7 Μαΐου 2007

Χρώματα

Πάσα από την Μαρίνα (Ευχαριστώ Μαρίνα): "Να γράψω για τα τραγούδια εκείνα που θυμάμαι να σημαδεύουν τη ζωή μου μέχρι τώρα, τις καλές στιγμές, τις γλυκές στιγμές, τις πικρές στιγμές, τις ώρες της οδύνης. Τις ώρες της χαράς."

Πρόβλημα. Σπάνια συνδέω στιγμές με τραγούδια. Στιγμές με μυρωδιές και εικόνες και χρώματα, ναι ... όχι τραγούδια. Στα τραγούδια δίνω ανθρώπινο πρόσωπο ή στο πρόσωπο δίνω τραγούδι. Τις περισσότερες φορές σίγουρα η αντιστοίχηση γίνεται με αφορμή κάποια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά οι στιγμές αλλάζουν αλλά το τραγούδι παραμένει...
Δεν είναι απαραίτητα μουσικά τα καλυτερότερά μου λοιπόν αλλά για κάποιο λόγο, κάποια στιγμή, κόλλησαν σε κάποιο πρόσωπο. Kαι για να μην ξαναγράψω σεντόνι, καθένα από τα παρακάτω τραγούδια έχει πρόσωπο για εμένα :
Samuel Barber - Adaggio for strings
Nico Fidenco - A casa d'Irene
Frank Sinatra - My way
Foreigner - Waiting For A Girl Like You
Abba - Dancing Queen
Mika - Grace Kelly
Χάρις Αλεξίου -Βύσσινο και Νεράτζι

Βασίλης Καζούλης - Αμοργός
Billie Holiday - Blue Moon
Prince - Kiss
David Bowie - Life On Mars
Ήσουνα, τι ήσουνα (παξιμαδοκλέφτρα)
Μάνος Χατζιδάκις - Χάρτινο το φεγγαράκι

Αδύνατο να ακούσω το τραγούδι και να μην έχει πρόσωπο.

Σκυτάλη ... Κροτ, Καμηλιέρης, Vas (που είσαι by the way???), Νικόλας, και Χνουδένια (Χνουδένια, ξέρω, για εσένα είναι ακόμα πιο δύσκολο!)!!! KAI Aλεπουδίτσα ! Το ερώτημα το αρχικό, μην βλέπετε εγώ που έκλεψα!

5 σχόλια:

Кроткая είπε...

παίξαμε, παίξαμε....

σε μερικά με εξέπληξες, αλλά ο τρόπος που τα έχεις συνδέσει δεν επιτρέπει να το ελέγξεις... έρχεται από μόνο του!

σματς!

Unknown είπε...

Γρούμφ....
Ξαναρχίσαμεεεεε....
Επιδημία το κόβω...
ΟΚ αλλά ξέρεις ΤΙ ρεπερτόριο να περιμένεις >:)

Εν καιρώ...

Xνούδι είπε...

Παρόλο που είναι ήδη γραμμένη η λίστα μου χίλια ευχαριστώ καθότι θέμα λατρεμένο (θα βάλω το ονομα σου αύριο δίπλα στην πάσσα του Γιατρού). Ηταν η πιο εύκολη λίστα όμως. Στιγμές αρχειοθετημένες τόσο καλά. Τις βρίσκω αμέσως.

φιλιά πολλά

Nico Fidenco - A casa d'Irene
(το λατρεύω αυτό)

Marina είπε...

Τα τραγούδια σου, όλα και δικά μου αγαπημένα. Σου έχει τύχει να μείνει στην ανάμνηση, πρόσωπο-μυρωδιά-τραγούδι-χρώμα? Το τέλειο ή και το άπαιχτο.

Ανώνυμος είπε...

χρειάζεσαι δάνειο; ΑΝ ΝΑΙ! Επικοινωνήστε με την Hobelman Finance and Mortgages Limited® Για μικρά και μεγάλα δάνεια. Προσφέρουμε δάνεια με προσιτό επιτόκιο 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail στο hobelmanfinance@gmail.com και η δουλειά σας μαζί μας θα είναι μια καλή εμπειρία. +17816567138 η πίστωση είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα από την εθνικότητα.