27 Φεβρουαρίου 2008

7 θανάσιμα αμαρτήματα;;;

Το Λωράκι που αρμενίζει στο Βελγολιβάδι με προσκάλεσε να γράψω σε ποια από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα έχω υποπέσει (ευτυχώς υπάρχουν και οι μπιρίμπες, άντε να δω πότε θα γράψουμε ξανά χωρίς πρόσκληση). Χμμμμ ... αντιγράφω την εισαγωγή από την Λώρα που την αντέγραψε από τον Μούργο:

"Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα –συμφωνα με τη Βικιπαίδεια - είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία, την οποία εισήγαγε ο Πάπας Γρηγόριος Α΄ κατά τη διάρκεια της θητείας του 590-604 μ.Χ. στην εργασία του Magna Moralia.
Τα αμαρτήματα ονομάζονται “θανάσιμα” γιατί σύμφωνα με την εκκλησία μπορούν να στερήσουν τη θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του ανθρώπου, εκτός αν συγχωρεθούν με την εξομολόγηση."


Και μένω λίίίίγο στην εισαγωγή ... Τα συγκεκριμένα 7 θανάσιμα αμαρτήματα ΠΡΟΣΟΧΉ: τα εισήγαγε ο Πάπας Γρηγόριος Α΄ στην εργασία του "Magna Moralia" ... Mμμμ ... Λάγνος και άπληστος τίτλος θα έλεγα. Αλαζονικός σίγουρα... Και ... scientifically speaking ...που δημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη εργασία;;; Ήταν το περιοδικό peer reviewed;;; Πόσα citations πήρε;;; (βγάζοντας τα self-citations of course)... Γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπάρχουν χειρότερα αμαρτήματα από την λαγνεία... ή μάλλον ... η λαγνεία itself χωρίς επεξηγήσεις, γιατί είναι αμάρτημα;;; Όπως καταλάβατε:
• Λαγνεία (luxuria) : Check!
Πάμε παρακάτω,
• Λαιμαργία (gula)
Τι εννοούμε λαιμαργία;;; γιατί αν το εννοούμε όπως το ... εννοούμε ... γιατί είναι αμάρτημα ;;; Εδώ έκανα επιπλέον βιβλιογραφία (α ρε Wiki!). Λαιμαργία λοιπόν εννοούμε τα εξής:
* Praepropere - eating too soon
* Laute - eating too expensively
* Nimis - eating too much
* Ardenter - eating too eagerly
* Studiose - eating too daintily
* Forente - eating too fervently
Eating in general, αν κατάλαβα καλά... Ταπ και Check!
• Aπληστία (avaritia)
Ε, ναι και εδώ έκανα την βιβλιογραφία μου για να δω τι εννοεί. Όχι ότι θεωρώ την απληστία καλή, πολύ κακή την θεωρώ αλλά ... ένας φόνος, ένα μαλλιοτράβηγμα, ένας φθόνος, μια κακία μου προηγείται κάπως ... Η Wiki δίνει μια εξήγηση που μοιάζει με το παλιό "αν η γιαγιά μου είχε ρόδες" ... ταπ αλλά ΔΕΝ τσεκάρουμε! (χιχι, ποτέ δεν ήθελα πολλά ... αλλά και αυτό δεν εξαρτάται από το πως ορίζει κανείς τα "πολλά";;;)
• Oκνηρία (acedia)
Μμμμμμ (της αγελάδας)... Wiki, Wiki και αντιγράφω γιατί είπαμε κάτι δεν μου πάει καλά με τις προτεραιότητες της magna :
"More than other sins, the definition of sloth has changed considerably since its original inclusion among the seven deadly sins. In fact it was first called the sin of sadness (tristitia in Latin). It had been in the early years of Christianity characterized by what modern writers would now describe as melancholy: apathy, depression, and joylessness — the last being viewed as being a refusal to enjoy the goodness of God and the world He created. ... blah blah blah ... When St. Thomas Aquinas selected Acedia for his list, he described it as an "uneasiness of the mind," being a progenitor for lesser sins such as restlessness and instability. Dante refined this definition further, describing Sloth as being the "failure to love God with all one's heart, all one's mind and all one's soul." He also described it as the middle sin, and as such was the only sin characterised by an absence or insufficiency of love. In his Purgatorio, the slothful penitents were made to run continuously at top speed." (Ωχ;;; και εγώ που βαριέμαι το FP7;;;)"... Current interpretations are therefore much less stringent and comprehensive than they were in medieval times, and portray Sloth as being more simply a sin of laziness or indifference, of an unwillingness to act, an unwillingness to care (rather than a failure to love God and His works). For this reason Sloth is now often seen as being considerably less serious than the other sins, more a sin of omission than of commission." Ουφ λες σιριους ... βγάλτε το καζάνι από την φωτιά... θα χρησιμοποιήσουμε grill και βάλτε μου εμένα το Check μου στην σύγχρονη έννοια του όρου ...
• Oργή (ira ) Check ... Το zen ... zen, αλλά όταν μου το χαλάσουνε, είπαμε!
• Ζήλεια (invidia) Τσού, δεν ζηλεύω ανθρώπους και πράγματα. Δεν συγκρίνω καταστάστεις. Δεν με πιάνει το συναίσθημα της ιδιοκτησίας.
• Αλαζονεία (superbia) ... ... ... ΟΚ, ΟΚ check, σε λίγα πράγματα έχω -εκ των υστέρων, ποτέ συνειδητά, αποδώσει κάποια συμπεριφορά ή αντίδρασή μου σε αλαζονεία. Ελάχιστες από αυτές τις φορές δεν αφορούσαν επαγγελματικό θέμα... ταπ
Μάάάλιστα ... 5-2, και εγώ ξεπέρασα την βάση (πέρασα; πέρασα;;;;) αλλά ξαναλέω, ήταν peer reviewed το περιοδικό;;;

Καλούνται οι κ.κ.:
Να πάρουν την σειρά τους για το καζάνι!!!*
Καλησπέρες
[I ira FP7]

* Και επειδή ΞΕΡΩ που θα πάει το μυαλό σας, Καζάνι/Λεβεντογέννα=> πωπω γλέντια που θα κάνουμε ... ταπ... Όχι το καλό καζάνι!!!!

ΠιΕς 2. Α, ναι... και όποιος/α παρακολουθήσει το show σήμερα, να μην απαντήσει καθόλου στην λίστα με τα αμαρτήματα : Να πηδήξει αμέσως στο καζάνι...ήμαρτον!

27 σχόλια:

Unknown είπε...

Στο καζάνι δεν γίνεται, έχω την κρότ, εσένα λοιπον λέω να σε ρίξω στην πυρά...

Ανώνυμος είπε...

Καμηλιέρη, εμένα δε με πειράζει να βράσω μαζί με το Μπέρμπον V!! ίσα ίσα, θα χαζογελάμε και θα περνάμε καλά.

Μπέρμπον, καλά χρειαζόσουν και βιβλιογραφικές παραπομπές για να παίξεις σε μια μπιρίμπα?

Έχεις δίκιο πάντως, το σύγγραμμα δεν ήταν επαρκώς πιστοποιημένο και άρα δεν είναι αποδεκτό με επιστημονικά κριτήρια, αλλά αυτό δε νομίζω πως θα επηρρεάσει τον καμηλιέρη όταν θα μας ρίχνει στα καζάνια και θα μας αλατοπιπερώνει!!!

Ποιο show?

νατασσΆκι είπε...

Εγώ θα πάρω το καζάνι της Λεβεντογέννας, αν δεν σε πειράζει...
:)
(αργεί ακόμα, γμτ! Μέέέέχρι το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, ξανά...)

Καλά, αλλά οι σεναριογράφοι εδώ γκρινιάζουν!
:)
Άκου θανάσιμο αμάρτημα η Oκνηρία και η Λαιμαργία!
Τι λέμε τώρα !!!!
(στο καζάνι, στο καζάνι!!!)

Φιλιά, φιλενάδα
(10+)

Xνούδι είπε...

Το 4, ύπουλα τρύπωσε για σήμερα στο μυαλό μου, από την ώρα που ξύπνησα.
Σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου. Δεν υπάρχει φορά που να σε διαβάσω και να μην γελάσω με την καρδιά μου. Αφού γράψω την ρημαδα 123 σελίδα (ναι, ακόμα) θα ανταποκριθώ με χαρά.

Καφές 1 και καλημερούδια :))))

Alepouditsa είπε...

peer review στον πάπα;;;
ώρε κόσμος που θα καιγόταν!! ;-))

α, πα,πα...ούτε εσύ σώζεσαι :-ppp

Καλημερούδια :-))

KV είπε...

@@ Καμηλιέρη στο grill να μπεις εσύ, εγώ θα πάω στο καζάνι με το Λωράκι!

@@ Λωράκι φυσικά και χρειαζόμουν γιατί καθόλου δεν κατάλαβα πως μερικά πράγματα είναι αμαρτίες. Άσε που, υποψιαζόμουν ότι είναι αμαρτίες και για τον λάθος λόγο!!!! Και αλήθεια τώρα, άμα γράψω εγώ την magna blogocarta, ήήήή όχι εγώ αλλά ένας superblogger, θα την δεχτείτε όλοι αγόγγυστα ;;;; {Γιατί αν είναι έτσι, να πω στον superBlogger κάνει αμαρτία το να μην απαντάς σε μπιρίμπες, ακούς καμηλιέρη;;;;)
To Euroshow ... :(

@@ Φιλενάδα αμέσως το κατάλαβα ότι στο Λεβεντογέννικο καζάνι θα πηδούσες εσύ!!! :)))) Θανάσιμη που λες η λαιμαργία ... :( άσε που δεν κάνει να τρως και σε ακριβά εστιατόρια ή καλά φαγητά. Γρουμφ ;;;
Νο 6 και ... γρουμφ!!! :))) Φιλιά!

@@ Χνουδένια (ευχαριστώ, likewise το ξέρεις :))) ) Το 4 και εμένα με παιδεύει καλή μου ! Συχνά, βασανιστικά! Φιλί

@@ Αλεπουδίτσα και στον Πάπα και στον Πλανητάρχη και στον Οικουμενικό, σε όλους ... έτσι δεν πρέπει; Μην ανησυχείς, εγώ πήδηξα από μόνη μου στο καζάνι ... Πλάκα είχε, βρήκα την Κρότ μέσα!

Καλησπερούδια! :)))

Ανώνυμος είπε...

Καλημεραααααααα!
διαβασα ολα τα ποστ που εχασα μαζεμενα! τι μπλογκοπαιχνιδοχαρα εχει πεσει;
θα ανταποκριθω, αλλα οχι παραυτα, αλλα να σαι σιγουρη σε ολα!!
φιλακια!

Ανώνυμος είπε...

ναι, ναι, αμαρτία το να μην απαντάς στις μπλογκομπιρίμπες! έτσι θα βάλουμε και τον καμηλιέρη στο καζάνι και θα διασκεδάζουμε τρυπώντας τον με την πιρούνα για να δούμε αν έγινε, εε??? Να μάθει αυτός να με εκβιάζει!

ΦΥΣΙΚΑ και είναι αμαρτιες για τον λάθος λόγο!!!

euroshow? ααααα, εκείνο το τσίρκο? το είδες?

Αλεπουδίτσα, μη χαζοχαίρεσαι: ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΩΖΕΣΑΙ, χο χο χο!!

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Καλημέρα! (Μέρα ναι,όταν ξυπνάς μέρα είναι... :Ρ )
Μαζεύτηκα κι εγώ επιτέλους στη μπλογκόσφαιρά και βλέπω πολλες πολλές προσκλησούλες! Thanks!

Αυτό με τα αμαρτήματα,που το λέει θανάσιμο,πεθαίνεις και στο ένα ή πρέπει να κάνεις κέντα για να βγεις? Αν είναι ν αρχίσω να ψάχνω για χύτρα(το καζάνι είναι μπανάλ)...

Alepouditsa είπε...

Krot, σιγά μην γλύτωνα... να ΄ρθω να σας κάνω παρέα βρε παιδιά ;-))

...θα σιγοβράζουμε και θα ατμίζουμε ...κατι σε χαμάμ το βλέπω...

KV είπε...

@@ G'day νησιώτισσα lw και να μας ζήσεις!!! Διάβασες όλες τις μπιρίμπες με το που ήρθες βρε πουλάκι μου;;; Σιγά σιγά τώρα, να μας τα γράψεις με κέφι. Πρώτα τα του Νησιού με τις οικοδομές τους (κάθε που πάει κάτι στραβά θυμάμαι να τηλεφωνήσω στους φίλους εκεί!!!) Σμακ!

@@ Λωράκι, ένα καζάνι εμείς, άλλο ο Καμηλιέρης όμως, ε;;; με πιάνει και κλειστοφοβία, άσε που θα μας αρχίσει τα "μη" και τα "γιατί" και θα σβήνει και τη φωτιά πότε πότε για να μην καταναλώνουμε ενέργεια και θα μας την σπάει. Θα τον τρυπάμε από μακρυά, διπλανά καζάνια, θα φέρω και ντιζαϊνάτο πιρούνι και το control που θα ανάβει αυτόματα την φωτιά.
>euroshow? ααααα, εκείνο το τσίρκο? το είδες?
ΟΧΙ και ακόμα δεν ξέρω ποιος θα μας "εκπροσωπήσει"¨... Εγώ ψηφίζω σταθερά Ρουβά!!! :)))

@@ Μπούρδου μου,δεν σου χαλάω χατήρι : Καλημέρα!
>Μαζεύτηκα κι εγώ επιτέλους στη μπλογκόσφαιρά
Καιρός ήταν γιατί θα έμενες από απουσίες, υποχρεωτικό το μάθημα!
Με τα αμαρτήματα (χαχχαχα είσαι και εσύ χαρτόμουτρο;;;) ΑΝ είσαι καθολικός πεθαίνεις και που σκέφτηκες ότι μπορεί και να το φας το σοκολατάκι ... Όλοι οι άλλοι, ζητάμε μετά την κέντα συγνώμη και δεν καιγόμαστε... Αν εσύ το βλέπεις σε φλος όμως ... πάρε καζάνι, χύτρα ότι θες, αρκεί να είναι βολική και άνετη !!! {τιπ : Αν την βάλεις να σφυρίζει δίπλα στον Καμηλιέρη, μπορείς να συνεχίσεις να αμαρτάνεις και καθώς βράζεις!!!! }

@@ Αλεπουδίτσα, για τα 7 δεν απάντησες ακόμα, πως πηδάς έτσι οικειοθελώς στη φωτιά;;; Ξέρεις τι άπλα θα έχει πάνω με τα ερκονδίσια;;;;

νατασσΆκι είπε...

Φιλενάδα, :)))
άλλο καζάνι εμείς, άλλο ο καμηλιέρης; Καλά, θα πιάνουν και πολύ χώρο οι καμήλες του, γι' αυτό!
:)
Η Καλομοίρα παιδί μου θα μας εκπροσωπήσει (δεν το είδα, είχα καλύτερα πράγματα να κάνω εκείνη την ώρα, μα ενημερώθηκα... ;) )

Αλλά εμείς, Ρουβά σταθερά (γιατί, δεν ήταν ο καλύτερος, ε; Ε; !!!!)

Ετοιμάζω μπριζολάκια μαρινάτα, για το βράδυ -και κοτόπουλο, και λουκάνικα.. Προλαβαίνω να τα πάω στο πλοίο, θες;
:)

(αμέτρητοι, σήμερα..κι έχει ακόμα,κάμποσους -το βράδυ το πρόγραμμα έχει και ρακές με τους σύντεκνους και τη λοιπή συμμορία! ;) )

Σμακ!

KV είπε...

ΟόόόόόΧΙ φιλενάάάάδα μου, μην ζαχαρώνεις την αλήθεια!!! :))) Ο Καμηλιέρης θα μπει σε άλλο καζάνι για αλλιώς θα κλείνει την φωτιά και θα παραπονιέται ότι καταναλώνουμε ενέργεια και τι θα γίνει με το περιβάλλον. Εγώ το καζάνι το θέλω ζεστό, όχι χλιαρό!!! Να αρπάξουμε και κανένα κρύωμα;;; Ε-μα!!!

Καλομοίρα ε; Εγώ και πάλι Ρουβά θα ψηφίσω, και όχι γιατί είχε το καλύτερο τραγούδι (δεν ξέρω τα περισσότερα επόμενα/προηγούμενα μετά το μάθημα σολφέζ), και ΌΧΙ για αυτό που σκέφτηκες (αλλιώς θα ψήφιζα τον Colgate)!!! Γιατί εμάς -τους -πρώην- μετανάστες- ο Ρουβάς μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, μετά από εκείνη την νύχτα ... Τόόόότε που δεν είχε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, έστω μια ταινία, σε κανένα από τα 300 κανάλια της γηραιάς Ευρώπης και του Νησιού, και που ο ανυποψίαστος μέσος Έλληνας μετανάστης ΔΕΝ ήξερε καν ότι συνεχίζει να υπάρχει ο ιερός θεσμός του euroshow, και που ο μέσος ΚΕ και πρόσεξε και σχολίασε τον Ρομποκοπ και την Ελληνική συμμετοχή ... Για καιρό ... Μετά ο Ρουβάς ήταν άνοιξη, if you know what I mean...

Όσο για τα μπριΤζολάκια (το Τ το λέτε και ανατολικά;;; :::)))) ) ΚΑΙ η Ευρώπη φταίει!

φιλί (και εδώ μεγάλο νούμερο και ... μα ουφ πια!!!! :) )

νατασσΆκι είπε...

Αχαχαχαχαχαχα!!!
Γι' αυτό το Ρουβά!!!
:))))
(είπα κι εγώ!)
+1 λοιπόν!
;)
(ναι, το Τ το λέμε!)
(αλλά ξεχνάμε, από συνήθεια, να το γράφουμε!)

**Μόνος του ο Καμηλιέρης λοιπόν! Φυσικά ζεστό το καζάνι, ε-μααα!
Φιλί

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ!!!
Το ήξερες ότι θα ακολουθήσει αυτό το παιχνίδι και μου την είχες στημένη ε;
(Σε ποιο αμάρτημα εντάσσεται το "σου την έχω στημένη; :) )

Καλά, θα ... ανταποκριθώ...
Ευχαριστώ που .. με σκέφτηκες!!
Καλό ξημέρωμα
Φιλιά

KV είπε...

Καλημερούδια

@ Καμηλιέρη, σε βλέπω στον παράδεισο καλέ μου ... χαχαχα!

@ Φιλενάδα, νο 3 και ελπίζω να ξύπνησες μετά τις κρεπάλες!! :)))

@ Σωτήρη, εγώ;;; όχι βέβαια!!! Σιγά μην στην είχα στημένη. έχεις το νευρόνιο για τόόόόσο ύπουλο;;;; :) φιλί!

@ Κροτ, ούτε που να σκεφτείς να απαντήσεις στο παραπάνω!!!

ΠιΕς. Όπως βλέπετε, πλέον δεν χρειάζεται καν να ρωτάτε!

σμακ

νατασσΆκι είπε...

Καλημέρα φιλενάδα -όχι μόνο ξύπνησα, αλλά και "ερεύνησα" -τα αποτελέσματα, θα τα βρεις στο ελληνικό κουτί σου
;)
(4 έφτασα, δύσκολη μέρα!)

Αλλλλάάάάά...
Παρασκευή!!!
(και φεύγει κι αυτός ο ανάποδος Φλεβάρης!)

Σμακ!

Alepouditsa είπε...

Καλημερούδια!! για τα εν λόγω 7, δεν εκλήθην αγάπη μου... με ξεχάσατε
(χε, χε, χε!!!)

αλλά ΕΧΩ ΕΠΙΓΝΩΣΗ της κατάστασής μου... εγώ είδα λίγο από το euroshow...οπότε καίγομαι απευθείας!! (χάλια ήταν...δεν το άντεχα και πολύ...τα τραγούδια άκουσα βασικά...και τα τρία επιεικώς μέτρια, αλλά τελοσπάντων της Καλομοίρας είχε πιο μπρίο...(αν το τραγουδούσε και κάποιος άλλος, έστω η Χρύσπα, θα ήταν ακόμη καλύτερα βέβαια))

Εντάξει;;; σας έπεισα;;;

ΥΓ: τέτοια πράγματα κατάφερε ο Ρουβάς ε;; μωρέ Μπράβο!

Φιλάκια!! Καλημέρες!! Ερχεται ΣΚ!!
:-D

Ανώνυμος είπε...

ναι στο ντιαζαϊνάτο πιρούνι!
όχι πολύ μακριά τον Καμηλιέρη, θέλω να φτάνω να τον τρυπάω! (οι καμήλες όμως δεν θα είναι αμζί του, τι φταίν οι καμήλες?!).

νευρόνιο κακό μόνο όταν είναι ντεκαφεϊνέ! αλλιώς νευρόνιο ζούπερ!

(καλά ακόμα θυμάσαι το Ρόμποκοπ? Οι κακές γλώσσες λένε πως η Kalomoira κοπιάρισε την Παπαπρήζου!)

KV είπε...

@@ Φιλενάδα μου, πότε καλή μου :) Wiki τα προλαβαίνεις όλα;;; ε ;;;; Νο 8 ή 9 ή 10 και Π απόγευμα: και μόνο η ιδέα του ΣΚ φτάνει!!!! Σμάάάακ

@@ Αλεπουδίτσα είδες που είπα πήδα στο καζάνι;;;; :)))) Κανονικά έπρεπε να είχες δει και το euroshow μέσα από το καζάνι!!! :))))) Καλό ΣΚ και σε σένα, να περάσεις καλά!!!

@----> Ποιος δεν έγραψε για τα 7 καζάνια;;;; Να καλέσει ΆΜΕΣΑ την αλεπουδίτσα!

Παρασκευή απόγευμα, long we, (άσχετα αν κάποιοι δεν θα το καταλάβουν αυτό) άλλη αίσθηση!!! tata

νατασσΆκι είπε...

Εγώ, εγώ !!!
(έτοιμη της την έχω την πρόσκληση, προσεχώς!)
:))))

Μουτς!
(10+, κι έχει ακόμα..)

KV είπε...

@@ χαχαχα Λωράκι να κόβουμε και εισιτήρια!!! (Ήσυχος δεν είναι όμως ο Καμηλιέρης;;; Λες να μην έχει πάρει είδηση ότι τον τρυπάμε;;;)
Όσο για την παρένθεση .. ΦΥΣΙΚΑ θυμάμαι τον Ρομποκοπ!!!! Όλη η Ευρώπη μου είχε τηλεφωνήσει να δω τον Ρομποκοπ!!! και ... την Παπα-ποιά;;;;

biz

KV είπε...

Φιλενάδα εγώ είπα να της αφήσω μια πιθανότητα να μην βράσει και εκείνη, αλλά ... κάτι μου λέει ότι δεν θέλει!!! :)
Σμακ!

Ανώνυμος είπε...

είναι τόσο ο χοντρόπετσος ο Καμηλιέρης?

Αλεπουδίτσα κληθεί άμεσα!!!

νατασσΆκι είπε...

Καλημέρα φιλενάδα!
Καλό μήνα
(και καλό κουράγιο με τους ευρωπαίους..!)

Σμακ!
(2, κι εφημερίδες)

:)))

KV είπε...

Bonjour κουκλάρες και καλό μήνα! Νο 2 και ... κατόικον περιορισμό!
σμακ καλό ΣΚ

Alepouditsa είπε...

Bonjour!! καλό μήνα!!! :-D

εγώ θα αφήσω εδώ τις ευχές μου, από εδώ ξεκινάω την ανάγνωση... (και έχω πολλά να διαβάσω)

Σημείωσεις:
- Κβούλα: έχασες την ευκαιρία ;-))
οι καμήλες δεν έχουν κανένα λόγο να με καλέσουν στα 7 καζάνια :-(
- Κροτούλα: Δυστυχώς η αλεπουδίτσα δεν δύναται πλέον να απαντήσει στην κλήση για τις καμήλες...