30 Αυγούστου 2008

...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις;;;; μμμμμμ ... :)

Καλημέρες!
[λεωφορείο ή γατί;
... υψηλή αδρεναλίνη]


Γιατί το ξαναδιαβάζουμε (work in progress):

* Each ---> Its και -φυσικά- το ανάποδο,
* latter ---> later και ...-φυσικά- το ανάποδο,
* proceed ---> precede -o Bill,
...


28 Αυγούστου 2008

Φασαρία -η καλή

Τα μικρά γύρισαν στο Ίδρυμα, έχω πει την φράση με τον κατεργάρη ουκ ολίγες φορές εδώ και δυο τρεις μέρες. Φασαρία -η καλή!

Κανονικά μένουν 4-5 μέρες για ΤΟ deadline ,εγώ πρέπει να το έχω έτοιμο το Σάββατο -την Κυριακή φεύγω για άάάάάλλο deadline/meeting στη σωστή μεριά του νησιού ... θέλει και αυτό καλή προετοιμασία ...

Αν αυτά δεν εξηγούν το ότι έχω να μπω στο Dente πολλέέέέές μέρες, να σας πω τι μου λέει ΚΑΘΕ πρωί πριν φύγω για την δουλειά η γλυκύτατη (75+) σπιτονοικοκυρά μου:
"Να μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το stickάκι με την δουλειά, ε;;;"
Καφές Νο ... 12, 13 ή 14, ηθικό ανέλπιστα ακμαιότατο. Εξατμίζομαι!
Καλησπέρες
[επόμενο προγραμματισμένο deadline
:) τέλος Σεπτέμβρη και ...τέλος Σεπτέμβρη!]

21 Αυγούστου 2008

ban gum

One of these days ... Ξέρετε τι εννοώ. Εκείνες τις μέρες που από το πρωί όλα πάνε στραβά ... Όχι καταστροφικά στραβά, χωρίς μεγάλα δράματα. Απλά μικρές, διαδοχικές, φρικτά πληκτικές και ανεγκέφαλες χαζομάρες. Όλη μέρα.

Το βραβείο (μέχρι τώρα) παίρνει ο ευγενέστατος κύριος (ή η κυρία) που πέταξε την τσίχλα της ΠΑΝΩ στο φρεσκοπλυμένο (και γεμάτο βενζίνη) γατί ... Γρουμφ ... ΠΟΛΥ καλά κάνανε στη Σιγκαπούρη και τις απαγόρευσαν. Όλη η χημεία του κόσμου, δεν μπορεί να απομακρύνει την (μπλιαχ), απλωμένη από την ζέστη, βρωμερά sticky παλιοτσιχλόφουσκα χωρίς να χαλάσει το χρώμα του γατιού. Και μην μου πείτε για παγάκια ... Μετά από 10 χιλιόμετρα, πυκνής κυκλοφορίας σε θερμοκρασίες Λεβεντογέννας, ΔΕΝ είναι option τα παγάκια... γρουμφ.

ΟΚ ... ο καφές Νο 12, 13 ή 14 τέλος, βαθιά ανάσα και ... επιστροφή στο μπαλκόνι ... Αν τα καταφέρω να φτάσω μέχρι εκεί, λέω να μην ξαναμετακινηθώ για σήμερα!
Σπεραααααααα
[6 μήνες είχα να το πλύνω...
ταπ]

19 Αυγούστου 2008

έξω

Αυτές τις τελευταίες μέρες, το "μέσα" δεν αντέχεται καθόλου. Ακόμα και με το κλιματιστικό full power ... Μα ... τέτοιες μέρες μέσα??? Δύσκολο, huh? (it defeats all reasons for being here). Οι μικρές και μεγάλες αποδράσεις βοηθάνε μόνο όσο είσαι μακρυά από τις οθόνες. Πάντα γυρνάς για την "κούρσα της ταλαιπωρημένης πρότασης" σε ένα δωμάτιο που -όσο φωτεινό και αν είναι- δεν φέρνει μέσα το καλοκαίρι.
Μετακόμιση έξω λοιπόν! Ο μικρός Θανάσης είναι ... μικρός για κουρασμένα μάτια, ο μεγάλος Θανάσης δυσκίνητος ... ΧΑ!
Κατέβασα τέντες, έβαλα μπαλαντέζες, έκανα συνδέσεις, φόρεσα τον μεγάλο Θανάση τα ροδάκια του και τον μετέφερα (για τις επόμενες 10 μέρες) στο μπαλκόνι. Φρόντισα να κάνω το μικροπεριβάλλον της βεράντας πιο φιλικό (γλάστρες (καλά, Βαβυλώνα πλέον :)), σκιά, τρεχούμενο νερό, κρεμαστά, pod), έφτιαξα καφέ και λεμονάδα, εβαλα εκατομμύρια παγάκια στην κατάψυξη και ... ... ταπ ταπ ταπταπ. .. περιμένω να μου έρθει έμπνευση! ΧΑ!
Πιο εύκολο το βλέπω να βρέχει στην Λεβεντογέννα Αυγουστιάτικα :) ... counting down ξανά.
Καλησπέρες
[και η γάτα;]

Πειραματικό: Ginger lemonade
Σε μία κανάτα 2 lt, διαλύουμε 1/8 του κουταλιού αλάτι σε 250 ml νερό.
Τρίβουμε 6-9 κουτ. σούπας ginger, βάζουμε τον χυμό του στη κανάτα και το υπόλοιπο (ίνες κλπ) το βράζουμε για 20 λεπτά με 500 ml νερό. Αφήνουμε να κρυώσει, φιλτράρουμε τις ίνες, προσθέτουμε 120 ml χυμού λεμονιού ή lime, διαλύουμε 3-6 κουτ. σούπας μέλι και τα προσθέτουμε στην κανάτα. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τα 2lt και παγώνουμε! -Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.

ΠιΕς. Αν προσθέσετε και μέντα, μόνο το ρούμι λείπει!

15 Αυγούστου 2008

mojito shots

Πολύ μου αρέσει η έκφραση "Πάσχα του καλοκαιριού". Έχει λίγο κάτι από αυτό που εγώ ορίζω Ελλάδα ... Anyways, too late, too much alcohol in my blood stream -wise not to take the car!

Ξέφυγα, όπως όλοι ξέρουμε, τέτοιες μέρες είναι σοφό (εκτός από alcohol, πολλά λίτρα νερό και καρπούζι) να έχει κανείς lime στο ψυγείο του, ελπίζω να έχετε και μέντα γιατί ακολουθεί ένα super πειραματικό που μόλις εξετέλεσα με απόλυτη επιτυχία (ελπίζω) :). Λοιοιοιπόν:

Διαλύουμε ένα κουτάλι της σούπας ζελατίνη σε 1/4 της κούπας ζεστό νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1/4 της κούπας νερό και 1/4 της κούπας ακατέργαστη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 1/2 κούπα λευκό ρούμι (από το καλό!), τον χυμό από 5 limes (μισή κούπα χυμός περίπου), 1 1/4 κούπα λεμονάδα (όϊ σύντεκνε με ανθρακικό, στίβουμε λεμονάκια ή αν βαριόμαστε ΧΩΡΙΣ ανθρακικό) και 1/2 της κούπας ψιλοκομμένη μέντα. Το μοιράζουμε δε 4 ποτήρια (εκτός και αν μας ενοχλεί αισθητικά η μέντα οπότε μπορούμε να την απομακρύνουμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Διακοσμούμε με φρέσκα φύλλα μέντας και φέτες (ή το ξύσμα) lime.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η ποσότητα φτάνει για 4 ποτηράκια... Θα πρέπει να έστυψα την παραγωγή ολόκληρου του δέντρου για αύριο!
night night
[ζέέέέέστη... ταπ]

11 Αυγούστου 2008

#

ΣΚ πάνω (μέσα) στο κύμα, με αέρηδες και μπουρινάκια και δροσιά και ηρεμία, μακρυά από τον Bob (τον μάστορα), την σκόνη, την ζέστη και την ΕΕ.
Δευτέρα, back to work (η λέξη home να μην βγαίνει; ... μα με τίποτα;;;;). Η "πρωτεύουσα" μοιάζει άδεια, ελπίζω να είναι κιόλας!!! :) Στα μπαλκόνια μου 10 εκατοστά χώμα, o Bob ήταν busy το ΣΚ, τα σπιτάκια δίπλα εξαφανίστηκαν ... Κακιασμένε παλιοBob, ήταν χαριτωμένα, να δω τι θα φτιάξεις τώρα ... :(
Anyways, ακόμα μια προσπάθεια να συγκεντρωθώ πριν την επόμενη μικρή απόδραση. Για να δούμε :)

Καλημερούδια
Καλή εβδομάδα
[θα μπορούσα όμως να έφευγα και αύριο,
και πάλι να προλάβω, ή όχι ... χμμμμ .... ]

7 Αυγούστου 2008

ζεν ...

Κάποιος νόμος πρέπει να υπάρχει ΚΑΙ για το πέραν των εργασιών του Buster, του Demolition Master, έτσι;;; Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez, έκανα το λάθος και γύρισα στο σπίτι νωρίς. Στις 5:30 ...

20:39 και ο Buster τον χαβά του ... Τούβλο, τούβλο τα ρίχνει τα σπιτάκια δίπλα ... τούβλο και πονοκέφαλος ... Στα 11 ρίχτερ φτάσαμε. Να πιάνει άραγε στην ΕΕ το ... "δεν πρόλαβα γιατί με ενοχλούσε ο Buster, να σας στείλω το proposal λίγο πιο Σεπτέμβρη;;;" ή τσάμπα προσπαθώ να γράψω λέξη ;;;
Σπεραααα
[ταρρρρρ ταπ ταπ ταπταπ]

6 Αυγούστου 2008

mess

Είναι ευγενικοί, δεν μπορώ να πω ... Και refreshingly χαμογελαστοί ... Και σέβονται και τις ... ανησυχίες της γειτονιάς. Σκέπασαν ένα ολόκληρο κομμάτι της πολυκατοικίας μας, επειδή τους εξηγήσαμε ότι τα φυτά μας ίσως ταλαιπωρηθούν με την σκόνη (όόόόλες οι γειτόνισσες ενωμένες κατά της καταπίεσης της γλάστρας ... λίγα περνάει για να επιβιώσει στους Τροπικούς;;;). Και, παρόλο που μαζεύονται από τις 7 παρά τέταρτο, δεν βάζουν τρυπάνι ποτέ πριν από τις 7 ... Και ναι, στις 7 (07:00) εγώ είμαι ήδη στον 2ο, 3ο ή 4ο καφέ (depending on the day and the mess) ΑΛΛΆ ... seriously, είναι καιρός τώρα για χτισίματα;;; Ε;;;; Το νευρόνιο είναι ευαίσθητο το πρωΐ. Όσο και αν το έχεις προειδοποιήσει. Μπορεί να έχει δει (σαν μέσα σε όνειρο ένα πράγμα) την Ρόζα την Μπουλντόζα να ετοιμάζεται, τον κολλητό της τον Ανδρέα τον Εκσκαφέα να τρίβει χαρούμενα το... μάρσιπο, και τον Buster τον Demolition Master (συγγραφική αδεία) μες την τρελλή χαρά ΚΑΙ πάλι, εκείνο το πρώτο Ταρ ταπ ταπ ταπταπ είναι αρκετό για να το κάνει φραπέ ... Και μάλιστα από εκείνους τους ΠΟΛΎ αντιπαθητικούς που ο αφρός τους διατηρείται για μέρες ...

Κάπως έτσι ξεκινάει η μέρα μου από το Σάββατο. Και ... ακόμα δεν καταφέρανε να ρίξουν τα μικρά παλιά σπιτάκια ( γμτ :( δύο είχαν μείνει σε όλη τη γειτονιά) ... Και είναι και τόσο πολύ ευγενικοί που δεν μπορείς να τους θυμώσεις (άσε που το μικρό εκσκαφεάκι είναι και cute, ΠΟΛΥ θα ήθελα να μου το δάνειζαν για καμμία εβδομάδα) ... γρουμφ. Μήπως χρειάζομαι sabbatical? (Γιατί απλές διακοπές μάλλον δεν φτάνουν) ... Χμμμ ...
Καλημερούδια
[Έκτακτη δικαιολογία πάντως
για τα 3 εκατοστά σκόνης
πάνω στο γατί!
Ταρ ταπ ταπ ταπταπ
Ταρ ταπ ταπ ταπταπ
Ταρ ταπ ταπ ταπταπ
Ταρ ταπ ταπ ταπταπ
μπρρρρρρρρρρρρ]