30 Απριλίου 2008

No3

Αυτό το αναγκαστικό καθισιό χωρίς πλάνο και πολλές πολλές επιλογές ... κουραστικό. Ειδικά όταν οι επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί να είναι -απόλυτα- γεμάτες. Σαν να περιμένεις κάτι να γίνει με δεμένα χέρια. Και δεν είμαι καλή στις αναμονές ... Τις βαριέμαι. Με γεμίζουν ερωτηματικά. Ταλαιπωρούν το νευρόνιο.

Οι επιστροφές εδώ στο μπλε είναι παράξενες τα τελευταία χρόνια. Όταν συνοδεύονται από παρέα και γεμάτο πρόγραμμα, όλα είναι μια χαρά. Όταν πρέπει να "αναμετρηθώ" με την ησυχία και τους λίγους "παλιούς καλούς γνωστούς" ... άβολα και λίγο surreal. Μάθαμε διαφορετικά. Αυτό. Αυτό το φοβερό που γυρνάς πίσω στην "πατρίδα" σου και είσαι πάντα λίίίίγο (ή πολύ) ξένος... Αυτό το φοβερό που δεν είναι πια σπίτι σου το σπίτι σου χωρίς να το θέλεις ή να το έχεις προσπαθήσει ... :(

Anyways, θα ήμουν αναιδής αν παραπονιόμουν εδώ!!!! :) Μπλε θάλασσα και ουρανοί και ηρεμία ... Σχεδόν όσα θα ήθελε κανείς για να ηρεμήσει ...
Καλησπέρες
[μία μέρα ακόμα εδώ,
μια μέρα στη Λεβεντογέννα και ...
έτοιμη για pretend]

26 Απριλίου 2008

* * * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * *

Καλή Ανάσταση babes!!!

* * * * * * * * * * * * * *


Ευχές, ευχές, ευχές!
[Ιπτάμενο γατί, ελαφρό μπουρινάκι,
βαρύ κρύωμα,
... εξατμίζομαι προς το μπλε
και την σουβλιστή χοληστερίνη!]

24 Απριλίου 2008

άσχετα

Είναι εντυπωσιακό το πόσο μαθαίνεις να ΜΗΝ προσέχεις στο χώρο της δουλειάς σου, ειδικά όταν κάνεις κάθε προσπάθεια να σε οργανώσεις. Πρέπει να το πάρω απόφαση, μόνο όταν με πιέζουν οι τύψεις κάνω πράγματα και αυτό χωρίς reminders ... :) Και τύψεις αισθάνομαι όλο και λιγότερο ...
Σε ένα λεπτό ηρεμίας κατάφερα και πρόσεξα -μετά από μέρες- το τσίρκο από post-it που διακοσμεί την οθόνη του Θανάση της δουλειάς (ουφ, να τον λέγαμε κάτι άλλο;). Διάφορα fluo χρώματα (το λαχανί πιο populated), διάφορα σχήματα και μεγέθη. Έντονα για να μην τα αγνοείς, διάφανα τελικά μάλλον για εμένα. Μέρος του άναρχου decor.
Αριστερά post-it με τηλέφωνα, για να μην τα ψάχνω ... σε μερικά δεν υπάρχει όνομα attached, έέέέξυπνοοοο ... ταπ! Δεξιά ημερομηνίες και πράγματα που πρέπει να θυμηθώ να κάνω. Τις περισσότερες φορές χωρίς εξηγήσεις ... ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ ... : "Mail X asap" Ναι, ε? Και ΤΙ να του γράψω? Σιγά μην θυμάμαι ΓΙΑΤΙ και πότε το έγραψα. Έτσι ανακάλυψα μόλις πριν από λίγο και ένα ακόμα -όχι τόσο σημαντικό- deadline για ... χθες. Μμμμμ ... Τύψεις? Καθόλου, δεν καθόμουν κιόλας. Και ... too late now, θα το κάνω ΑΝ ποτέ ξαναέχω χρόνο και θα κατηγορήσω για την καθυστέρηση τον Θανάση, τον server μας, τον ηλεκτρονικό σπιούνο που μας απαλλάσσει από spam, κάποιον.

Προς το παρόν, μαραθώνιος: "Πως όσα θα μπορούσατε να κάνετε σε δυο ώρες μπορούν να κρατήσουν 3 μέρες" ... στην καλύτερη περίπτωση.

# Τα "αυγουλάκια" μαγειρεύτηκαν και καθαρίστηκαν και τώρα είναι στο στάδιο της εκκόλαψης για να μπορέσουν αύριο να γίνουν γυρινάκια. Μερικές ώρες κενό.
# Μια συμπαθέστατη Κινεζούλα με έβγαλε από ένα ακόμα ταξίδι για μετρήσεις. I totally love this Κινεζούλα, το τελευταίο που χρειαζόμουν μέσα στην ζέστη είναι ΚΑΙ ταξίδια σε άλλο κτήριο.
# Η "συνάδελφος/@#$@#!" μου έστειλε μόλις mail (από δίπλα) να τελειώσω κάτι που χρειάζεται (ΧΑ! Νέβερ! ούτε που το είδα το mail...)
# Το συνάχι με έχει καταταλαιπωρήσει.
# Και το μπλε, πάντα μου λείπει την Μεγάλη Πέμπτη. Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με την μητέρα μου. Και εκείνη, σαν σήμερα θυμάται την δική της, δεν ξέρω αν το ξέρει κανείς αυτό ... Αν βάψεις τα αυγά σήμερα, λένε στο μπλε, και τα κρατήσεις 7 χρόνια, γίνονται κεχριμπάρι ... Έχω ένα τέτοιο φυλαγμένο για πολλά πολλαπλάσια του 7 σε χρόνια ... Ούτε να το σκέφτεστε όμως!!!
Καλησπέρες
[Τα αμερικανοχαπάκια
απέτυχαν δραματικά!]

23 Απριλίου 2008

τροχός

# Μια ψιλονέκρα σήμερα στο νηπιαγωγείο μας Ο κόσμος διακοπεύει ... καλύτερα!

# Ασταμάτητη δουλειά. Δεν έχω ξανακάνει τόόόόσα πολλά χιλιόμετρα για μερικά πειράματα, και αυτό ήταν το πρώτο, απλό στάδιο ... ταπ ... Ήταν δύσκολο / άβολο / πολύ ξαφνικό για την συνάδελφο (το παρατσούκλι ... το αφήνω μέρες που είναι!) να μου ανοίξει την πόρτα που έχει όόόόόλα τα μηχανήματα που χρειάζομαι για 2 ώρες ... Αποτέλεσμα: χρόνος δουλειάς 7 ώρες και έμειναν και για αύριο ... Το ξέρω ότι ο τροχός γυρίζει ... κατά το γνωστό ανέκδοτο με το καλαμπόκι, οι κότες το ξέρουν?

# Τα αυγουλάκια (είναι το στάδιο πριν τα γυρινάκια -ωραιότατα επίκαιρα τα βρίσκω), φτιάχτηκαν κατά τις εντολές του κριτή μας, με πολύ πολύ αγάπη και προδερμ και μόλις μετακόμισαν για να εκκολαφθούν στο γραφείο μου. Στο καινούριο εργαστήριο η θερμοκρασία ήταν +35 oC σήμερα, στο γραφείο μου αντίθετα ήταν 18 και τώρα κατεβαίνει στους 16 oC ... ταπ;;;; ... δεν προετοίμαζα εγώ τόσες ώρες αυγουλάκια για να τα κάνω βραστά στο τέλος! {Σύντεκνε, πρώτα ανοίγουμε τον κλιματισμό στα εργαστήρια, μετά στις αίθουσες, μετά στα γραφεία ... αν σου είναι δύσκολο να πατήσεις όλα τα κουμπιά μαζί that is! ταπ}

# Με το που καταθέσεις μια εργασία ανάβει κόκκινο φωτάκι σε όλα τα εκδοτικά γραφεία μου φαίνεται ... Πακέτο η δουλειά για το σπίτι. Ολόκληρη στοίβα, deadline σήμερα ... χμμμμ, τι μας λες; ....
Πάω να συνεχίσω, θαυμάζοντας το πολύ minimal τραπέζι μου :)))
Σπέρααα
[ε-μα πια με τη γρίπη -φτάνει,
δεν μας φτάνει η περιβάλλουσα κακία?]

Νο3

Τους πήρε λίίίίγο παραπάνω, κατηγόρησαν το σύμπαν in the process για τις καθυστερήσεις τους, ΑΛΛΆ σε λίγη ώρα, αν δεν χτυπήσει κεραυνός το φορτηγό (που δύσκολο το βλέπω, λειτουργεί μονωτικά το παχύ στρώμα από κόκκινο χώμα που έχει φέρει πάνω από τα κεφάλια μας ο Νοτιάς αλλά ποτέ δεν ξέρεις), θα έχω επιτέλους ΚΑΙ τραπέζι στο σπίτι. Dinner table, με καρέκλες! Whow! Σχεδόν απίστευτο μου φαίνεται!!! Σαν πολυτέλεια ένα πράγμα ... Άσε που θα χάσω όόόόόλον αυτό τον κενό χώρο στο καθιστικό μου!!! :)
Καφές Νο 3 περιμένοντας το φορτηγό, και ... η μέρα προβλέπεται πολύ -ΠΟΛΥ- γεμάτη.
Καλημέρες
[day No2
στα πειράματα,
γρίπη και γκρίνια]

22 Απριλίου 2008

struggling

"Sure we would love to publish this ..." η απάντηση σε μια προσπάθεια, waaaay out of my league, που κράτησε μήνες τώρα. Ξεκίνησε στην pretend. Χρηματοδότηση, πειράματα, long hours, καινούρια πειράματα, σχεδιασμός από την αρχή, ξανά πειράματα, ρίσκα με τον χρόνο και την ενέργεια ... Ξανά και ξανά από την αρχή μέχρι να δουλέψουν όλα όπως "έπρεπε" και μέχρι το ατελείωτο γράψιμο. Μέχρι κάθε λέξη να είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να είναι -δυνατή και αδιαμφισβήτητη. Η δουλειά μου; Ναι. Κανένα παράπονο -actually επιλογή. Θα μπορούσα να στοχεύσω πιο χαμηλά -θα είχαμε τελειώσει μήνες τώρα. Το γιατί δεν το έκανα είναι μεγάλη συζήτηση. Επιστρέφοντας στα ... πάτρια, η συγκεκριμένη κίνηση-ρίσκο, είχε στόχο να μας ξαναβάλει στον χάρτη ακόμα και αν ρίσκαρε (αρκετά) την δουλειά μας.
Δεν έχει νόημα τώρα να το υπεραναλύω. Άλλωστε η δουλειά έγινε και ... έπιασε. Χμμμ ... έπιασε ;;; "Sure we would love to publish this ..." η απάντηση, "... you ONLY have to include this experiment". Και το "this experiment" είναι απλό. Για την pretend απλό. Για εδώ, που το infrastructure είναι τελικά ίσως καλύτερο, είναι ένα άγχος. Μια αδικαιολόγητη υπερπροσπάθεια που εξαρτάται από την διάθεση τρίτων ... και εκεί κολλάμε λίγο, στην διάθεση των τρίτων και στην θεώρηση των πραγμάτων. Στο τι σημαίνει "δημόσιο", τι σημαίνει "έρευνα", τι σημαίνει "συνάδελφος". Not much, τελικά. Αισθάνομαι πολύ πιο άνετα να γυρίσω στην pretend και να κάνω το πειραματάκι σε "ξένο" χώρο από το να αντιμετωπίσω την διάθεση ενός ακόμα "συναδέλφου" στην ερώτηση "Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον εξοπλισμό σου για μερικές ώρες?". Ουφ!
Όταν "αστειευόμασταν" πριν επιστρέψω, μετρούσαμε τον χρόνο που θα μου πάρει για να μετανιώσω την επιλογή μου. Η απάντηση είναι τελικά απλή: Όσο χρόνο χρειάζεται κανείς για να απαντήσει σε μια τέτοια, απλή ερώτηση, με υπεκφυγές.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι "μη συνάδελφοι" τριγύρω και τα πράγματα γίνονται τελικά. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια και λίγη περισσότερη ενέργεια και λίγο περισσότερο ψάξιμο και λίγο περισσότερο χρόνο που δεν έχουμε, αλλά γίνονται ... απλά, κάπου δεν βρίσκω το νόημα... that's all.
Anyways, counting down ξανά. Αν είμαι λίγο τυχερή, το Πάσχα παίρνω το γατί και ξανά στο μπλε για λίγο. Μέχρι το επόμενο ταξίδι μου στην pretend για λίγες, λιγότερο complicated, μέρες!
night night
[ααααχ
όλα αντιστρέφονται όμως]

21 Απριλίου 2008

ήσυχα χρώματα ...


night night
[...]

spa

Είχα χρόόόόνια να κάνω το ταξίδι απέναντι -απόλαυση ... Θάλασσα λάδι, ζεστά νερά :), σιγοψήσιμο κάτω από τον ήλιο, breathtaking views, απόλυτη ηρεμία. Απίστευτη ηρεμία.
Που και που μόνο, ο πιτσιρικάς εντυπωσιασμένος από κάτι (όχι την θέα, κάποιο σαλιγκάρι ή σκαθάρι) έκανε το μωρουδίστικο "Oooooh la laaaaa" του (άλλο να το περιγράφω άλλο να το ακούτε), μια παρέα 5θημεριώτες έκαναν αυτόματα, χαρούμενα την ηχό του!!!! Αυτό!
Μέρα γεμάτη, σχεδόν όσο και το απίστευτο φεγγάρι στο τέλος της ... :)
Ready to go back ? Yep ... for some days at least. Τα "επείγοντα" δεν σταμάτησαν επειδή τα αγνοήσα περισσότερο από το κανονικό. Still, ένα ολόόόόόκληρο πρωϊνό εδώ πριν πάρω πάλι το ιπτάμενο γατί για Λεβεντογέννα ... not bad!
Καλημέρες!
[εκατομμύρια φωτό
... later!]

20 Απριλίου 2008

Μπλε

Aaaaaa-lors ! που λέει "σοβαρότατα" και πολύ ΠΟΛΥ γαλλοπειστικά και ο 3χρονος super πιτσιρικάς της παρέας (μιλάμε για ΤΟ super εξελιγμένο μοντέλο πιτσιρικά). Όπως πάντα, λίγο πριν- και λίγο μετά-, είναι οι καλύτερες εποχές για τα νησιά μας. Κόσμος αρκετός αλλά όχι πολύς, καιρός καταπληκτικός (για τον μέσο τουρίστα πάντα), και bonus εκείνη η γλυκύτατη, μυστηριώδης ατμόσφαιρα αναμονής των νησιών μας λίγο πριν το Πάσχα. Ίσως να είναι ό,τι πιο αυθεντικό έμεινε, αυτή η ατμόσφαιρα, δεν ξέρω ...
Γαλλοπαρέα μαζί μου στο νησί, και οι αναμνήσεις μας πάνε πίσω στα χρόνια της ποδηλατοχώρας (και των τεράτων της) και στους ανθισμένους αγρούς της Γαλλωχώρας (ηλιοτρόπια, λεβαντες και wine tasting) και στην pretend ... :) So good to be with friends. Το "κουτσομπολιό" και το catching up δίνει και παίρνει δυο μέρες τώρα ... Και μαζί βόλτες και ατελείωτο περπάτημα- δεν νομίζω να υπάρχει βότσαλο των παιδικών μου χρόνων που να μην ξαναπατήσαμε !!! Sweet. Είχα χρόνια να "δω" έτσι το νησί. Τόσο μπλε και ΤΟΣΟ άσπρο!!!! ΑΠΟΛΥΤΗ αλλαγή ατμόσφαιρας και διάθεσης ... Χμμμμ (δίκιο έχω, δεν είναι ο τόπος, οι άνθρωποι είναι...) ... Anyways, πάω να φτιάξω πρωινό!
Καλημέρες
[σνιφ]
* Αυτό με το χειροκρότημα, που έδυσε ο ήλιος ... διαχρονικά ΧΑΖΟ!

18 Απριλίου 2008

Vacation mode

... έστω και για 3 μέρες (αν και φυσάνε τρελλοί αέρηδες στο Αιγαίο!) ... Ο Θανάσης μένει πίσω (όχι οικειοθελώς, τον "ξεχασα" στο Νηπιαγωγείο), οι λίστες την επόμενη εβδομάδα, το pod φορτωμένο :) και εξατμίζομαι!!!
Επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση με θέα απέραντο μπλε και Καλντέρα ... (χμμμμ ... λέτε να είναι λίίίίγο ζεστά τα νερά; ΚΑΙ μαγιό στη τσάντα!)

Καλημερούδια
[μα ...
μπουρίνια???
γρουμφ!]

;;;

Χμμμμφτ ... ΑΥΤΟ έχω να πω! Δεν σήκωσα κεφάλι σήμερα, έγιναν όλα (τα επείγοντα anyways), αλλά ... κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πεταλουδίτσες με τον βραδυνό καφέ μου. Αργεί το καλοκαίρι ;;; Το τριήμερο διάλειμμα, αν βρω εισιτήριο αύριο that is, καθόλου αρκετό δεν μου φαίνεται -ναι, από τώρα!!!


Get Your Card

17 Απριλίου 2008

24 ώρες ...

... και το θαλάσσιο, ιπτάμενο-γατί θα κόβει την θάλασσα για να με πάει στο μπλε , η γαλλοπαρέα ήδη περιμένει εκεί ... Ολιγοήμερες διακοπές (next week IS a working week) ... και ... όταν η λίστα δεν χωρά πια σε μια διπλωμένη Α4, οι 24 ώρες μοιάζουν ταυτόχρονα λίγες και ατελείωτες ... ... χμμμ ... Focus on the prospect of margaritas with a caldera view!

Και αυτός ο φούρναρης δίπλα; Είμαι σίγουρη πλέον ότι είναι blogger! Διάβασε τα χτεσινά παράπονα και έβαλε πρωί πρωί τους ανεμιστήρες του full power πάνω στα μουστοκούλουρα ... Και να θες να αγιάσεις, δεν μπορείς!
ΟΚ, η λίστα γεμάτη, το ρολόι μετρά ...
Καααααλημερούδια
[να κόψω εισητήριΑ]

16 Απριλίου 2008

γρουμφ

Λοιπόν: Ωραιότατες οι μυρωδιές του φούρνου το πρωϊ αλλά, πολλή φασαρία βρε παιδί μου. Πωπωωωωωωωωωω πρωινιάτικα ... Γενικότερα με εντυπωσιάζει η φασαρία.
Το πρωί ο φούρνος, και τα φορτηγά που ξεφορτώνουν και κάνουν αυτό το εκνευριστικό, συνεχόμενο "μπιπ-μπιπ". Και τα κορναρίσματα που προσπαθούν να ξυπνήσουν το σύμπαν μαζί με τους διπλο- τριπλο- παρκαρισμένους την ώρα του καφέ Νο1 {κοιμάται ο γείτονάς σου βρε, λίγη ησυχία} ...
Και τα μεσημέρια (λέμε τώρα, ΑΝ είμαι εκεί) πάλι φασαρία. Ηχομόνωση μηδέν. Tα "Σήήήήήήήήήήφη έλα να φας το αυγό σου" και "Μαρίίίίία πάλι με τον γείτονα μιλάς???" δίνουν και παίρνουν! Το μετάλλιο βέβαια το παίρνει ο γείτονας που ανακάλυψε μια σούπερ αντλία που κάνει μανιακό θόρυβο και μπορεί single-handedly να εξαφανίσει όλο το νερό του πλανήτη. Κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον μία φορά, κατά προτίμηση Κυριακή που είμαστε όόόόόλοι εκεί, πλένει τα 4 αμάξια και 2 μηχανάκια που αντιστοιχούν στην 3 μελή του οικογένεια μετά μανίας (και πίσω από τα αυτιά) για ώρες ... Βγαίνει με τις γαλότσες και το τέρας στο στενό και δεν σταματά μέχρι να κάνει ολόκληρη την γειτονιά να μοιάζει με μια τεράάάάστια μπανιέρα ... ...
Και ύστερα είναι και οι διάφοροι συναγερμοί που έχουμε στο Νηπιαγωγείο. Τι σημαίνει συναγερμός;;;; Κάτι πάει στραβά, κάποιος πρέπει να πάει να δει τι γίνεται και αν προλαβαίνουμε να βγούμε από το κτήριο... Well not here! Εδώ το καταραμένο
"Μπιιιιιιιπ", που είναι επίτηδες σχεδιασμένο να σου παίρνει τα αυτιά, έχει κρατήσει 2 καφέδες τώρα!!! Αν ήμουν εγώ το μηχάνημα που σφύριζε θα το είχα πάρει προσωπικά ... Jeeeez ...

.... Αααααχ βρε ποδηλατοχώρες και αγελαδοχώρες ... που μας ενοχλούσαν τα πουλάκια και τα μελισσάκια σας ... ΓΡΟΥΜΦ!
Καλημέρες
[cranky
without reason ?!]

15 Απριλίου 2008

εμμονές ενός νευρονίου :(

Keeping me busy φιλενάδα ;) Αυτή η μπιρίμπα είναι πονηρή. Εμμονές ... μμμμμμ ...

@ Ο θερμοσίφωνας ... ταπ; Ναι! Νομίζω είναι κληροδότημα της προηγούμενης γενιάς. Μπορεί να μην έμαθα τα χρήσιμα που έχουν να μας μάθουν, αλλά αυτό το εξέλιξα σε επιστήμη. Με το που απέκτησα δική μου στέγη, δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι χωρίς την "αυτόματη" σκέψη να συνοδεύει το κλείσιμο της πόρτας : "Έκλεισα τον θερμοσίφωνα????" ... Σκέψη που ακολουθείται και από τις ανάλογες κινήσεις: ξεκλείδωμα, έλεγχος και -αν υπάρχει χρόνος- ... "Μα ... σίγουρα τον έκλεισα τώρα???", δεύτερο ξεκλείδωμα! :( ;;;; Στα 10 χρόνια που θα έπρεπε να είχα κανονικά ξεχάσει ΤΙ είναι θερμοσίφωνας (σπατάλη ενέργειας?), απλά σιγά σιγά άλλαξα την σκέψη σε χαμόγελο: "Αχ τι καλά, δεν έχω θερμοσίφωνα!" ... αλλά η σκέψη εκεί, ταυτόχρονα με το κλείσιμο της πόρτας! ... Ε, καλά ... δεν χρειάζεται να περιγράψω την χαρά μου όταν ξαναείδα τον διακόπτη με το κόκκινο λαμπάκι της πυροσβεστικής ... (μα τους κρατάμε ακόμα τόόόόσο μεγάλους τους διακόπτες στα σπίτια για συναισθηματικούς λόγους;;;;) ... Γρουμφ!

@ Το σαπούνι του πλυντηρίου ... Ό,τι σαπούνι και αν έχω χρησιμοποιήσει, χωρίς ΠΟΤΕ να έχω την αντίθετη ένδειξη, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν έχει ξεπλυθεί καλά ... Αποτέλεσμα: τα ρούχα ξεβγάζονται -at least- twice. Την σπατάλη σε νερό την καλύπτω με έξτρα ανακύκλωση.-

@ Η κατάλληλη κούπα για καφέ είναι μία και ανάλογη της περίστασης. Το πρόβλημα είναι ότι καμιά φορά, δεν είμαι σίγουρη ΠΟΙΑ είναι και ... ΦΥΣΙΚΑ δεν θέλω να το ρισκάρω ... μπρρρρρρρ. Κούπα-ράφι watching λοιπόν, (a veeeery smart process that can practically last for ever and is totally analogous to bird watching) μέχρι να σιγουρευτώ απόλυτα!

@ Το γάλα (το εβαπορέ aka coffee milk) και οι χαρτοπετσέτες. Είμαι πάντα απόλυτα σίγουρη ότι τελειώνουν. Έχω ένα ντουλάπι ΝΟΥΝΟΥ και άλλο ένα χαρτοπετσετοειδη ... seriously.

@ Τα παπούτσια και τα Q tips στα ταξίδια ... ταπ ... Μπορεί να φύγω από το σπίτι χωρίς διαβατήριο (το έχω κάνει), χωρίς εισιτήρια (ή με λάθος εισιτήρια), χωρίς καμία ιδέα για το που είναι το ξενοδοχείο μου, χωρίς καν πιστωτική κάρτα ... Όταν όμως (ή αν) φτάσω εκεί, μπορεί να μην έχω τα κατάλληλα ρούχα αλλά παπούτσια και Q tips δεν θα μου λείψουν ΠΟΤΕ!

@ Οι γραμμές στα τετράδια και τα μπλοκάκια και τις κόλλες αναφοράς και σε ό,τι έχει γραμμές τέλος πάντων ΔΕΝ έγιναν για να γράφει κανείς πάνω τους. Όόόόόχι, έγιναν για να γράφει κανείς μεταξύ τους. Ακριβώς στη μέση, ποτέ πάνω στην γραμμή (χρόόόόνια και πολλές τιμωρίες τώρα).
Επιπλέον, η Α4 ΔΕΝ είναι το κατάλληλο μέγεθος χαρτιού ... Η Α4 διπλωμένη στην μέση και ... στραμμένη 90ο, είναι!
Το μπλέ στυλό, ειδικά αν δεν έχει την απαραίτητη μύτη (μπλιάχ ούτε γατί) και οι κόλλες χαρτιού που δεν είναι λείες (μα απόλυτα) επίσης big no-no. ΕΚΤΟΣ και αν είναι από εκείνες τις κίτρινες στο μπλοκ με τις τρυπούλες έτοιμες στο πλάϊ ... Εκεί η έλλειψη της απαραίτητης αφής αντισταθμίζεται από την εμφάνιση! Επίσης -δεν χρειάζεται να το πω υποθέτω- κάθε κόλλα έχει και το στυλό της, έτσι;;; Δεν βάζουμε καφέ στο κίτρινο, ούτε μπλέ στο άσπρο... μπλιαχ ξανά! Αν προσπαθήσει κανείς να με κάνει να γράψω αλλιώς ... απέτυχε! Λέξη! Μουλαρωτική εμμονή, δεν αλλάζει με τίποτα.

@
to be continued
Καλησπέρες!
[μα ...
ούτε ανάσα;;
:(]

13 Απριλίου 2008

Ψάρια

Ταϊζω το ψάρι :
"... following a small lag time, the intense blue colour of the soluble reaction product of the one-electron oxidation of TMB was recorded at 650nm ..."
και μου απαντά :
"... μετα απο μια μικρη καθυστερηση, το εντονο μπλε χρωμα του διαλυτη προιον αντιδρασης του one-ηλεκτρονιων οξειδωση των κλωστουφαντουργικων προιοντων εγινε την 650nm ..."

Ξεχάστε όλα τα άλλα: Κλωστοϋφαντουργικών ??? Κλωστοϋφαντουργικών ??????? ταπ ταπ ταπ ταπταπ!
niiight night
[αύριο
plenty of time!]

Μπιρίμπα Knowusbetta!

Μπιρίμπα Νο 2, με κάλεσαν οι LifeWhispers και η Χνουδένια! Ευχαριστώ κούκλες!!!

1. Όνομα: KV
2. Γενέθλια: 27/10
3. Ζώδιο: Κατά βάθος, δίδυμος (σκορπιός) ...
4. Χρώμα μαλλιών: Μαύρα ... με μερικές ανταύγειες από τον χρόνο. Τώρα ίσια ... περίπου, μην ξεχνάμε όμως περάσαμε από τα 80s!
5. Χρώμα ματιών: Καστανά, αμυγδαλωτά όμως.
6. Έχεις ερωτευτεί ποτέ; Πολύ -twice (μία και μία παιδική!).
7. Είδος μουσικής που ακούς; Blues και Rock και κλασσική και ... τα πάντα σχεδόν, επιλεκτικά πάντα ... στα λίγα που μένουν έξω (trans πχ και σκυλάδικα μπρρρρρ ) είμαι εντελώς, μα εντελώς, αρνητική ...
8. Χαρακτήρας Disney/Warner Bross: Που του μοιάζω? :( Donald I am afraid... ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ... Που θα ήθελα να ίσως να είμαι? Ο Κύρος γιατί έχει κάτι ζεν!
9. Ποιος φίλος/φίλη σου μένει πιο μακριά; Να πούμε ποιοι δεν μένουν μακρυά ;;; Γρουμφ! Το πιο μακρυά-μακρυά πάντως το έχει ο Paul, down under...
10. Πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις ξυπνήσεις: {να διευκρινίσουμε ότι την ώρα που ξυπνάω κρατάω τον δεύτερο καφέ, έτσι;;;;} : ΚΑΦΕ!
11. Κάτι που έχεις πάντα μαζί σου και δεν το αποχωρίζεσαι: κλειδιά.
12. Τι έχεις στον τοίχο σου; Λίγο από αγαπημένα "έργα τέχνης" {βλέπε προηγούμενη μπιρίμπα} : τον Hopper μου, τον Pollock μου, έναν Matisse, λίγο από van Gogh ... Πόστερ αγορασμένα από μουσεία σε διάφορα ταξίδια. Και κάποια originals νέων καλλιτεχνών που κατάφερα να αγοράσω ... Και τώρα (σιγά σιγά ...) τυπώνω φωτογραφίες δικές μου, όχι για την καλλιτεχνική αλλά για την συναισθηματική τους αξία! α και ένα σούπερ-ντούπερ ημερολόγιο (που φθορίζει το βράδυ) με τις φάσεις της σελήνης!
13. Τι έχεις κάτω απ’ το κρεβάτι σου; Κοίτα συνήθως δεν έχω σκόνη γιατί είμαι μανιακή με την σκόνη ... επίσης δεν χωράνε πολλά γιατί είναι ύψους futon. Αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιο βιβλίο! (Πιθανά ΚΑΙ το τηλέφωνο, έψαξα στην ντουλάπα και δεν το βρήκα)
14. Αν ήσουν μόνος/η στο σπίτι και άκουγες ένα βάζο να σπάει τι θα έκανες; Θα εκνευριζόμουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Απίστευτα λέμε ... και θα σηκωνόμουν αμέσως να πιάσω το παλιόγατο και να το πετάξω έξω ... γρουμφ ...
15. Αγαπημένος αριθμός: Πολλοί, go figure ! Ζυγοί συνήθως. ... το 4, το 0, το 16, το 8, το 2. Οι μόνοι περιττοί που μου αρέσουν είναι το 7 και το 19 ... ίσως και το 31 ... μμμμ ...
16. Αγαπημένο όνομα: Το μόνο αγαπημένο όνομα που δεν συνδέεται με πρόσωπο είναι Δανάη ...
17. Τα χόμπι σου: Τώρα πια δεν ξέρω (παλαιότερα είχα υπερβολικά πολλά)! Το διάβασμα είναι διαχρονικό για εμένα ...
18. Πού θα ήθελες να ήσουν τώρα; Τώρα, τώρα ; Με φίλους, no matter where.
19. Μια ευχή για το μέλλον: Δυνατά; Δεν θα πιάσει!
20. Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο χρόνο και να γυρίσεις πίσω, σε ποια εποχή θα πήγαινες; 50s και 60s ... σε κύκλους! Αλλά απαραίτητα πίσω;;; Περισσότερο θα ήθελα να πάω στα επόμενα 50s για λίγο!
21. Φωτιά! Πάρε κάτι μαζί σου: Τον Teddie και την πιστωτική (που θα κοιμηθούμε καλέ; καίγεται το σπίτι μας λέμε)
22. Αγαπημένο λουλούδι: Πολλά ... τα δυνατά τριαντάφυλλα και οι μαργαρίτες και τα μικρά ντελικάτα lilies και τα κυκλάμινα και οι -απλές- τουλίπες... Να συνεχίσω?
23. Αγαπημένη σειρά: Ντρέπομαι αλλά ... Gilmore Girls ... το είδα όλο, και τα 6 χρόνια, μου άρεσαν οι ατάκες της Lorelai τρελά ...
24. Αγαπημένη ταινία: Ουφ ... Μία; Σιγά! Έχω χιλιάδες, αλλά λόγω άνοιξης (=> καλός καιρός => θερινά) "Σινεμά ο Παράδεισος".
25. Αγαπημένο τραγούδι: Άαααντε πάλι. Βρε, 'ΕΝΑ αγαπημένο τραγούδι;;; Γίνεται;;; άντε, το Hallelujah ... Αλλά δεν είναι καθόλου δίκαιο αυτό.
26. Aγαπημένο βιβλίο: ... ταπ, ταπ, ταπ, ταπ, ταπ! Angela's Ashes, ο Μάγος του Αρχιπελάγους, Η μάννα του σκύλου.
27. Αγαπημένο ζώο: ΓΟΥΦ
28. Αγαπημένο ρούχο: Jeans and T-shirts.
29. Αγαπημένος καλλιτέχνης/ιδα: Hopper & Pollock & Hockney & van Gogh & Matisse & Da Vinci & Marc & Warhol & Gaudi & Wright & Eames & Maki (ναι είναι καλλιτέχνες και οι αρχιτέκτονες) & Beatles & Dire Straits & Clapton & Cohen & ένα σωρό άλλοι (για να μην πιάσουμε φωτογραφία και θέατρο) και τώρα τελευταία η Melhua με τα ποδήλατά της! Ε-μα-πια με τον ενικό ! Γίνεται να ξεχωρίσεις έναν ;;;; ΠΩΣ;
30. Αγαπημένο χρώμα: Το λουλακί (!) και το λαχανί!
31. Αγαπημένο φαγητό: Πατάτες τηγανιτές uber alles!
32. Με ποιόν χαρακτήρα από cartoon (Disney, WB, comics) ταυτίζεσαι; Με κανέναν! Θα μου άρεσε όμως να είμαι ο Ratatouille!
34. Χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που σου αρέσει: Είμαι ανοικτή στο καινούριο!
35. Χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που δεν σου αρέσει: Η τάση μου να υπεραναλύω τα πάντα.
36. Συνηθισμένη ατάκα: ταπ ταπ ταπ ταπταπ!
37. Δουλειά που θα ήθελες να κάνεις: Αρχιτέκτονας.
38. Μεγαλύτερος φόβος: Μοναξιά.
39. Η καλύτερη pizza: Αυτές του ξυλόφουρνου στα βόρια της Ιταλίας.
40. Πιστεύεις ότι τα κατοικίδια ζώα είναι…: Σύντροφοι!

Φιλενάδα, έπαιξες;;; δεν έπαιξες αυτή την μπιρίμπα... Για άντε, άντε!
[ταπ ταπ ταπταπ ταπ]

Νο 1

Κυριακή πρωί, καφές νούμερο 4 (the Mexican at last! μοσχοβολάει το σπίτι :) ), ήσυχη μέρα (όπως οι περισσότερες εδώ), κουφόβραση (χειρότερη και από το γκρι) και σήμερα το σχέδιο λέει να τελειώσουμε yet another proposal ... Γρουμφ? Ναι !

Αυτή την φορά δουλεύω με την "μέθοδο της ανακύκλωσης" και φυσικά το πρόβλημα είναι τα Ελληνικά ... ταπ ... Piece of cake, huh? Weeeell, NOT exactly. Έτσι νόμιζα και εγώ ...
Ξεκίνησα κάποια στιγμή χτες (deadline στις 15, νομίζω βελτιώνομαι) και το νευρόνιο αρνείται κατηγορηματικά να συνεργαστεί ... σπάνια βρίσκει την ακριβώς κατάλληλη λέξη (λάθος training) ... Αν έμαθε κάτι τόσα χρόνια είναι ότι υπάρχει αυτή η "ακριβώς κατάλληλη λέξη" που κάνει την διαφορά. Εμ ... ΑΥΤΗ την λέξη δεν την ξέρει. Και το ψάρι δεν δουλεύει, του βάζεις να μεταφράσει κάτι και γελάς για δυο ώρες. Γρουμφ! Το κείμενο μισομεταφρασμένο, στην οθόνη μου, με κοροϊδεύει τρελλά ... Άσκοπα χαμένη ενέργεια ... αν κάποιος είναι να το καταλάβει και να το κρίνει, θα το έκανε πολύ ευκολότερα αν δεν ήταν μεταφρασμένο ... Το νευρόνιο έχει μάθει να μουλαρώνει σε άσκοπες ταλαιπωρίες ...

Anyways, έχω και τις μπιρίμπες που περιμένουν μέέέέρες τώρα οπότε ... το καλυτερότερο break από την αναζήτηση της χαμένης λέξης ! Ετοιμαστείτε για ατελείωτα σεντόνια σήμερα!!! :)

Μπιρίμπα Νο 1: Αυτή που ... προσκάλεσα την LifeWhispers μας να ... με προσκαλέσει!!!!

1)Γιατί κλαις?
Επειδή δεν μπορώ να κάνω την σωστή μετάφραση (δεν βρίσκω την λέξη :( )...

2)Γιατί δεν κλαις?
Proposal έτοιμο, γραμμένο, χιλιοδιαβασμένο σιγά μην παρακλάψουμε κιόλας (δεν θα χαλάσω εγώ τους μαύρους μου κύκλους για ένα κείμενο!!!). Θα την βρω την σωστή μετάφραση ή θα το παίξω λίγκο τεία από το Αμερική ... ουστ πια! Σιγά μην αγχωθούμε κιόλας για πενταροδεκάρες! Θα βάζω και την ΣΩΣΤΗ έκφραση σε παρένθεση και τελειώσαμε (κρίμα που δεν μπορώ να βάζω ΚΑΙ την Νησιώτικη προφορά!)... Αλλού είναι τα λεφτά (το βλέπετε το Vegas στο μέλλον μου, δεν το βλέπετε;;;)

3)Που είναι ο βάλτος?
Κάπου στην Μακεδονία έλεγε η Θεία Λένα αν θυμάμαι καλά. Παλιά αυτό, τώρα είναι στις Βρυξέλλες ... For sure.

4)Ποιος και που είναι ο δεσμοφύλακας?
Αν είναι ζόρικος είναι αυτός της Φρουτοπίας.
Αν δεν είναι ζόρικος αλλά απλά κακός ... είναι αυτός που με κρατάει και δεν ψάχνω (ακόμα) για δουλειά ... Call me ego.

5)Που συναντάς μια εντελώς δική σου άβυσσο?
Σε κάτι καταγάλανα μάτια. Είναι δίπλα στον παράδεισο.

6)Περιφρονείς κάτι?
Ναι. Όσα προκαλούν νωθρότητα και σκοτώνουν νευρόνια. Α ... και την μιζέρια ... και, τώρα που το σκέφτομαι, την στενομυαλιά ... και την κακία ...

7)Θα ερωτευόσουν για πάντα?
Πως αλλιώς;

8)Γιατί πουλιούνται τα “έργα τέχνης”?
Εισαγωγικά;;; Μμμμμ ... τα "έργα τέχνης" μπορεί και να είναι έργα τέχνης για άλλους, δεν υπάρχει απόλυτο, remember?

9)Μήπως να αφαιρεθούν τα εισαγωγικά στην παραπάνω ερώτηση?
Είναι μια πόρτα στον παράδεισο ... (της ψυχής ή του πορτοφολιού, you pick!)

10)Do you remember revolution?
Oh, yes! Το μόνο που δεν θυμάμαι είναι πότε άλλαξε στόχους. (ταπ)

11)Θα ανέβαινες σ’ένα βουνό, αν το επέβαλε το ωροσκόπιο σου?
Οικειοθελώς επειδή το είπε το ... ωροσκόπιό μου; ΧΑ! Όχι βέβαια! Οικειοθελώς γιατί αυτός που μου διάβασε το ωροσκόπιό μου θα ήταν καλή παρέα για την βόλτα; Σίγουρα. Στο Mont Blanc!

12)Θα σκότωνες τον παππού σου, αν το τζάμι δεν έσπαγε απ΄τον πάγο?
Περίμενε ... το τζάμι ΠΩΣ έσπασε από τον πάγο ;;;; Το ξέρεις ότι μένω στους τροπικούς έτσι ;;;; Πάγο μόνο αν μας κλείσατε με τον παππού στο ψυγείο του χασάπη ... και πάλι, ο παππούς θα έβρισκε the way out.
Όχι πάντως, ο δικός μου ο παππούς θα κινδύνευε μόνο από ασφυκτικές αγκαλιές.

13)Θα μπορούσες να κλείσεις τα μάτια σου, αν η ζωή σου έστηνε καρτέρι ?
Εξαρτάται πάλι :)

14)Θα κυλούσε η πέτρα του θανάτου το πρωί, εάν δεν κινδυνεύατε να τιμωρηθείτε από το νόμο?
Όχι :( έχω εσωτερικούς νόμους ... γρουμφ!

15………
Το ξέρω, περιμένει το proposal, να με αφήσεις ήσυχη, έχω χρόνο!

16) Θα εξετάζατε το ενδεχόμενο να διανύσετε μετά τα μεσάνυχτα απ’ την αρχή μέχρι το τέλος την οδό Αχαρνών,αν γνωρίζατε οτι ποτέ δεν θα σας συλλάβουν?
Νομίζω και αν ήξερα ότι θα με συλλάβουν θα το έκανα...

17)Θα σκότωνες τον Μπους, αν σου χάριζα 10 λαχταριστά εκλέρ?
Μπα ... θα τον έβαζα να φάει τα εκλέρ όμως ... σιχαμερό γλυκό! Μπλιαχ.

18)Θα μου έδειχνες τα σαπισμένα σου δόντια,αν έβλεπες μέσα τους τα αστέρια? .
Μπλιάχ λέμε!

19)Θα έπεφτες στο πηγάδι αν ήσουν θλιμμένη?
Όχι ... Και θλιμμένη και πνευμονία;;; Πριτς !
Καλημέρες!
[επόμενο προγραμματισμένο διάλειμμα
μόλις απηυδήσει ο Θανάσης ή το νευρόνιο
και τους ακούω ήδη να παραπονιούνται!]

10 Απριλίου 2008

Bubbles



Καλημέρες !
:)

9 Απριλίου 2008

Δεν ξέρω ...

... τι λέτε εσείς για τον καιρό ήήήή ... τι κάνει ο ίδιος ο καιρός για το image του for that matter (κάτι άτοπα σύννεφα βλέπω πάνω από τα κεφάλια μας) ΑΛΛΆ αυτό με τα λουλουδάκια, τα μελισσάκια, την γύρη, τις πευκοβελόνες (μππππρρρρρ) και τις μαργαρίτες που μας πιάνει ΌΌΌΌΌΛΟΥΣ ανοιξιάτικα, έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό μα το Άγιο Κρι-Κρι.
ΠΟΛΥ.

Και... καλά τα 8χρονα, 15χρονα, 20χρονα, 25χρονα μαθητούδια και μη αλλά μήήήήήπως να παίρναμε αντισταμινικά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΆ όόόόόλοι οι υπόλοιποι ;;;; ε ; ; ; ; ;
Ειδικά οι editors ... μμμ ... και οι συνάδελφοί μου ... και η κοπέλα που φτιάχνει τον καφέ στο κυλικείο (πόσο πια για να διαλύσεις λίγο instant σε νεράκι, ρημάδι) , α και ο περιπτεράς ΚΑΙ το Γαλλώδι (το Γαλλώδι να πέσει στο καζάνι!) ... γρουμφ!
:)
Καλημέρες!
[δεν δαγκώνει]

ΠιΕς
# Και ... μέσα στο ανοιξιάτικο παραλήρημα ... οι μικροί ψηφίζουν σήμερα (μα είναι μέρα βρε Άγιο Κρι-Κρι μου για εκλογές σήμερα;;;) ... δυστυχώς δεν βρήκαν το κόμμα που τους είπα να στηρίξουν: Αυτό που ΔΕΝ ρύπανε το ανοιξιάτικο σύμπαν με φυλλάδια και αφίσες ... δεν υπάρχει ... :( too bad.

@ Xε χε χε ... ψηφίζουν και τα συναδελφάκια του Γαλλωδιού εδώ ... Πέρασα από την αίθουσα, με κοίταξαν με απορία. Έκανα δυο ερωτήσεις, "ταπ, μα τι ξέρει αυτή;;;"-βλέμματα αντί απάντησης ...
ΧΑ!!! Page 1 babe στο απίστευτα μεγάλο βιβλίο των μελών, κοίτα ποιος έφτιαξε την ... εταιρία σου δύο αιωνιότητες και πολλέέέές μέρες πριν ... :))) Σεβασμός ... !

8 Απριλίου 2008

ταπ


... Μοιάζει όμως λίγο με Παρασκευή βράδυ τώρα, huh?
[well ahead of schedule,
μπρρρρρρρ
σχεδόν τρομακτικό!
time to go home]

συννεφάκι

Goooooooooooood Morning Vietnam!!! Δεν ξέρω πως νοιώθετε εσείς το πρωί, αλλά εγώ -στον καφέ Νο 4 και με 3 γεμάτες ώρες δουλίτσα ήδη- σαν να μπαίνω στον πόλεμο ένα πράγμα! Όχι πόλεμο (never πόλεμο), μάχη όμως σίγουρα ... Και το φοβερό είναι ότι μάλλον τελικά αυτό το τρέξιμο χωρίς λογική ή πρόγραμμα λίγο σαν να τρέφει το μοναχικό νευρόνιο και να το σταματάει από το να ακολουθήσει το ένστικτό του : {συννεφάκι όπως στις παλιές Ελληνικές ταινίες}
Να μου κλείσει ένα (χωρίς επιστροφή) εισιτήριο για τις χώρες που είναι κοντά στη ζώνη του πλανήτη, preferably ανάποδα, και να με απομακρύνει από όόόόόλα! ... Καλά άντε, όχι όλα-όλα. Μερικά δεν τα παρατάς όπου και αν είσαι. Αυτά τα κρατάμε -δεν ήταν ποτέ βάρος. Αλλά τα πιεστικά, όόόόόόό-χι! Δουλειά τέλος (δεν είναι λέμε στη φύση μας να δουλεύουμε, μπααα...). Θα αρχίσει η εποχή των hobbies... Water sports λεω ... πάντως όχι δουλειά. ... Καλά, άντε να συνδέομαι μόνο τις ώρες του μαθήματος και μόνο με τους μαθητές του επειδή μερικοί είναι ωραίοι τύποι. Στο ενδιάμεσο: ήλιος, θάλασσα, μαργαρίτες (μεταξύ καφέδων!) και πλήρης αδιαφορία για το σύμπαν! Ε, καλά ... όχι και τόόόσο δυναμικά ... που και που θα έμπαινα και από το blog για καλημέρες, άντε, ίσως έπαιρνα και κανένα τηλέφωνο. Τον Θανάση όμως ...μόνο για δουλειά θα τον έβλεπα ... Άντε ίσως και να έκανα και εγώ καμιά δουλειά (ΑΝ βαριόμουνα και ΔΕΝ είχε deadline) ... Σίγουρα θα διάβαζα τις δουλειές που κάνουν οι άλλοι πάντως (μαζί βρε με όόόόλα τα βιβλία που τώρα περιμένουν παραπονεμένα στο ράφι) και ... ααααΑΑΑΝ βαριόμουν και άλλο, ίσως και να μαγείρευα πότε πότε ... Και βέβαια ... οι hommie δουλειές (πλην του σιδερώματος που δεν είναι δουλειά είναι κάτεργο) δεν είναι και τόόόσο άσχημες ... Και μπορεί, εκεί μεταξύ βουτιάς και εφημερίδας, να έκανα και μερικά της λίστας ...
:) Μμμμμ ... there 's no freedom for the weak ... :)
Ίσως η μόνη πολυτέλεια που κρατάει κανείς, πάνω ή έξω από τους Ισημερινούς του, είναι να αποφεύγει πράγματα που το χαλάνε το ζεν του ... χμμμ ... ... ... μμμ ;;; Σαν να λέμε κάποιος να εξαφανίσει πλήήήήζ Λεβεντογέννα (που δεν μου φταίει κιόλας) και νηπιαγωγείο από τον χάρτη μου;;;;
Καλημέρες
[μετά τις βροχές
λίγος SPF30 δεν βλάπτει ...
]

5 Απριλίου 2008

*

Δώσαμε ένα κείμενο, ξεφύτρωσαν 5 ... Μιλούσα με έναν φίλο για την δουλειά χτες, εκείνον που λέει "it never ends" και ... χρόόόόνια μετά, αρκετές προσπάθειες αυτοοργάνωσης και αρκετές agendas μετά ... οφείλω να παραδεχτώ ότι έχει απόλυτο δίκιο: "it never DOES end"! Με κάποιον μαγικό σχεδόν τρόπο, λες και η things to do list μας είναι χαραγμένη στο κούτελο και η εικόνα της προβάλλεται στο υπερπέραν για κάθε ενδιαφερόμενο ... "it never ends". Μόλις ελπίσεις ότι έδιωξες κάτι από την λίστα σου (και δεις την παραλία να χαμογελάει προκλητικά), αντικαθίσταται μαγικά, σχεδόν αυτόματα από κάτι άλλο ... Μαγικά λέμε ... ουφ...
Πριν ακόμα τελειώσω τον μαραθώνιο-Γαλλώδι, ήρθαν 2,3 mail από αυτά που ΔΕΝ βάζεις κάτω-κάτω στο κουτί (γιατί ... δεν σε παίρνει -simple, μου αρέσουν τα simple πράγματα), ένα δυο παλιά μισοτελειωμένα επιστρεφόμενα αρχεία (to be completed), άρχισε να πλησιάζει απειλητικά και το προγραμματισμένο για τις 15 deadline και ήρθαν όλα και έδεσαν με τα όσα -καινούρια- ανακαλύπτω κάθε μέρα -preferably το τελευταίο λεπτό- για την δουλειά εδώ ... ταπ.
Ε, ναι ... ΔΕΝ είδα ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω της ανανεωμένης μου λίστας. ΤΙ ΠΟ ΤΑ. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, κουρασμένη KV επίσης not! Ψώνια, καφέδες, μια βόλτα σήμερα ... Καθόλου δεν με πειράξε το ψιλόβροχο (από ζάχαρη είμαστε;;;) , μερικές ώρες εκτός καρέκλας, μακρυά από Θανάσηδες είναι πλέον απαραίτητες!
Καλησπέρες
[μα να εξακολουθώ
να μην έχω δει τίποτα;;;]

3 Απριλίου 2008

Puppy Linux

Με προσκάλεσε το Λωράκι να φτιάξω και εγώ το CD μου με τυχαία Wiki πατηματάκια. Cool, μου αρέσουν οι μπιρίμπες! Επειδή, δεν προλαβαίνω - δεν προλαβαίνω όμως να πατήσω 13 φορές το random article ΧΩΡΙΣ να με ενοχλήσει το Γαλλώδι ή κάποιο ηλεκτρονικό reminder για κάτι που θα έπρεπε -πάλι- να κάνω αλλά ΔΕΝ κάνω ... θα το φτιάχνουμε σιγά-σιγά το CDάκι, ε;;;; Άλλωστε -the night is still young ... {Να μην ξεφύγω με ιστορίες για αγρίους και Γαλλώδια τώρα, ε;;;;}
Λοιοιοιοιπόν:

Όνομα μπάντας: BG Geminorum
Ωραιότατος τίτλος και πολύ ταιριαστός ... κάτι ξέρει η Wiki ...κάπου εκεί έξω στο σύμπαν η μπάντα ...
BG Geminorum is long period binary star system which contains a K0 I secondary star in orbit around a primary star. The primary star has a mass at least 3.5 times that of the sun and could either be a B star or a black hole. Material from the K0 star is transferred to an accretion disk surrounding the unidentified primary star.

Όνομα cd: Puppy Linux
χαχαχαααααααααχαχαχααααααα :)))))) κάτι προσπαθεί να μου πει το σύμπαν και δεν το πιάνω!!!! Πάντα ήθελα πάντως να αλλάξω στρατόπεδο. Ας ώψονται τα της δουλειάς που πρέπει να είμαστε -λέει- συμβατοί ... (Αν και ... στην δουλειά κλαίμε ένα Θανάση που τρέχει Bill κάθε φεγγάρι... ταπ!) ... γρουμφ ! Το άμεσο σχέδιο πάντως δεν λέει Linux, McΘανάση λέει!!!!
Puppy Linux is a LiveCD Linux distribution that is very small and focuses on ease of use. The entire operating system and all the applications run from RAM, allowing the boot medium to be removed after the operating system starts. Included are applications such as SeaMonkey, AbiWord, Sodipodi, Gnumeric, and Gxine/xine. The distribution was developed from scratch by Barry Kauler; it is not based on any other distribution.

Τραγούδια:
χαχα χαχαχαχαχα ... η Wiki wicked σήμερα! I swear this is totally coincidental!!! :)
1. 3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestanate-CoA ligase
τουλάχιστον διάλεξε one of the good guys ... ένα από τα συστατικούλια που φτιάχνουν κουκλιά σαν τα γυρινάκια. Είπα ότι σήμερα είδα για πρώτη φορά το γυρινάκια 3D? Τέλεια! Αυτό!!! thanks wiki!
In enzymology, a 3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestanate-CoA ligase (EC 6.2.1.28) is an enzyme that catalyzes the chemical reaction
ATP + (25R)-3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestan-26-oate + CoA <--> AMP + diphosphate + (25R)-3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestanoyl-CoA
This enzyme belongs to the family of ligases, specifically those forming carbon-sulfur bonds as acid-thiol ligases. The systematic name of this enzyme class is (25R)-3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestan-26-oate:CoA ligase (AMP-forming). Other names in common use include 3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestanoyl coenzyme A synthetase, DHCA-CoA ligase, and 3alpha,7alpha-dihydroxy-5beta-cholestanate:CoA ligase (AMP-forming). This enzyme participates in bile acid biosynthesis.


2. Chasm City
Πως το κάνει αυτό σήμερα;;; χμμμ ... scinec fiction an old love. Και ξέρετε τι λένε... πάνε στον παράδεισο!!!
Chasm City is a 2001 science fiction book by author Alastair Reynolds, set in the Revelation Space universe. It deals with themes of identity and memory, and many of its scenes are concerned primarily with describing the unusual societal and physical structure of the titular city, a major nexus of Reynolds's universe.

3. Trinidad and Tobago national rugby union team.
Hmmm ... ναι ... κρατάμε το πρώτο, έχω περάσει ώρες ψάχνοντας για δουλειά στο Trinidad and Tobago!!!! :) Όσο για το rugby, υποστηρίζουμε την ΑΛΛΗ ομάδα, αυτή που παίζει με το Νησί!!! :)
The Trinidad and Tobago national rugby union team represents Trinidad and Tobago in the sport of rugby union. Trinidad and Tobago have thus far not played in a Rugby World Cup, but have participated in qualifying tournaments. They are classed as a tier-three nation by the International Rugby Board (IRB).

4. Handsome Devil
χμμμ ... και το χούμορ ζωντανό! :)
Ηandsome Devil is a punk band that consists of members Danny Walker (vocals, guitar), Billie Stevens (guitar), Keith Morgan (drums), Brian Wedmore (bass). Originally formed in the spring of 2000 and hailing from Orange County, CA (the same place that spawned Lit, No Doubt, and Social Distortion), Handsome Devil is quite musically comparable to their regional forefathers, as they list such diverse artists as The Clash, Ozzy, The Beatles, The Descendents, and Elvis Costello as important influences who helped shape their sound. The group signed to Lit's Dirty Martini label shortly after forming, and they hit the road opening for such bands as Hoobastank, Zebrahead and Sprung Monkey. Handsome Devil's debut release, Love & Kisses From the Underground, was issued in September of 2001.

5. Flower and Dean Street
Πάντα η μητρόπολη είναι επικίνδυνη ... like the name of this song though!
Flower and Dean Street was situated at the heart of the Spitalfields rookery in the East End of London. It was described in 1883 as "perhaps the foulest and most dangerous street in the whole metropolis".

6. Ivan Joseph Martin Osiier
Κάπως σαν sister Mary Joseph Anna Maria δεν ακούγεται;;; :) Ξιφομάχος, huh? Interesting!
Dr. Ivan Joseph Martin Osiier, (December 16, 1888 - December 23, 1965), was a Danish fencer from Copenhagen.

7. Ben Franklin in Paris
H Λιλίκα στο παζάρι σαν να λέμε ;;; :) Αν και ... οποιοσδήποτε μπορεί να συμπάσχει με τις περιπέτειες ενός ξένου σε μια πόλη γεμάτη ... Γάλλους!!! :)
Ben Franklin in Paris is a musical with a book and lyrics by Sidney Michaels and music by Mark Sandrich, Jr.. Two songs were contributed by Jerry Herman. The story is a somewhat fictionalized account of Benjamin Franklin's adventures in the French capital.

8. For Us, The Living: A Comedy of Customs
:))) Yet another SciFi!!! Κυρία Wiki μου, μας κακομαθαίνετε!
For Us, The Living: A Comedy of Customs is a science fiction novel by Robert A. Heinlein, written in 1938 but published for the first time in 2003. Heinlein admirer and science fiction author Spider Robinson entitled his introductory essay "RAH DNA", as he believes this first, unpublished novel formed the DNA of Heinlein's philosophy. For Us, the Living contains an afterword by Robert James, Ph.D., Heinlein Society member and Heinlein scholar.

9. Ashoka Chakra
Cool!
The Ashoka Chakra is a depiction of the Dharmachakra, the Wheel of Dharma (Sanskrit: Chakra means wheel). The wheel has 24 spokes. The Ashoka Chakra has been widely inscribed on many relics of the Mauryan Emperor Ashoka The Great (Reigned 273-232 BCE), most prominent among which is the Lion Capital of Sarnath and The Ashoka Pillar.

10. North Wollongong railway station, New South Wales
Για τίτλος μπορεί να είναι λίγο railway, yet ο τόπος a MUST go... Αυτό έχω μόνο να πω ... για να μην θυμηθώ ΓΙΑΤΙ δεν πήγα πέρυσι .... γρουμφ!
North Wollongong is a railway station on the South Coast Line of the CityRail outer suburban network, serving the suburb of North Wollongong. The station consists of two side platforms. It receives, on average, two services per hour on weekdays (with more services during peak hours) and one per hour on weekends

11. The Ghost of Vermeer of Delft Which Can Be Used As a Table.
Λαστ φορ μπεστ;;; Και Vermeer και Dali, 2 σε 1 ... Κανείς από τους δύο δεν είναι συμβατός με τα παράξενα γούστα μου ΚΑΙ τους δύο όμως τους βγάζω το καπέλο! Ο Vermeer δεν είναι η προσωποποίηση της ποδηλατο-γλύκας;;;; λυγμ!
The Ghost of Vermeer of Delft Which Can Be Used As a Table (1934) is a painting by Spanish surrealist Salvador Dalí. The title refers to the Dutch painter Johannes Vermeer.
In this image Vermer is represented as a dark spindly figure in a kneeling position. The figure’s outstretched leg serves as a table top surface, on which sits a bottle and a small glass. This leg tapers to a baluster-like stub, however there is a disembodied foot nearby. One wrist of the Vermeer figure rests on a crutch-like support. Images of anthropomorphic furniture as well as crutch-like objects are common in this period of Dalí’s career. Dalí painted the piece in oil on panel and it measures 24 x 18 cm. It is currently on display at the Salvador Dalí Museum in St. Petersburg, Florida on loan from the E. and A. Reynolds Morse collection.


ουφ!!!
:)
Συνεχίζει όποιος έχει κουράγιο!!! :)
Καλησπέρες!
[αυτή η βροχή,
λυτρωτική τις πρώτες πρωινές ώρες...]

2 Απριλίου 2008

pressure

Γεμάτη προβλέπεται η μέρα. Στους καφέδες μετράμε από εχτές -μεγάάάάλο και διψήφιο νούμερο. Το φεγγάρι ακόμα έξω -ψιλοξημερώνει, ο φούρναρης σαν να κάνει ιδιαίτερη φασαρία σήμερα (μα τι "κέφι και χαρά" είναι αυτή κάθε πρωί;;;;) και ... σ ι γ ά !!! :) ... ένα μικρό διάλειμμα, αυτός ο καφές θεωρείται ο Νο1 (μηδενίζουμε το κοντέρ), ανανέωση με τόνους νερού και ... φυσικά και θα προλάβουμε ... Άλλωστε πως αλλιώς προλάβαμε ποτέ ... ε;

Καλημέρες
[powered by pressure,
I guess...]

{Αυτό με τον "δάσκαλο" παραβγήκε σωστό!}

1 Απριλίου 2008

μπλιπ μπλιπ μπλιπ μπλιπ μπλιπ

Καφές Νο 5, λιακάδα με δόντια, Γαλλώδι online με ενοχλεί ακατάπαυστα με τα :
"μπλιπ μπλιπ, anyone there??? just one question" όλη την ώρα ... Ούτε ένα λεπτό ησυχίας ... 3+ χρόνια απορίες μαζεμένες , ανανεωμένες και υπεραναλυμένες!!!:) (αυτό με τον δάσκαλο; Σωστό!)
Οι Καλημέρες μας μονολεκτικές τις τελευταίες μέρες, και τα "how r u?" ... έχουν κοινή απάντηση : ":) tired!" ...
και συνεχίζουμε ...

But we are getting there. Σιγά αλλά σταθερά.
Γράφει, σβήνω, ξαναγράφει ... :) (Σίγουρα στην ακολουθία παρεμβάλλεται και το ρήμα "βρίζει", at least twice)
Μια μικρή παράταση ανέβασε λίίίίγο το ηθικό της Αυτού Γαλλωδικότητάς του. Αμέσως μετά είδε το αμφιθέατρο όπου θα παρουσιάσει και ... ηθικό σμπαράλια! Έλα βρε Γαλλώδι μας, Πρωταπριλιά μάλλον θα είναι... σιγά μην σε βάζαμε εμείς στο μεγάάάάάλο αμφιθέατρο! :) Ή όχι ;;;; :)))))

Καλημέρες
[tired and blue]

ΠιΕς. Δεν θα ήταν ωραίο την Πρωταπριλιά -for once- να διαλέξουμε τι θα θέλαμε να είναι ψέμματα ;;; "Αυτό! Δεν μου αρέσει, δεν υπάρχει!!!" Μην δίνετε σημασία ...