5 Ιουνίου 2008

out

Μου κάνει παρέα η μουσική της Χνουδένιας (εδώ -μουσική για επανάσταση), ένα ποτήρι κρασί (από τα λίγα -καλά- μπουκάλια που έφερα από την πατρίδα τους) και ... η μελαγχολία των ημερών. Όχι η δική μου for a change, των ημερών. Κυριολεκτικά. Οι ειδήσεις, οι συζητήσεις, τα βλέμματα, η αίσθηση ... και το aftertaste της. Λίγο πικρό, ε; (Να’το, campari έπρεπε να πιω).
Ίσως να είναι ο χώρος που κινούμαι αλλά ... boy, sad sad sad days. Έχω την αίσθηση ότι μιλάμε -υπερβολικά- για πράγματα που δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν / αφορούν και δεν καταπιανόμαστε με όσα μας σκοτώνουν. Και δεν ξέρω τι μου προκαλεί μεγαλύτερη μελαγχολία (απορία/φόβο), τα νέα γκέτο και η αίσθηση μερικών ότι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν τον αριθμό των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που «δικαιούται» κανείς ανάλογα με το «είδος» του (νόμιζα ότι υπάρχει ένα είδος), τα μικρά που χαρίζουν την φωνή τους σε άλλους από απογοήτευση ή απαξίωση ή αδιαφορία (πόσα/που πρέπει να έχει ζήσει ένα 20χρονο για να φτάσει φυσικά εκεί;;; Δύσκολο, ε;), ή η αίσθηση αδυναμίας που βλέπω γύρω μου ...

Logout σήμερα -και αυτή τη φορά δεν είναι παραδρομή- με μουσική και κρασάκι και βιβλίο. Τηλεόραση, ηλεκτρονικός ταχυδρόμος κλειστά. Χρειάζομαι να δω τα πράγματα αλλιώς. Εξαντλημένο νετρόνιο.

Καλησπέρες
[Χνουδένια thanks babe!
διάλειμμα με εκλεκτές νότες :)]

23 σχόλια:

Кроткая είπε...

το Χνούδι όντως έσκισε πάλι σήμερα.

πόσο δίκιο έχεις για όλα. είναι πολύ θλιβερή η κατάσταση, πολύ θλιβερή.

αλλά, δεν το ήξερες πως δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα;

δεν το ήξερες πως η λογική της ανάθεσης και της μετάθεσης έχουν επικρατήσει κατά κράτος.

Και μετά λέει ο Καμηλιέρης. Αφού έτσι τα έκαναν τα πράγματα, επίτηδες, ώστε να μεταθέτουμε σε άλλους εκείνα για τα οποία πρέπει να έχουμε και άποψη και δράση...

Ωχ, μωρέ Μπέρμπον...

KV είπε...

Ενεργή, σταθερή και καθημερινή ατομική δράση σε όλα ... συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ BελγοRatatouille. Είναι -ίσως- η μόνη λύση. Αυτή και η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ευθύνη. Ιδιαίτερα η τελευταία φαίνεται να έχει εκλείψει.

Όσο για τα δικαιώματα ... αυτή την αίσθηση είχα ΠΡΙΝ... δυστυχώς βλέπω ότι είναι πολλές και οι κατηγορίες ... και τα παζάρια, πόσο θα αφήσουμε την αλυσίδα χαλαρή ανά κατηγορία...

Δεν ξέρεις πόσο πολύ κλωνίζει τον κόσμο σου, όχι το χαζοκούτι, οι εφημερίδες, η συζήτηση στα μπαλκόνια, ή ο οποιοσδήποτε τυχαίος αδιάφορος, αλλά μια συζήτηση με 20χρονους... Δραματικά ... (και btw ο Μάης του '68 φιγουράρει πρώτη αφίσα πίστα σε όλα τα Ιδρύματα μήνες τώρα) ...

Кроткая είπε...

κάτι θυμάμαι από συζητήσεις με 16χρονους τότε -20χρονους σήμερα.
σκέψου όμως γιατί και από ποιους έγιναν έτσι αυτά τα παιδιά. Δεν λέω πως είναι εντελώς άμοιρα ευθυνών, αλλά μια ευθύνη την έχουν και αυτοί που τα καναλιζάρισαν (χρησιμοποιώ εν πλήρη συνειδήσει αυτό τον όρο) σε τέτοια καλούπια.

το χαζοκούτι και οι κουβέντες στα μπαλκόνια δεν είναι απαραίτητα άσχετα με το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους 20χρονους.

κι ο μάης του 68 είναι ιστορία πια.

σήμερα τι;

KV είπε...

Μάης 2008 ... you don't want to know.

Συμφωνώ ότι κάποιοι βοήθησαν (σημαντικά) τα 20χρονα να δουν το "φως". ΔΕΝ γεννιούνται έτσι... Θέλει εκπαίδευση αυτό που βλέπεις στα μάτια πολλών από αυτά. Το θέμα είναι ότι δεν έχει σημασία πια το ποιος είχε την ευθύνη χτες (και αν έχει, δεν έχουμε την πολυτέλεια να το ψάχνουμε) αλλά το ΠΩΣ αρχίζουμε να παίρνουμε την ευθύνη σήμερα. ΑΜΕΣΑ.

Xνούδι είπε...

Μεγάλη χαρά έκανα που σε είδα εκεί, το ξαναλέω. Τώρα πρέπει από τη μουσική της επανάστασης να προσγειωθούμε στη μουσική για σαλόνια (του 17ου αιώνα!) Ημαρτον Παρασκευιάτικα! :)

Πολλά φιλιά και όπως και να'χει, έρχεται Σαββατοκύριακο.

Tην αγάπη μου!

Unknown είπε...

Ο καμηλιέρης ποτέ δεν είπε να μη νέχετε άποψη και δράση. Αντιθέτως μάλιστα προτρέπει για ενεργότατη δράση και όχι απλά άποψη. Ο καμηλιέρης είπε απλά ότι αν δεν αλλάξει ο κύριος υπεύθυνος δεν αλλάζει τίποτε όση δράση και αν έχετε, εκτός και αν η δράση σας κινηθεί στην κατάργηση του κύριου υπεύθυνου...

Αλλά αν εσείς θέτε απλά να αυτομαστιγώνεστε, be my guests... και συνεχίστε στον αιώνα των παντα να αναρωτιέστe γιατί δεν αλλάζει τίποτε αφού εσείς είστε σωστές.

Εγώ ευθύνες που δεν έχω δεν τις δίνω στον εαυτό μου που να χτυπιέστε με μίξερ ή χωρίς...

KV είπε...

@ Χνουδένια μου, εμένα να δεις τι παρέα μου έκανες!!! :)))) It was great to be there, και ας απείλησες τις φλεβούλες the after hours!!!
Κουράγιο με την Παρασκευή σου, έρχεται ΣΚ!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!

@ Multi απαντάς στο post μου ή σε μια συζήτηση στην οποία ΔΕΝ συμμετείχα;;; Και btw, δεν βλέπω να χτυπιέται κανείς (άλλος), ή να ζητά επιβεβαίωση /επιβράβευση. Προβληματισμούς εκφράζουμε και απόψεις with no agenda. Επιτρέπεται (ακόμα) αυτό, έτσι;;;; :)

Καλημέρες!

Unknown είπε...

Χαλαρά... αλλά όχι μόνο...

KV είπε...

Σε ποια ερώτηση απάντησες? (η τελευταία ήταν ρητορική!) :)
Καλημέρα!

Unknown είπε...

Μα στη ρητορική φυσικά...
Εκεί ακριβώς που συνήθως παρεξηγείτε τον άλλο :p

KV είπε...

@ ... "εκεί που συνήθως παρεξηγούΜΕ τον άλλον" ;;;;;; Γκλουπ??? Γενίκευση??? Έπιασες σακί και έβαλες εμένα και το Βελγοratatouille μέσα (πληθ) ΧΩΡΙΣ να σκεφτείς ότι κρατάει speculoos και κάνω δίαιτα??? ... Μυρίζομαι ότι κάτι έχεις πάρει προσωπικά και θα σε στεναχωρήσω ... lighten up, το post μου δεν έχει κρυμμένα μηνύματα και κρυφούς αποδέκτες. Απόψεις ανταλλάσσουμε... δεν παρεξηγιόμαστε!

Unknown είπε...

Όοοοχχχιιι
Η γενίκευση ήταν πολύυυ μεγαλύτερη...
Αφορούσε όοοολο το γυναικείο σύμπαν :p

KV είπε...

Κρατάνε και οι άλλες speculoos? Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez

Кроткая είπε...

Καμηλιέρη, μη μου σκοτώνεις την ελληνική γλώσσα!
"τον αιώνα τΟν Απαντα" πουλάκι μου!

Καμηλιέρη αυτό που λέω εγώ και που αρνείσαι να δεις είναι πως το κράτος δεν μπορεί να παίζει άλλο ρόλο από αυτόν που και οι δυο μας συμφωνήσαμε πως παίζει, διότι γι'αυτόν ακριβώς το ρόλο κατασκευάστηκε. Εκεί είναι η πηγή της διαφωνίας μας.
Εξού και η δική μου άποψη λέει πως αυτοί που έχουν άλλα συμφέροντα από του κράτους και των φίλων του πρέπει να αντιδράσουν συλλογικά και ομαδικά και να αλλάξουν τα πράγματα.

Η σύνδεση με το ποστ του Μπέρμπον είναι πως η απόδειξη πως έχει γίνει πολλή και καλή δουλειά από μεριάς τους είναι η κατάσταση των σημερινών 20χρονων (και 30χρονων, δνε βγάζω τη γενιά μου απ'έξω, τα χάλια της είχε κι αυτή) παιδιών.

Μπέρμπον, συμφωνώ, δεν αναζητώ να αποδώσω ευθύνες, αναζητώ τις αιτίες, γιατί χωρίς να ξέρεις τις αιτίες, δεν μπορείς να δώσεις λύσεις.

Καμηλιέρη, θες να είμαστε φίλοι και να μην τσακωνόμαστε;

Кроткая είπε...

Πι Ες, Μπέρμπον κάνεις δίαιτα;
μα γιατί;
την τελευταία φορά που σε είδα, ήσουν μια χαρά!

Unknown είπε...

Θες να γίνεις φίλη μου;;;

ΟΥΑΟΥ!!!

(Είπε κανείς ότι οι φίλοι δεν τσακώνονται;)

ΠιΕς: Το κράτος δε δημιουργήθηκε γι' αυτό το σκοπό εξ αρχής :)

KV είπε...

@ Multi, οι φίλοι τσακώνονται με στυλ, άσε που έχει και νόημα. Γιατί ένας φίλος δεν στην λέει προσωπικά! Νομίζω ...

@ ΒελγοRatatouille, συμφωνούμε στα αίτια (καιγόμαστε για λύσεις). Όσο για την δίαιτα, δεν έβαλες τους παράγοντες 2 σπίτια=κανένα και Λεβεντογέννα!

Καλημέρες!

Unknown είπε...

Αντιθέτως..
Ο φίλος είναι που στην λέει προσωπικά και τον λαμβάνει και υπ' όψη και και και....

(αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι όντως παρεξηγείτε - πληθυντικός, όχι δυικός :p - τα λόγια μου)

Φανερώνει ενδιαφέρον :)

KV είπε...

@ Καλημέρα Multi.
Μάλλον το ίδιο εννοούμε (for a change), δεν ξέρω αν το είπα εγώ σωστά. Εννοούσα ότι ΟΤΑΝ θα στη πει ο φίλος (γιατί θα σου την πει αν πρέπει) δεν το κάνει για να σε προσβάλλει και το ξέρεις. Εκεί είναι η διαφορά.

Εμείς (μιλάω για τον εαυτό μου στο πρώτο πληθυντικό αφού επιμένεις) δεν σε παρεξηγούμε, ειλικρινά διαφωνούμε.

Τι βρίσκεις ενδιαφέρον?

Unknown είπε...

Το στυλ σε μάρανε...

Παρεξηγησιάααραααα...

(Αφού ότι και να σου πω, αυτό που νομίζεις εσυ ότι λέω θα θεωρήσεις... Τί το σκαλίζεις;;;)

Unknown είπε...

Α και ο πληθυντικός δεν είναι της μεγαλοπρέπειας...

Και το καταλαβαίνω ότι διαφωνείτε... κανείς δεν είναι τέλειος.. αλλά εγώ σας δέχομαι με τις ατέλειές σας :)))

KV είπε...

... ναι, ναι, ναι, καλά!

Ανώνυμος είπε...

成人交友網,中部人聊天室,hilive,微風論壇,080視訊聊天室,plus,史萊姆好玩遊戲,後宮電影,視訊交友,免費影片,情色文學,plus論壇,臺灣情色網,正妹,成人影片,色情網站,維克斯論壇,免費成人影片,同志色教館,a片免費看,成人聊天室,色情影片,情色a片,台灣論壇,ut聊天室,視訊美女,成人光碟,美女寫真,好玩遊戲,免費視訊,色情遊戲,情色視訊,A片,美女交友,AV女優,成人文學,情色視訊,plus論壇,一葉情貼圖片區,伊莉討論區,視訊美女,好玩遊戲,85cc成人片,微風,微風,視訊聊天,台灣論壇,嘟嘟成人網,SEX,免費視訊聊天,好玩遊戲區,一葉情貼圖片區,視訊美女,色情影片,免費A片,後宮電影院,a383