1 Μαΐου 2007

ταξίδια

Η Πρωτομαγιά όταν ήμουν μικρή σήμαινε ταξίδι. Και μάλιστα μακρυά. Στην Κηφισιά!!! Απίστευτος ενθουσιασμός -τουλάχιστον στα κοντοστούπικα μέλη της παρέας, αν και δεν θυμάμαι κανέναν μεγάλο χωρίς χαμόγελο)- και η μέρα πάντα ξεκινούσε με τα γενέθλια της γιαγιάς. Ένα τεράστιο μπουλούκι φορτωμένο με γλυκά και κιθάρες της ευχόμασταν μελωδικά (first thing in the morning) ... μετά ο ηλεκτρικός, το ταξίδι για την εξοχή (την Κηφισιά εννοούμε πάντα), το μάζεμα και το παραδοσιακό κλέψιμο των λουλουδιών (αυτά των κήπων είχαν πάντα πιο μεγάλη γλύκα), το στεφάνι (κάθε οικογένεια το δικό της PLUS όλοι ένα για την γιαγιά), η επιστροφή, το βραδυνό στο σπίτι της γιαγιάς ...
:)
Ακόμα και σήμερα, θυμάμαι αυτό το "ταξίδι" με τον ηλεκτρικό σαν ένα από τα μεγαλύτερα που έχω κάνει.
Καλημέρα
Καλό Μήνα
[3 days to go
and then...

2 days to go!]

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Μμμμ...

Ναι... Εγώ πάλι θυμάμαι τις εξορμήσεις μας σε αγρούς και... ειδικά όταν τυχαίναμε στο χωριό, το (ξαναματα)σούβλισμα του οβελία στον κάμπο :)

Τι να πεις... καιρο έχω να "πιάσω" τον Μάι και σήμερα πάλι έχει συννεφιά :(

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλημερα και καλο μηνα!!!
Εγω θυμαμαι οτι πηγαιναμε σε κατι αλανες στη περιοχη μου και μαζευαμε λουλουδια για να φτιαξουμε στεφανι!!!!

KV είπε...

Καλημέρα, Καλημέρα και Καλό Μήνα. Τηρησα το έθιμο ... σύγχρονα: μπορεί να ήρθα στο γραφείο ΑΛΛΑ έφερα και το κλεμμένο λουλουδάκι!
Λιακάδα στην pretend!

Unknown είπε...

Γρουμφ...

Кроткая είπε...

εξοχή η κηφισιά;;;;;;

KV είπε...

πόσο νέα είσαι ... :)

Marina είπε...

Και εμείς πηγαίναμε Κηφισιά την Πρωτομαγιά, τόσο στην Ανθοκομική έκθεση όσο και για βόλτα με τα αλογάκια.
Απίθανες στιγμές!

KV είπε...

Ζηλεύω!

Ανώνυμος είπε...

χρειάζεσαι δάνειο; ΑΝ ΝΑΙ! Επικοινωνήστε με την Hobelman Finance and Mortgages Limited® Για μικρά και μεγάλα δάνεια. Προσφέρουμε δάνεια με προσιτό επιτόκιο 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail στο hobelmanfinance@gmail.com και η δουλειά σας μαζί μας θα είναι μια καλή εμπειρία. +17816567138 η πίστωση είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα από την εθνικότητα.