31 Μαρτίου 2009

Η μεζονέττα που χωρούσε τον βασιλικό....

... αξίζει να μείνω λίγο σε αυτή τη μεζονετούλα, ε;;;

Λοιπόν, δεν είναι μεγάλη αλλά είναι γλυκιά ... Δύο επίπεδα, καθαρές γραμμές, πολύ (ΠΟΛΥ) φως, κηπάκος τριγύρω (κούτσικος), δέντρα σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, γκαζόν, τεράστιος ο χώρος για ΤΟ τραπέζι (αυτό που βάζουμε στον κήπο: που γεμίζει εφημερίδες και περιοδικά και βιβλία και φίλους και καφέδες) ... γρουμφ ... η πρώτη αντίδραση ήταν η αναμενόμενη: χρειαζόμουν ΑΥΤΗ την μεζονετούλα ΑΜΕΣΑ (τυλίξτε την να την πάρω)! Άρχισα να την επιπλώνω -mentally- και να την φυτεύω -mentally- να αλλάζω χρώματα στους τοίχους -mentally ... {Hubby της χαρτοκλέφτρας: Σ&Γ}
Η τιμή ;;; χμμμ ... εκείνη την στιγμή δεν μου φάνηκε υπερβολική, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήξερα κιόλας τι σημαίνει πρακτικά η τιμή που σου λέει ένας μεσίτης και πόσο (συνταρακτικά) μεταβάλλεται / πολλαπλασιάζεται μέχρι να πάρεις το κλειδί ... Καθαρά για λόγους αρχής όμως, είπα να την παζαρέψω... Και μάλιστα ήμουν ιδιαίτερα περήφανη που κατέβασα άμεσα την τιμή στον μεσίτη ... και για για 2 περίπου ώρες παρέμεινα περήφανη... μέχρι που είδα ότι η νεοκατεκτημένη μου τιμή υπήρχε ήδη σε άλλα sites που πουλούσαν το αντικείμενο του πόθου μου εδώ και χρόνια ... χμμμ ... Αποφάσισα να μιλήσω κατευθείαν με το κεφάλαιο... ταπ! Ο ιδιοκτήτης, νέος, αδιάφορος (...), αμετακίνητος. Έπαιξα το καλύτερό μου παιχνίδι, έψαχνα να βρω μειονεκτήματα (και έβρισκα ή μου τα έλεγε ο ίδιος) αλλά βράχος ... η τιμή σταθερή ... χμμμ ...
Και μαζί με τα παζάρια, άρχισαν και τα σχόλια των φίλων που έβρισκαν την μεζονεττούλα μου ακριβή (ιδιαίτερα με τα μειονεκτήματα που βρήκα στην πορεία) και άρχισαν και τα τρεξίματα στις τράπεζες (#$!@^@#$%*&) και ... ένα σωρό άλλα μέχρι να κάνω το προφανές: να ξανακοιτάξω στο δίκτυο να δω τι κυκλοφορεί σε μεζονέττα στην περιοχή. Ε, ναι, εκτός από την μεζονεττούλα λάτρεψα και την περιοχή (προσοχή, από διαμέρισμα στο κέντρο, ένα σκασμό λεφτά πιο κάτω ξεκινήσαμε, ε;... συνεχίζω).
Λοιπόν:

Συμπέρασμα Νο1 είναι ότι φοριέται ΠΟΛΥ η μεζονέττα στην ευρύτερη περιοχή. Μεζονέττες να δει το μάτι σου, κόκκινες, πράσινες με βούλες, κίτρινες (ναι αυτό του φράκτη), πολυτελείς, πιο απλές, you name it! Ένα είναι το κοινό χαρακτηριστικό: η τιμή, είναι όλες απλησίαστες ...

Συμπέρασμα Νο2: ακόμα να καταλάβει ο μέσος κατασκευαστής / ιδιοκτήτης / developer (μ.χ.) ότι από την "πόλη" ΔΕΝ φεύγεις για την ποιότητα κατασκευής σπιτιών αλλά για την ποιότητα ζωής. Όταν η μεσονέττα Νο1 (σούπερ καλοχτισμένη, αυτό είναι αλήθεια) κοστίζει τον σκασμό λεφτά που ανέφερα, και βλέπει το μπαλκόνι της Νο2, την κουζίνα της Νο3, τα παπάκια στην μπανιέρα της Νο4 και στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ακριβώς όσος χώρος χρειάζεται για να φυτευτεί (όχι απαραίτητα και να ζήσει) ένας (01) βασιλικός ... ταπ ... ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ??? ε??? Όόόόόχι! χμμμ ... (ή έτσι θα έλεγε ένας λογικός αγοραστής)

Συμπέρασμα Νο3: Ο τόπος είναι πανέμορφος και γραφικός ... η θέα μερικές φορές σε ηρεμεί απόλυτα ... και άσε πια τα δρομάκια, τα παλιά σπίτια, τα χωραφάκια , τα εξοχικά δρομάκια.... Και μετά είναι και τα καφενεία ... οι ρακές ... και (το σημαντικότερο): Οι ρακές που αυξάνουν τις επιλογές!!!!!! Γιατί πόσες φορές μπορεί να πάει ένας υποψήφιος αγοραστής και να μην γνωρίσει όόόόόλο το χωριό;;;; Ε, εγώ πήγα τις τριπλάσιες μέχρι να σκάσει η επόμενη ιδέα:

"Γιάντα μωρέ δεν χτίζεις;;;;"

---συνεχίζεται ---
Καλημερούδια
[ευτυχώς η σκόνη
ούτε που έμεινε! :)]

11 σχόλια:

νατασσάκι είπε...

Ω ναι, κι εγώ αυτό θα έλεγα, σαν συμπέρασμα: γιάντα δε χτίζεις;
(αλλά όταν αρχίσεις:να ψάχνεις οικόπεδο, να ψάχνεις σχέδιο, να ψάχνεις μάστορες, να ψάχνεις υλικά, να πληρώνεις Ικα-Δεη και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, μη βρίσεις εμένα, ναι;)

Κατά τα άλλα, εδώ η Άνοιξη κρατάει, εχθές είδαμε τα χελιδόνια ΜΑΣ να επιστρέφουν στις περσινές τους φωλιές, και θέλω κι εγώ να έρθω εκεί!
:)))))

Σμααααααακ
κι αγάντα, που έλεγε κι ο παππούς μου ;)

Darthiir the Abban είπε...

Κοίτα, τα παπάκια στην μπανιέρα της απέναντι δεν με πειράζουν, η απέναντι δεν ξέρω απλά αν είναι του γούστου μου ;)

Λοιπόν, εγώ λέω να αφήσεις όλες αυτές τις ιστορίες και απλά να ψάξεις να βρεις το κατάλληλο μενίρ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά δεν λαμβάνεις υπόψην ότι εν Ελλάδι, άμα είσαι νεόπλουτος θες τη μεζονέτα for the sake of it, όχι για την ποιότητα ζωής!

Επίσης, έχει δίκιο το Νατασσάκι, "γιάντα δε χτίζεις;" μια κουβέντα είναι! Κι όλη γραφειοκρατεία που πάει μαζι?

Κι ο Καμ έχει δίκιο (πυρετό έχω, με τον Καμ συμφωνώ!): ψάξε το μενίρ!

Darthiir the Abban είπε...

Χαριτομενιές....

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, μπορείς να χτίσεις αφήνοντας στην άκρη όλα τα 'κατά' που σου λένε οι -μη χαρτοκλέφτες- φίλοι σου εδώ, βρίσκοντας το οικόπεδο και αναθέτοντας την κατασκευή στον εργολάβο ο οποίος δουλεύει υπό την υψλή εποπτεία σου και σου δίνει τι κλειδί στο χέρι...
Αλλά, ας ξαναπάμε στη μεζονετούλα που αναφέρεις... αλήθεια... εκτός από τα εμφανή ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ αν σου κάνει; Είναι άνετη; Έχει τους απαραίτητους χώρους; ααααα... ξέχασα... επιπλωμένη είναι; τα έπιπλα, καλά; ή θα τα πετάξεις για να πάρεις άλλα;...

david santos είπε...

Really beautiful posting! Brilliant! Happy day!

KV είπε...

@ Φιλενάδα αγάντα λες ε;;; Ααααααααααχ ΤΙ να πρωτοκάνει το άμοιρο το ένα μου νευρόνιο;;;; ε;;;; Ψάχνω, ρωτάω, κάνω διάσκεψη με τον εαυτό μου ... τέτοια... Έχει συνέχεια όμως περίμενε!
Άνοιξη και εδώ, κατέβα να βοηθήσεις!!! Σμααααααααακ (Νο 2!!!!!)

@ Καμηλιέρη, τα ... καινούρια αντικείμενα του πόθου μου έχουν το δικό τους μενίρ ... Σιριουσλι! :)

@ Μικρό Poffertje, (πίνω τον Νο 2 στην κούπα σου!!! φοβερό;;;) θα έβρισκα εγώ home χωρίς μενίρ;;;; ΠΟΤΕ! Είναι και αυτό μέσα στην βασανισμένη έννοια της "ποιότητας ζωής"! Που δίκιο έχεις, κάπου ... χάνει το νόημά της.
Γραφειοκρατεία έχει σε όλα τα options, σκέψου ότι μένεις στο Βελγοχώρι και πολλαπλασίασέ το επί 10000000 (αν ορίζεται!) Άρα ψάχνουμε το option που ΠΑΡΑ την γραφειοκρατεία θα οδηγήσει να πίνω τον καφέ μου ήρεμη, στας εξοχάς, με θέα το μενίρ μου και ... όχι μόνο!!!
Για το ότι συμφωνείς με τον Καμηλιέρη ... τι να πω ;;; :) :) :)
Σμααααακ

@ Ανώνυμη/ε, μόλις κερδίσω το λαχείο (γμτ μου, ΠΑΛΙ στο 4;;;) θα κάνω ακριβώς αυτό ... υψηλή εποπτεία. Μέχρι τότε παίζουν όλα. ΚΑΙ η μεζονετούλα. Η οποία, καλά φαντάστηκες, έχει και έπιπλα. Άνετη είναι, έχει καλά vibes και ναι κάθησα σε καρέκλες, καναπέδες κλπ αλλά δεν είναι του γούστου μου και λέω να τα πουλήσω!
Με το δάνειο που πρέπει να πάρω αμφιβάλλω αν θα αγοράσω όμως ποτέ άλλα! Ψάχνεις για έπιπλα και ρωτάς;;;;

@ David, thanks, have a great day too!Καλημερούδια!

Darthiir the Abban είπε...

Καλύτερα απ' τα δικά μας;
Αλλαξοπίστησες ωρέ;

(I OUST you)

KV είπε...

huh????????? Άμα έχει φυσικό να το βγάλω ??????

Darthiir the Abban είπε...

Όοοοσι...

Να το διακοσμίσεις όμως με ένα δικό μας ;)

KV είπε...

στάκα κουμπάρε... είμαστε ακόμα στην αρχή της ιστορίας!!! :)