαν μωρό ...

13 σχόλια:

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Ουάου! Χάιντι,η μικρούλα των Άλπεων???
Χαχα,καλά αυτό με το manual,κορυφαίο!! :)

KV είπε...

χαχαχα ... είπα να μην το πω εγώ αλλά δεν την γλίτωσα! Αλήθεια έχω manual, απλά δεν το διαβάζω ... μα ... ποτέ!!!! {βιβλιογραφία : http://kv-yet-another-blog.blogspot.com/2005_07_01_archive.html}
Δυό χρόνια και ακόμα να μάθω να βάζω links...καταραμένο manual.
Μία και σήμερα;;;; :) Να περάσεις καλά, η Heidy είχε πιάσει ΚΑΙ Γερμανία!

Кроткая είπε...

Heidi, ναι, τα σκυλάκια φοβούνται πολύ τα βεγγαλικά. Το rspberry δεν είναι το φραμπουάζ?
Μα, πώς τα ξεχωρίζεις? Για μένα είναι όλα απλά μπέρυς, εκτός από τα στρόμπερυς που τα ξέρω!

επαφή με τη φύση -όση κι εγώ. γιατί δνε κάνει να καταβρέξεις τις μέλισσες? πνίγονται?

KV είπε...

χαχαχαχααααααααααααααααα θα το πω αύριο αυτό στις μέλισσες να γελάσουμε όλοι μαζί!!!!! χαχαχααααα
{την ίδια επαφή πρέπει να έχουμε με την φύση, νόμιζες και εσύ παλιά ότι οι αγελάδες είναι μύθος;;; Σαν τον Ηρακλή ένα πράγμα;;; και μετά ανέπνευσες κάτι παράξενο στην ποδηλατοχώρα και δεν ήταν αυτό που είχες αναπνεύσει και στα πάτρια;;;; ε;;;;;}

Τα ξεχωρίζεις τα berries άμα σου αρέσουν (ένα πράγμα όπως τις κασέτες :) ), να τα μεταφράσεις δεν μπορείς ...
σμακ

KV είπε...

... συνεχίζω: χαχαχαχααααααααααα για αυτό θέλεις πουλάκι μου με τόσο πάθος να κυλιστείς στα γρασίδια με τον dyno;;;;; Ένα θα σου πω, αν δεν σε κάνει χαλκομανία (που θα σε κάνει) στα γρασίδια έχει ζουζούνια!

Alepouditsa είπε...

"Η Κβούλα πάει βόλτα στη φύση", να εκδώσουμε βιβλίο;;; :-pp

όχι baby μου, το puppy δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ...όπου πας εσύ, θα έρχεται και αυτό.. η μόνη σου ελπίδα είναι βεγγαλικά και βροντές!

ευχήσου να βρέξει! (θα γλυτώσεις και το πότισμα βρε!)

;-) [μωρέ αν μπορούσα, εκεί θα ήμουνα...μια σκυλοθεραπεία πάντα χρειάζεται...]

[όσο για τον αγαπητό henry...μόνο εν ώρα φαγητού θα τον βλέπεις εκτός αν θέλεις να τον πλησιάσεις εσύ και να αρχίσεις τα χάδια..θα σε αφήσει ΑΝ έχει όρεξη my dear...εμ;; μην παίρνουμε και πολύ θάρρος...]

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ενδιαφέροντα όλα αυτά.
Τι είναι όμως αυτό επάνω δεξιά;
Το βιντεάκι που σε δείχνει ΚΑΙ να σφουγγαρίζεις;

:) :) :)
Καλημέρα
Φιλια

Кроткая είπε...

αγελάδα είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου σε ηλικία 24 ετών στην Αλσατία, την έτερη Αγελαδοχώρα!

επίσης μια φίλη όταν είδε αγελάδες για πρώτη φορά στην ζωή της (σε ηλικία 23 ετώ), ανέκραξε: "ω! βοοειδή!"

μα , οι κασέτες αναγράφουν πάνω τους τι είναι η καθεμία. Τα μπέρυς?

γρασίδια απεντομομένα δεν υπάρχουν?

χτες το βράδυ, εκεί που ετοίμαζα σαντουιτσάκι στην κουζίνα, μου επετέθη πετούμενο με πολλά πόδια (άνω των τεσσάρων)! ούρλιαξα και φώναξα τον εξολοθρευτή (τον καλό μου) να κάνει την δουλειά του. Μετά είχα τύψεις που έγινα ηθικός αυτουργός σε δολόφονία, αλλά κι αυτό γιατί παραβίασε τον ιδιωτικό μου χώρο? εγώ πάω στην φωλιά του? αυτό γιατί ήρθε στην δική μου?

KV είπε...

@ Aλεπουδίτσα δεν ξέρω αν πρόλαβες κάτι βιβλία για κοριτσάκια (ΚΑΙ ΜΟΝΟ) με τίτλους: "Η Λιλίκα πάει για ψώνια",
"Η Λιλίκα μικρή νοικοκυρά", "Η Λιλίκα μικρή ανθυποσμηναγός" κλπ κλπ κλπ ... έτσι αισθάνομαι "Η KV μικρή -λέμε τώρα- αγρότισσα"
Το puppy το παράκανε .., του λέω ότι δεν είμαι η μαμά του με αγνοεί μετά ήχων ... Τα βεγγαλικά απλά επιδείνωσαν την κατάσταση... δεν ξεκόλλησε όλο το βράδυ ΚΑΙ μου έκλαιγε ΚΑΙ με καταπίεζε ... φρικτός μπέμπυς... Ο Άλλος ούτε που να μας απευθύνει το λόγο!
σμακ


@ Sotiri K / Καίσαρα το βιντεάκι πάνω δεξιά με δείχνει να σφουγγαρίζω;;; Για κοίτα καλά, τώρα πίνω μαργαρίτες! (δεν πειράζει να ονειρευόμαστε, πειράζει;;;) Καλημέρα σου, Φιλιά!


@ ΤρελλοКротσιδοкая το είχα φανταστεί ... και εγώ κάπως έτσι ήμουν αλλά το έπαιζα cool. Σοκαρίστηκα που υπάρχουν αγελάδες, όπως σοκαρίστηκα που δεν υπάρχει μικρή Ολλανδέζα!
Τα berries ναι, το γράφουν στην ούγια!!! :)
Γρασίδια απεντομομένα μόνο σε simulation... δυστυχώς, τέτοιο γρασίδι θα το ήθελα και εγώ, γιατί και εγώ έχω το πρόβλημα με τα ζουζούνια. Θέλω να φύγουν από δίπλα μου, να έχουν το χώρο τους και να μην παραβιάζουν τον δικό μου... και όταν κάποιος το κάνει αυτό με τον μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο αισθάνομαι τύψεις ...
Παλιά (στην Λεβεντογέννα) είχα αναπτύξει ολόκληρη μέθοδο για να τα απομακρύνω από τον χώρο μου χωρίς τύψεις ... :))))))) ... Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ευαισθησία : τα σκούπιζα με την ηλεκτρική και μετά τα ελευθέρωνα στον κήπο. Τίποτα δεν πάθαιναν, το πολύ πολύ με μια ψυχοθεραπεία μπορούσαν να συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά και μακρυά... Το μόνο ήταν που έπρεπε να τα πετύχω ... και να περιμένουν να φέρω την ηλεκτρική ... :)
σμακ

Ανώνυμος είπε...

καλά καλά, τώρα το άλλαξες. Για το βιντεάκι λέω...
Τώρα παίζει το
"είμαι κεφάτη γυρίζω απ το ... αγρόκτημα !!! ):) :)


Ααα
και μια και είδα τη μέθοδο απομάκρυνσης παρασίτων κλπ, πιάνει πάντα; ;)
:) :)

Φιλιά

KV είπε...

Καίσαρα, το κεφάτη μόνο βγάλε ... τώρα φεύγω για το μεσημεριανό pumpering του dyno ... θα μου πάρει μιάμιση ώρα που θα την πληρώσω μετά σε ξενύχτι και μια αλλαξιά ρούχα!!! (άσε που βρέχει τρελλά!)
Η μέθοδος απεντόμωσης πιάνει πάντα αρκεί να είσαι γρήγορος στις αντιδράσεις σου. Ένα παράξενο πράγμα, τα περισσότερα ζουζούνια να μην θέλουν να κάτσουν να τα ρουφήξεις με την ηλεκτρική! Έχω σώσει όμως έτσι μυρμήγκια, σφίγγες, τα άλλα τα τεράστια τα ελικοπτεροσφιγγα, διάφορα. Μέχρι και χαζά σαμιαμίθια. Υγειέστατα ελευθερώθηκαν στον κήπο με μόνο ελαφρά ψυχολογικά προβλήματα. Για παράσιτα όμως... δύσκολο. Αυτά που θεωρώ εγώ παράσιτα, δεν χωράνε στην ηλεκτρική! Φιλιά

Alepouditsa είπε...

ααα...δηλαδή κοιμάστε παρέα; αυτό εννοείς; άν ναι, δύσκολα τα πράγματα...

vasvoe είπε...

raspberries ίσον framboises ίσον σμέουρα ίσον himbeeren......

πάω να δω διαμέρισμα... μετακομίζω!