7 Μαρτίου 2008

έτσι !

Υπερβολική ησυχία. Και η μουντάδα στον καιρό, μάλλον ταιριάζει με την διάθεση ...

Οι μέρες που γράφω και που δεν έχω μάθημα και που δεν έχω τον χρόνο /διάθεση /κέφι να πάω στο εργαστήριο και τα γυρινάκια μου, είναι εντελώς διάφανες. Το γραφείο στο τέλος του διαδρόμου που είναι στο τέλος ενός άλλου διαδρόμου φαίνεται να μην το ακουμπάει κανένας θόρυβος (ευτυχώς που υπάρχει και το pod) ... Θυμάμαι που παραπονιόμουν στην pretend ότι μπαίνουν στο γραφείο μου συνέχεια κάτι κακοί τύποι και με ενοχλούν. ΧΑ! Τώρα θα πλήρωνα ευχαρίστως να με ενοχλεί κάποιος ... :(

For the rest, μμμμ ... ο χορός των τάδε σήμερα και ΔΕΝ θέλω καθόλου, καθόλου, καθόλου να πάω (καθόλου λέμε). Ποιος ακούει τις ερωτήσεις όμως ... γρουμφ ... Με ενοχλεί περισσότερο το ότι είναι πολύ πιθανό να πάω για να μην κάνω την "συζήτηση του γιατί", απ' ότι ο ίδιος ο παλιοχορός των τάδε ... ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ ... Τι σημαίνει "γιατί";;; Γιατί έτσι! Δεν καταλαβαίνω πως έγινε και μετά την συγκεκριμένη μετακόμιση όλο και κάποιος με ρωτάει επίμονα και επαναληπτικά αυτό το "γιατί" για μικρά, χαζά, ανούσια πράγματα και δεν αρκείται στην απάντηση. Θέλει και άποψη επί των δικών μου επιλογών.
Ξεκινάμε από το γιατί δεν ψωνίζω από ΑΥΤΟΝ το μανάβη, γιατί η ντομάτα δεν είναι βιολογική, γιατί διάλεξα μακρΥές κουρτίνες για τα παράθυρα, γιατί θέλω μεγάλο τραπέζι, γιατί μαγειρεύω, γιατί πάω στο άλλο super market, γιατί κάνω οτιδήποτε μικρό, χαζό και ανούσιο διαφορετικά από το ότι θα περίμενε ο συνομιλητής μου...
Και η απάντηση {Γιατί έτσι!} δεν είναι ποτέ αρκετή -ανεξάρτητα της ερώτησης ... ταπ ... Λοιοιοιοιπον: δεν μου αρέσει η φάτσα του μανάβη, άσε που είναι σαν να έχει κάνει συμβόλαιο με τα "Πλαστικά Λεβεντογέννας" και σε φορτώνει με περισσότερες σακούλες από ότι τα μαραμένα φύλλα του μαρουλιού του, ΔΕΝ πιστεύω ότι ΟΎΤΕ εσύ τρως πραγματικά βιολογικές τομάτες, μακρΥές κουρτίνες για να μη βλέπω τα κακάσχημα σώματα για την θέρμανση (και αν ξανακούσω την λύση για τα roman, θα εκραγώ), μεγάλο τραπέζι για να μπορώ να απλώνω τα χαρτιά και τους καφέδες μου και πάλι να έχει χώρο για 3 εφημερίδες και τον φορητό Θανάση και 1 τετραγωνικό ελεύθερο αν χρειαστώ και κάτι extra, μαγειρεύω γιατί με ηρεμεί και πηγαίνω στο άάάάλλο super market γιατί στην διαδρομή βλέπω θάλασσα PLUS είμαι και παράξενη.
Αφού απαντήσω ήρεμα-ήρεμα και ευγενικά, αρχίζει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μετά ερωτημάτων:
Ναι αλλά γιατί δεν θέλεις τις πλαστικές σακούλες;;; Είναι χρήσιμες! και δεν έχεις δίκιο με τα βιολογικά, η μαμά της θείας του γκόμενου της Βούλας ξέρει τον μανάβη! Και, δεν κατάλαβα, σου πέφτουν λίγα τα roman;;; Στις pretend δεεεεν ήήήήταν της μοδός τα roman;;; Και ΔΕΝ χρειάζεσαι μεγάλο τραπέζι ένα άτομο, μπορείς να βάζεις τις εφημερίδες σου στο τραπεζάκι του καφέ να είναι τακτοποιημένες κιόλας! Άσε που αν είναι να μαγειρεύεις δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις κάθε μέρα, έχεις κακομάθει μου φαίνεται, αν θες να ηρεμήσεις μπορείς να ακούσεις και μουσική, που σιγά που χρειάζεσαι την ηρεμία και εσύ πια και ... άλλο θάλασσα άλλο super market, θα δεις θάλασσα το καλοκαίρι!
Και μετά τις επόμενες εξηγήσεις ακολουθούν άλλες ερωτήσεις, η κριτική αυξάνεται με την γενιά της ερώτησης και κάπου εκεί σταματάς και δέχεσαι ό,τι θέλει ο συνομιλητής σου {και κάνεις το δικό σου} ... Seriously, καταλαβαίνω την ερώτηση "γιατί" πιθανά καλύτερα και από 4χρονο ... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως μετατρέπεται -με κάθε όμως ευκαιρία- σε ανταγωνισμό ή κριτική ... Χμμμ ...
Γμτ, βλέπω να πηγαίνω όντως στον χορό τον τάδε σήμερα ... :( γρουμφ

Καλημέρες
[a week & σήμερα!]

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μια χαρά ησυχία και εδώ...
Πάντως εν ώρα εργασίας την προτιμώ. Είναι και ο μόνος τρόπος να δουλεύω εντατικά και αποτελεσματικά, τις "άλλες ώρες" μου την δίνει στα νεύρα... (χαρούλες που κάνω με τις διακοπές ρεύματος να δείς... όλο το πρωί δούλευα)
Μια χαρά αιτιολογήσεις βλέπω εγώ και με κάλυψες, άσχετο αν το "γιατί" δεν στόχευε προφανώς στην αιτιολόγηση... Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις ποιός άλλος θα καταλάβει πόσο κακές είναι οι σακουλίτσες άμα συνεχίσεις να απαντάς στα γιατί.

{Άσε μιλάμε κάθε φορά που πάω στο ιδρυματάκι περνάω μπροστά από μια τεράστια ταμπέλα "plastic city", δεν ξέρεις πόσο μου την δίνουν οι συνειρμοί που ξεκινούν...}

Και να πας στον χορό, γιατί έτσι, ξέρεις εσύ....

Ανώνυμος είπε...

να σταθω λιγο στα πλαστιακ λεβεντογεννας που ξερω την ιστορια τους και που πολυ με εκνευριζει,πολυ ομως, KV,αιντε να πας στο χορο. Θα με τραβηξουν κι εμενα εξω καπου στο ηρακλειο για να γιορτασουμε τη μερα της γυναικας (πφφφφφ!)
αλλα ας μην συνεχισω, γιατι να χαλιεσαι αμα ενα γιατι καταληγει ανταγωνιστικο;; εγω καλα ειμαι στον κοσμο μου, και δεν αθ συγχυστω (ακομη)

νατασσΆκι είπε...

μάλλον θα πας στο χορό..!
(να μας πεις μετά πως πέρασες)
(να μην τους κοιτάς, να περάσεις καλά)
(δεν σηκώνω κουβέντα για τις κουρτίνες!
(μα, καλοριφέρ κάτω από το παράθυρο;)
Τα πλαστικά Λεβεντογένμνας, κοινός καημός..
:)

***να έρθω εγώ, και χωρίς να με πληρώνεις, να σε ενοχλώ, κυρία-κυρία;
:p

Σμακ!

Ανώνυμος είπε...

1. δε σε βρίσκει πουθεν΄κανείς όμως, ε?

2. ΣΙΓΑ να μην σου δώσω το κινητό μου! για να με παρενοχλείς από τις καρραϊμπ? πριτς!

3. εγώ έχω απάντηση στο γιατί όλα αυτά τα γιατί: 1. γιατί όταν κάποιος δεν είναι σίγουρος για τις δικές του επιλογές, επιμένει να αποδεικνυει συνεχώς πως είναι οι καλύτερες, εξού και η μόνιμη κριτική διάθεση. και 2. δεν έχεις καταλάβει ακόμα, μικρό μου Μπέρμπον ότι το 95% όσων κουκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω είναι αφόρητα κομπλεξαρισμένοι? που δλδ, κι εγώ έχω τα κόμνπλεξ μου, αλλά δεν τα καρφιτσώνω και στο πέτο να τα βλέπουν όλοι!

Γενική παρατήρηση: έλειπες πολλάάάάάάάά χρόνιααααα από την πατρίδα και έχεις ξεχάσει δυο-τρια βασικά: όπως πχ ότι στην πατρίδα οι περισσότεροι κοιτάνε να συγυρίζουν τις ζωές των άλλων, για να ξεχνούν πόσο μίζερη είναι η δική τους... Δε φταιν αυτοί: έτσι έμαθαν από τις μαμάδες τους.

Μην πας στην κοπή της πίττας άμα σε χαλάει: να πας μόνο αν έχεις αποφασίσει να απαντάς μονολεκτικά και απότομα και να το διασκεδάζεις κι από πάνω! Εναλλακτική πρόταση: παίξε το pretendoψώνιο: εμείς στην pretend ETΣΙ καναμε και actually it is much better so -συνοδευόμενο από killing smile! :)

KV είπε...

@@ Kαμηλιέρη όπως πολύ σωστά θα φαντάζεσαι η απόλυτη ησυχία είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να μην καταφέρω να κάνω τίποτα!
Όσο για τα "γιατί έτσι" μου ... δεν με νοιάζει να τα δίνω, με νοιάζει να αντιμετωπίζονται ανταγωνιστικά και με καχυποψία...
Έτοιμη ... σχεδόν!

@@ Lw είσαι στα μέρη μας;;; :) Καλή διασκέδαση για οποιοδήποτε λόγο και αν είναι !!! :) Και μην συγχυστείς με την "πόλη" "μας", έχει κρυφές ομορφιές ... λένε!

@@ Φιλενάδα, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, έναν χορό θα τον πάω. Αλλά μέχρι εκεί! Όχι άλλες εξηγήσεις, όπως δεν ζητάω εγώ!!! Όσο για το πως πέρασα. Ή που δεν θα σας πω, ή που θα το διαβάσετε στα νέα !!!! :)
Open invitation, το ξέρεις!!!

@@ Λωράκι
1. όόόόχι!
2. Έλα βρε κουτό, πλάκα έκανα... Νομίζω το έχω!!!! :)
3. 1. ταπ! και 2. να μην φοράνε πέτο (και ύφος) ... γίνεται;;;; Πως γίνεται και εγώ όταν μπαίνω σε ένα σπίτι ΔΕΝ ρωτάω "ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΣΕΜΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ" αφού δεν θα ξυπνήσω να δω το σεμεδάκι πάνω στο Θανάση, ε;;;;;;; ΕΜΕΝΑ γιατί προσπαθούν να με πείσουν να βάλω σεμεδάκι στο Θανάση αλλιώς το πυρ το εξώτερον;;; ε;;;
Για τις μαμάδες: πάσο... ΣΥΜΦΩΝΩ! Μετά τα 30 όμως κάάάάάτι φταίει και το πέτο ... άλλωστε ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΜΑΔΕΣ;;;;; Ε;;; σε βάρκα γεννηθήκαμε (άσχετο)
Στον "χορό" θα πάω, θα πάω, θα χαμογελάω και δεν θα εκφέρω άποψη. Δεν το βλέπω και να διασκεδάζω όμως ΕΚΤΟΣ και αν -δίκιο έχεις- ΨΩΝΙΟ στο ΨΩΝΙΟ: Εμείς στο pretend έχουμε και ένα επίπεδο άλλωστε ... (κοιτάς γύρω) ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ μπορώ να πω!

Σμααααακ

Unknown είπε...

Δεν έχεις σεμεδάκι στο Θανάση;;; :ooo

KV είπε...

Kαμηλιέρη όόόόόχι αλλά ... το σκέφτομαι!